reklam

Haberler
Şubat 2005

Hong Kong Uluslararası Afiş Trienali 2004 Sergisi’nde “Görsel Dinamik”i Deneyimlemek

Başarılı bir afiş yarışması organizasyonunun ardından, Hong Kong Kültür Müzesi şimdi de öne çıkan 400’ün üzerinde uluslararası afiş çalışmasını 2004 Afiş Trienali sergisinde gösterime sunacak. Sergi, afiş sanatının 21. yy.’ın şiddetli bilgisayar ve internet hücumuna ramen iletişim alanında nasıl geliştiğini anlatıyor. Ziyaretçiler 27 Haziran 2005 tarihine kadar, uluslararası jüri üyeleri tarafından seçilen afişlerle beraber, ön listede yer alan diğer afişleri de görme imkanı bulacaklar.

Geçtiğimiz yüzyılda, toplumun değişen ihtiyaçları yönünde afişlerin rolü ve görsel sunum yöntemleri de sürekli olarak değişime uğradı. Fonksiyonunun 100 yıl önce olduğundan daha az baskın olmasına karşın, afiş hala güçlü bir görsel etkiye sahip, tanımlayıcı ve vurucu bir sanat formu. Gerçek şu ki, afişlerin gücü sözcüklerin, dillerin ve kuşakların ötesinde.

Hong Kong Kültür Müzesi tarafından üç yılda bir düzenlenen Hong Kong Uluslararası Afiş Trienali, bir yarışma, bir sergi ve bir sempozyumdan oluştu. Yarışmada, 40 ülke/bölegeden 1.727 katılım gerçekleşti, bunlardan yakın zamanada yapılmış olan 337 afiş çalışması ön-listede yer aldı. Afişler dört kategoride yarıştılar; “İdeolojik”, “Kültürel Etkinliklerin Promosyonu”, “Ticari ve Reklam”, “Tematik – Boşuk”

Mitsio Katsui (Japonya), Alain Le Quernec (Fransa), ve Wan Yuefei (Çin) gibi uluslararası juri üyelerinin de örnek poster çalışmaları, yaratıcı çalışmalara referans olması için sergileniyor.
Icograda - Çeviren: Aslı Ayhan - Arkitera

 

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz