reklam

Haberler
Eylül 2004

Asım İşler Resim Sergisi

Galeri Artist-İstanbul 9 Ekim - 6 Kasım 2004 tarihleri arasında İstanbul Merkez Salonları'nın 3 katında açacağı sergi ile Asım İşler'i sanatseverler ile buluşturuyor.

Sanatçı 90'lı yıllarda yoğunlukla oluşturduğu geniş boyutlu tuvallere yansıyan soyut anlayışta yapıtlardan derlenen önemli bir seçmeyi Galeri Artist salonlarında sergiliyor. Asım İşler'in çalışmalarından oluşan sergi hergün 9:00 - 19:00 saatleri arasında Galeri Artist-İstanbul merkez salonlarında ziyaret edilebilir.

Asım İşler
1941'de Tirebolu'da doğan sanatçı 1966 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünden mezun oldu. 1960'lı yılların sosyo-politik gerçekliğini yansıtan resimleri ile tanındı. 1969 yılında Devlet Avrupa konkurunu kazanarak 1970-1974 yılları arasında Paris ve Avrupa ülkelerinde mesleki çalışma ve araştırmalar yaptı. Paris Güzel Sanatlar Akademisi Pentür, Gravür ve Litografi atölyelerinde ve Paris'te "Atelier 17" de S.W. Hayter ile çalışmalarını sürdürdü. Kişisel ve grup sergileri açtı. La Jeune Peinture, Realitées Nouvelles Salonlarına ve uluslararası sergilere katıldı.

1974 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde görev aldı. Yağlı boya ve gravür atölyelerinde öğretim üyeliği yaptı. 1989-91 yıllarında Paris Ulusal Güzel Sanatlar Yüksek Okulu "ENSBA", Paris Ulusal Dekoratif Sanatlar Yüksek Okulu "ENSAD" ve Sorbonne Üniversitesi Plastik Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesi ve konuk sanatçı olarak görev yapan İŞLER, yurtiçinde ve yurtdışında birçok sergi ve bienallere katıldı. Çağdaş resimde evrensel anlayışta ve soyut expresyonist eğilimde yapıtlar ortaya koydu . Eserleri dünyanın sayılı müzeleri ve galerilerinde yeraldı. 1993 yılında Paris'te açılan "De Bonnard a Bazelitz" Sergisinde Türkiye'yi temsil etti.

İstanbul'da yaşayan ve çalışmalarını sürdüren sanatçı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesidir. Türkiye'de çağdaş resim sanatının gelişimi, eğitimi ve kurumsallaşmasına büyük emek ve katkıda bulunmuştur. İŞLER, 1975 yılında kurulan Görsel Sanatlar Derneği kurucu üyesi olup dernek yönetiminde görev almıştır. Bu güne kadar yurtiçi ve yurtdışında 30 kişisel sergi ve 100'den fazla grup sergisine katılan İŞLER, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin de kuruluşunda bulunmuştur.

Sanatçının yapıtlarının bulunduğu bazı kurumlar:

- Victoria and Albert Museum, Londra
- Bibliotheque Nationale de Paris, Fransa
- İstanbul- Ankara- İzmir Resim ve Heykel Müzeleri
- Özel kişi ve kurumlar
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz