reklam

Haberler
Şubat 2005

Deniz Üster Resim Sergisi

Deniz Üster 'in resim sergisi Beyazıt'taki Antik Hotel 'bir Bizans sarnıçından oluşan "Club Academia "sergi salonda 11 Şubat 2005 Cuma akşamı saat 18:30 da açılacak.

Deniz Üster resimlerini şöyle anlatıyor;

"Kişinin en umursamaz biçimde kendini ifade edebilmesi ve gerekirse tüm gücüyle bu sürece katılabilmesi bence özgür yaratım için önkoşul oluşturur. Üretim aşamasında bunu bir "kural"
olarak görüyorum.

Resimlerimi dış dünyadan tamamıyla kopardığım anda samimiyetimi
kaybedip, kendimi dar bir alana sıkıştıracağımı düşündüm, bu yüzden figür
çıkışlı soyutlamalar yapıyorum.

Tuvalimde biçim izlenimi oluşturan tuşeler, boşluk izlenimi oluşturan biçimlerle karşılaşıyor; biçimler, boşluklar ve hatta renkler birleşerek benim resmimi oluşturuyor. Resimlerimi basitçe böyle tanımlayabilirim.

Soyutlamalarımda özellikle kadın bedenini kullanıyorum; biçim olarak stilize etmeye çok elverişli formlara sahip. Onu istediğim gibi deforme edip, kıvrımlarında istediğim gibi abartmalar yapabiliyorum. Bu da bana sınırsız yaratım imkanı sağlıyor.

Sergimin bir adı yok, çünkü resmin kendi dili dışında başka bir dile ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Onları bir tek isim altına sıkıştırmak da istemedim, sonuçta her izleyici resimlerimde farklı şeyler görecek, onlarla
ilgili farklı yorumlar yapacaktır, zaten öyle olmalıdır da..."

İletişim için
Adres
Antik Hotel -Club Academia Sergi Salonu ,Sekbanbaşı sok. NO:10 Beyazıt
Telefon
0212 638 58 58
Web: www.clubacademia.net
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz