reklam

Haberler
Aralık 2004

Seçmece bir Artİstanbul

Yaklaşık 300 sanatçının 2 binden fazla eserini bir araya getirecek Artİstanbul 2004/Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması, 8 Aralık Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açacak. İstanbul'u Avrupa'nın önemli sanat buluşma noktalarından biri haline getirmek, Türk resmini/sanatını uluslararası sanat piyasalarında daha fazla tanınır, talep edilir hale getirmek hedefiyle yola çıkan Artİstanbul, bu yıl 'barış ve sevgi için' temasıyla üçüncü kez düzenleniyor. Sanat Galericileri Derneği ve İkon Fuarcılık A.Ş.'nin işbirliğiyle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek etkinlik 12 Aralık'a kadar sürecek.

Kurumsallaşma çabalarını sürdüren ve yeniden yapılanan Artİstanbul'da bu yıl daha etkin bir danışma ve seçiciler kurulu oluşturulmuş, Artİstanbul 2004'ün direktörlüğüne de Erhan M. Ersöz getirilmiş. Zira bu yıl Artİstanbul'a 130'un üzerinde galeri başvuruda bulunmuş, ancak etkinlik alanının kısıtlı olması nedeniyle bunlar arasından 72 galeri seçilmiş. Artİstanbul'dan yapılan açıklamada fuara katılacak galerilerin seçiminin bir seçici kurul tarafından, uluslararası fuarlarda benimsenen kriterlere göre yapıldığı belirtildi.

Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması'na sadece İstanbullu ve Arkaralı galeriler katılmıyor. Bu yıl ilk olarak Gaziantep, Antalya, Karabük, Manisa ve Balıkesir'den de katılım var. Ayrıca fuarda bu yıl dört farklı ülkeden beş galeri yerini almış durumda. Meksika'dan Kunsthaus Santa Fe 13 sanatçıyla, Azerbaycan'dan Gazelli Sanat Evi yedi sanatçıyla fuarda olacak. Fransa'dan Mac 2000 10 sanatçıyla, La Petite Galerie Fikret Mualla koleksiyonuyla, Belçika'dan Galerie Sievi ise Mehmet Güler koleksiyonuyla Artİstanbul'a katılıyor.

İlk kez sergileniyor
Galeriler ağırlıklı olarak sanatçıların kişisel sergileriyle fuardaki yerini alacak. Artİstanbul'da yaklaşık 300 sanatçının çoğu daha önce sergilenmemiş 2 binden fazla eseri sergilenecek. Bunlar arasında Hamit Görele, Fikret Mualla, İhsan Cemal Karaburçak, Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Özdemir Altan, Ferruh Başağa, Komet, Utku Varlık, Ergin İnan, Yusuf Taktak, Devrim Erbil, Ertuğrul Ateş, Süleyman Saim Tekcan, Pat Andrea, Mehmet Güler, İlhan Berk, Yavuz Tanyeli, Yılmaz Aysan, Alp Tamer Ulukılıç, Mahir Güven ve İrfan Önürmen'in eserleri bulunuyor. Fuarda herhangi bir galeriyle anlaşması olmayan 15 sanatçıya sipariş edilen 'barış ve sevgi için' temalı resimler de sergilenecek.

Etkinlik kapsamında İstanbul'da eğitim veren çeşitli ilköğretim kurumlarındaki öğrenciler de düşünülmüş. Öğrencileri için Artİstanbul süresince ücretsiz olarak 'Çağdaş Sanat Eğitimi Gezisi' adı altında ziyaretler organize edilecek. Tel: 0212 257 10 05

İlke Haspamutgil birinci
Artİstanbul 2004, 'barış ve sevgi için' konulu Genç Sanatçılar Resim Yarışması'nın birincisi İlke Haspamutgil oldu. Yarışmaya 'İsimsiz' adlı çalışmasıyla katılan Haspamutgil, 1 milyar lira değerindeki Royal Talens Özel Ödülü'nün yanı sıra Avrupa'nın kültürel kentlerinde mesleki inceleme gezisi kazandı. Royal Talens firması ve Gençsanat dergisinin katkılarıyla düzenlenen ve Alaettin Aksoy, Rahmi Aksungur, Mustafa Ata, Yahşi Baraz, Zahir Büyükişleyen, Doğan Paksoy ile Tuncay Saydam'dan oluşan yarışma jürisi toplam 36 eseri değerlendirdi. Fuar kapsamında ayrıca Sanata Katkı ödülü de verilecek.

Radikal

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz