reklam

Haberler
Ocak 2005

Leyla Konuk Resim Sergisi

Leyka Konuk'un kişisel Resim Sergisi Akatlar Kültür Merkezi'nde 12 Şubat saat 18.30'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek kokteyl ile açılacak.

İstanbul’da doğup küçük yaşta ailesi ile birlikte Almanya’ya yerleşen sanatçı, resim sanatına ilkokul yıllarında Almanya’da başladı. Türkiye’ye duyduğu özlemi yansıttığı, cami ve denizin bütünleştiği resmi ile Almanya’da aynı yıllarda ödül aldı.

Sonraları doğa ve insan manzaraları üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran sanatçı, Latin müziği ve insanına duyduğu ilgi ile sanatına farklı boyutlar katmıştır.

Kendisini empresyonistlere yakın bulduğu için izlenimci çalışmalarını yağlı boya ile tuvallerine aktaran Konuk; ilk sergisini 1998 yılında Köln Freund Theater’da açtı, bu sergiyi 1999’da Köln Arkadaş Tiyatrosu’nda açtığı kişisel sergisi izledi.

Almanya’da tamamladığı ilk ve lise öğrenimi ardından Köln Malschule Akademisi’nde resim eğitimi alan sanatçı, Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Sanatçı; 2000 yılından itibaren Şişli Belediyesi, Gül Erbil Sanat Galerisi ve İstanbul Kültür Merkezi gibi çeşitli mekanlarda açtığı 10 sergi ile sanatseverler ile buluştu.

Leyla Konuk’un resimlerinde Anadolu motiflerini, insanların yaşam tarzlarını ve insan sıcaklığını görmek mümkündür. Resimlerinde işlediği tema; Anadolu kadınının günlük hayatından, İstanbul manzaralarına kadar geniş bir yelpazeye sahip olsa da belirgin olarak gözlenen ve en çok dikkat çeken eserler Latin izlerini, coşkusunu ve hareketliliğini taşımaktadır.
Arkitera

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz