reklam

Haberler
Ekim 2004

9. Uluslararası İstanbul Bienali'nde "İstanbul"


Vasıf Kortun

26 Ekim 2004 Salı günü The Marmara Oteli'nde İKSV'nin düzenlediği basın toplantısında 9.'su düzenlenen bienalin iki küratörü Charles Esche ve Vasıf Kortun, etkinliğin kavramsal çerçevesi ve genel programı hakkında açıklamalar yaptı.

9. Uluslararası İstanbul Bienali'nin başlığının, "İstanbul" olacağını daha önceden açıklamış olan küratörler, bu seçimi Doğu ve Orta Asya'nın içinde bulunduğu durumla ilişkilendirmek istediklerini, bu konuyla ilgili 8-10 Kasım tarihleri arasında bir Asya Sempozyumu gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirtti.

Mekan olarak İstanbul'un tarihi yarımadasındaki yapıları kullanılmayacak. Bienal için bu kez; günlük olan, modernitenin fiziksel tortusunun ve tüketim-merkezli bir ekonomik sisteme geçişin izlerini buluşturan mekanları kullanılacak. Vasıf Kortun mekan olarak Beyoğlu yürüyüş aksında yer yer izlerin bulunacağını ama özellikle Şişhane'de belirlenen iki mekan ve Beyoğlu'nda bulunan eski TÜYAP binasının altındaki boş büyük mekan arasında bir üçgen oluşturulacağını açıkladı.


Charles Esche

"İstanbul" başlığıyla ilgili çalışacak olan özellikle yabancı sanatçıların önceden gelip çalışmaya başlamaları öngörülen bienalde iki küratörün önceden düşündüğü projelerin daha geliştirilmiş biçimleri ve küçük boyutta önerilen farklı projeler yer alacak. 9. Uluslararası İstanbul Bienali'ne davet edilecek sanatçılar ve projeleri 2005 Şubat ayında kesinleşecek.

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz