reklam

Haberler
Ocak 2005

'En değerli' tablo Osman Hamdi'nin

Yağlı boya tablonun fiyatı 950 milyar lira
Kaplumbağa Terbiyecisi' tablosunun yankıları dinmeden, Osman Hamdi Bey’in başka bir yağlı boya tablosu da müzayedeye çıkıyor.

Uzanların yalıları ve Pamukova'daki çiftliğinde bulunan 450 tablo ve antika eser, 12 şubatta satışa çıkıyor. TMSF’ye ait koleksiyonda bulunan 340 adet tablo, 60 adet hat ve fermanın yanı sıra 50’ye yakın antika da satışa sunulacak.

Müzayede, 12 şubatta Antik A.Ş.’nin Maçka’da bulunan merkez binasında gerçekleşecek.

Muhammen bedeli 4.5 trilyon lira olan tabloların arasında en yüksek fiyat ise Osman Hamdi Bey’in yağlı boya tablosuna ait.

Osman Hamdi Bey'in 'Rüstem Paşa Camii önünde' adlı tablosunun müzayededeki açılış fiyatı, 950 milyar lira olacak.

Müzayedede Zonaro'ya ait tablo da var
Müzayedede Türk resim sanatının en büyük ustalarından Şeker Ahmet Paşa, Süleyman Seyyid, Halil Paşa, Nazmi Ziya, Ahmet Ziya Akbulut, Hoca Ali Rıza, İbrahim Çallı, Sami Yetik, Hikmet Onat, Vecih Bereketoğlu, Diyarbakırlı Tahsin, Mehmet Ali Laga, Fikret Mualla, Feyhaman Duran, Avni Lifij, Şefik Bursalı, İzzet Ziya, İbrahim Safi, Fausto Zonaro, Fabius Brest gibi ünlü Türk ve oryantalist ressamlara ait tablolar bulunuyor.

Müzayedeyi yönetecek olan Antik A.Ş. yönetim kurulu başkanı Turgay Artam, tabloların ve antikaların çok iyi fiyatlara satılacağını belirtti.

Daha şimdiden kimlerin hangi tabloları alacağını tahmin eden Artam’a göre birçok tablo rekor fiyatlara ulaşacak nitelikte.

Hat koleksiyonunda değerli fermanlar
Müzayedede yer alan hat koleksiyonu birbirinden değerli fermanlar, Hilye-i Şerifler ve levhalardan oluşuyor.

Kanuni dönemine kadar uzanan padişah fermanları ve Hafız Osman, Ahmet Karahisari, Mahmut Celaleddin, Sami Efendi, Hasan Rıza gibi hat sanatının en büyük ustalarının eserlerinin bulunduğu koleksiyonda 60’a yakın el yazması eser de bulunuyor.

Önde gelen çağdaş ressamlarımızdan Orhan Peker, Nedim Günsur, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Adnan Varınca, Şükriye Dikmen, Avni Abraş, Fahrel Nissa Zeid’in tabloları da satışa sunulacak eserler arasında.

Katılmak için 3 milyar lira teminat
Tombaklar, antika kılıçlar ve tuğralı gümüşlerin de bulunduğu toplam 450 eserin satışa sunulacağı müzayedeye katılmak için 3 milyar lira teminat yatırmak gerekiyor.

Satışa sunulacak eserler 7 – 12 şubat tarihlerinde Antik A.Ş.’de sergilenecek.

Osman Hamdi Bey’in 'Kaplumbağa Terbiyecisi' tablosu, 5 trilyon liraya satılmıştı.
CNNTürk

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz