reklam

Haberler
Aralık 2004

Yaşanmış-Yaşanan-Yaşanacak


Beyza Boynudelik

H.Müjde Ayan ve Beyza Boynudelik'in Pera Sanat Galerisi'nde 22 Kasım - 10 Aralık 2004 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri resim sergisinde farklı bir espri göze çarpıyor.

İki farklı kimliğin bu sergide tanışıp bir araya gelmeleri ve yapıtlarını sizlerle paylaşmalarını bir "Tanışma" sergisi olarak da değerlendirilebilir.

Her iki sanatçı da konu olarak ele aldıkları doğa ve insan'ın "Yaşanmış-Yaşanan-Yaşanacak" yönlerini farklı izdüşümlerde görselleştirerek sergileme arzusunda.

H.Müjde Ayan
Müjde Ayan, tuval üzeri Yağlıboya ve Grafik çalışmalarındaki konularını "Doğa ve İnsan" manzaralarından alarak ve bunları detaylandırarak, hayal gücünün belirlediği farklı biçim, form, renk, mekan ve hareket doğrultusunda yeniden anlamlandırıp, gerçeğin yansımalarını ifadeci bir üslupta resmetmektedir.
Üretimin olduğu her yerde "Özgürlüğün ve Barış'ın" var olduğunu, insanın insana kulluk etmeyeceği bir dünyayı hedefleyen bir yaşam biçimiyle insanlığın varolabileceğini savunan sanatçı, farklı disiplinleri çok yönlü açılardan duyumsayarak hissettirme çabasındadır. Bunu, gizli karmaşık ya da sanal ortamlara sürükleyerek değil, o ortamlardan alıp varoluşumuzu ve varoluşun gücünü tual-birey arasında gerçek bir bağ kurarak yaşatır

Sanatçı, şu ana kadarki performansını çeşitli yurt içi ve yurt dışı deneyimleri ile pekiştirmiştir.Bu deneyimlerinden biri olarak 2002 yılında Belçika –Gent-Royal Kraliyet Akademisinde görev yapmakta olan Prof.Martin R. Baeyens’in daveti üzerine 1 ay süre ile Grafik derslerini asistanı olarak sürdürmüştür.
Ayrıca,Yurt içi ve Yurt dışındaki çeşitli bienallerde-yarışmalarda (Belgrad-İsviçre) toplam 10 ödül kazanmış olup , bir çok yarışmalı sergilerde de yer almıştır .

Beyza Boynudelik
Beyza Boynudelik, yapıtlarında güncel yaşamı, bireyin günümüzdeki yalnızlığını ve aslında yaşamda herşeyin ne denli sade olduğunu çoğunluğu denizle ilişkili figürleriyle ele alıyor. Denizi hayatın bir yansıması olarak gördüğünden maviyi de yaşam metaforu olarak kullanmaktan çekinmiyor.

Dışavurum ve bazen de ironik bir tavırla ürettiği resimlerinde bir yandan imge-fotoğraf-resim ilişkisini araştırıyor, diğer yandan da artık sanal yaşamlar ve gerçek kimlikler arasında sıkıştığımız bu çağda kent insanının bu denli yalnız ve izole bir hayat sürmesinin, samimiyet ve gerçeklik duygusunun ondan bu denli uzaklaşmasının izlerini sürerek görünenin arkasındakini analiz etmeye çalışıyor.
Yüksek lisans eğitimini tamamlamış olan sanatçı, yurtiçi ve yurtdışında karma ve kişisel sergilerle resim alanındaki üretimini ve araştırmalarını sürdürmektedir.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz