reklam

Haberler
Ekim 2004

Değişken Zihinler / Soyut Hisler 

Dünyada güncel sanatın önde gelen isimlerinden Haluk Akakçe’nin 2002 yılından bu yana yurtdışında gerçekleştirdiği çalışmalardan oluşan “Değişken Zihinler / Soyut Hisler” (Abstract Emotions - Transmental World) başlıklı sergi, 7 Ekim-6 Kasım 2004 tarihleri arasında Galerist’in Beyoğlu Mısır Apartmanı’ndaki yeni yerinde izlenebilecek. Sanatçının Benimle gel ve dünya bu gece bizim olacak (Come to me and the world will be ours tonight) adlı video çalışması da ilk defa bu sergide gösteriliyor.

Sergide ayrıca, daha önce New York‘taki Whitney Museum of American Art, Londra’daki ICA ile Berlin’deki Kunst-Werke ve Sammlung Hofmann’da gösterilen Illusion of the First Time adlı üç kanallı video projeksiyonu; Basel’deki Art 34’te, Londra’daki Drawing Room ve Mardrid’teki Casa Encendida’da gösterilen Snow Black isimli tek kanallı video projeksiyonu, Paris’teki Cosmic Galerie ve Londra’daki Tate Britain’de gösterilen Birth of Art isimli video işi ve Londra’daki The Approach Gallery’de gösterilen Landscape with Lake ve Blind Date isimli video çalışmaların yanı sıra son dönem yağlı boya resimleri de yer alıyor.

Haluk Akakçe, duvar resimleri, kağıt üzerine çalışmaları, yağlı boya resimleri ve video performanslarının ağırlık taşıdığı işlerinde, yoğun paletini, sürreal hayal gücünü, doğa ve teknoloji arasındaki kavramsal keşiflerini tanımlıyor. Londra ve New York’ta yaşayan sanatçı yaratıcılığında; Art Deco, bilim kurgu, çizgi roman romantizmi ve güncel modadan etkileniyor.
Ne Var Ne Yok

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz