reklam

Haberler
Ekim 2004

Türkiye’de ilk: 40 fotoğrafçı 40 kitapta

Fotoğraf alanında Türkiye’de bir ilk olan, 40 Türk fotoğrafçının 40’ar fotoğrafından oluşan, 40 kitaplık ‘Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi’ projesinin ilk 5 yapıtı, İtalyan Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza günüyle tanıtıldı.

Fotoğrafseverler ve her geçen gün daha çok kişinin ilgilendiği fotoğraf sanatı, seçkin fotoğrafçıların çalışmalarından oluşan bir diziye kavuşuyor: Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi. Serinin Türkiye tanıtım kokteyli ve imza günü, İtalyan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Fujifilm Türkiye’nin sponsorluğuyla desteklenen proje; daha geniş kitlelere fotoğraf sanatını tanıtmak, sevdirmek ve ülkemizde uluslararası düzeyde yapılan çalışmalardan haberdar etmeyi amaçlıyor.

Kitapların Satış Bedeli 10 Milyon TL
Fotoğrafseverlerin ve sanatçıların büyük ilgisini çekeceği düşünülen kitapların satış bedeli bu amaçla 10 milyon lira olarak belirlenmiş.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu çalışma, fotoğraf, sanat ve turizm konularında nitelikli yayınlar çıkarmak düşüncesiyle, Fotoğraf Dergisi, Photo Digital, Collection, Bilgisayar Gazetesi, Doğa ve Gezi dergilerinin yayıncısı Ant Yayıncılık’ın sahibi Şerif Antepli ile turizm sektöründeki pek çok kuruluşa hizmet vermekte olan Art Studio’nun sahibi, fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan tarafından kurulan Antartist Yayıncılık’ın ilk çalışması.

2005 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan kütüphanede ilk etapta, Türkiye’nin seçkin 40 fotoğraf sanatçısının 40’ar fotoğrafının yer alacağı 40 cilt basılacak. Her cilt bir sanatçıya ait olacak.

Keribar-Sözmen-Dönmez-Zaman-Çizgen
Türkiye genelinde satışa sunulacak Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi dizisinin sanatseverlerle buluşacak ilk 5 kitabı; İzzet Keribar, Gülnur Sözmen, Recep Dönmez, İbrahim Zaman ve Gültekin Çizgen’in yıllar içinde oluşan seçkilerinden hazırlanmış.

NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz