reklam

Haberler
Ekim 2004

Orhan Taylan'ın Doğa Resimleri Hobi Sanat Galerisi'nde

İlk kez doğa resimleri sergileyecek olan Orhan Taylan, bu çalışmalarını Nişantaşı'nda Hobi Sanat Galerisi'nde sanatseverlere sunuyor.

Sanatçı, bu temaya uzun yıllardan beri ilk kez ele alışı üstüne şunları söylüyor:

"Bütün gençliğim boyunca İstanbul'un göbeğinde yaşadığım için doğayla bir yakınlık kurma fısatı bulamamıştım. Bu yüzden de hiçbir zaman peyzaj türünü, biçimsel düzenlemeler için bir bahane olarak kullanmak istemedim. Şimdilerde, yılda beş-altı ayımı geçirdiğim güneyde bir orman ve deniz kenarında yepyeni bir dost edinmiş gibiyim. Ama acele etmedim, onbeş yıl kadar sabredip onu iyi tanımaya çalıştım. Çünkü doğa kendini kolay ele vermiyor, merakla ve sevecenlikle yaklaşmayana gizlerini açıklamıyor. Uzun bir flört döneminden sonra bütün canlılar gibi; tek tek bitkilerin de, onların oluşturduğu görkemli uyumun da olağanüstü bir heyecan vericiliği olduğunu keşfediyorsunuz..Eğer ilişki kurduğunuz doğa parçası sizin yakınlığınızı hissederse elbet size anlatacakları vardır. İşte o zaman oturup, o anlatıların yarattığı düşünceleri resimlere dönüştürebilirsiniz demektir. Doğa resimleri yapma cesaretini, yıllar sonra doğanın bana verdiği coşkuda bulduğumu düşünüyorum."

Orhan Taylanın sergisi, Hobi Sanat Galerisinde 6 - 28 Ekim 2004 tarihleri arasında, hergün saat 11:00- 19:00 arasında gezilebilir.
Arkitera

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz