reklam

Haberler
Şubat 2005

.01 NOMAD ve Siemens-Sanat Ortak Çalışması: “tele-Kent” Sergisi

Dijital kültür içindeki durumları ve konumlanmaları, öncelikli olarak Türkiye’deki yeni medya’nın yapılanması üzerinden incelemeyi, yansıtmayı ve tartışmayı hedefleyen .01, NOMAD ve Siemens-Sanat’ın ortak çalışmasıdır. .01 yerel dijital kültür içinde faaliyet gösteren bir şebeke kurmayı ve yerel bilgi, uzmanlık ve üretme biçimleriyle uluslararası bağlantıları biraraya getirmeyi amaçlayan NOMAD-TV.NETWORK projesinin ilk adımıdır. Siemens Sanat, yeni medya sergisi “tele-Kent”, atölye çalışmaları, sunumlar ve performanslar, arşiv bölümü ve Türkiye’de dijital alanda üreten sanatçılardan oluşan bir veri tabanından oluşan .01’e ev sahipliği yapmaktadır.

"tele-Kent"
Küratörlüğünü Başak Şenova (NOMAD) ve Marcus Graf’ın (Siemens Sanat) yaptığı “tele-Kent” sergisi yaşadığımız gerçekliğin karmaşık vizyonları ve hikayeleri için kent kavramını bir “katalist”olarak algılamakta ve “büyük kent”i kalabalıklar, görsel ve işitsel hırçınlık katmanları, karmaşıklık, yön ve yer duygusunun yitimi, hız, yasaklar ve gizli güzellikler üzerinden açımlamaktadır.

Serginin sanatçıları: Ceren Oykut, Selda Asal, Techne, Gülriz Buberoğlu, Bilgi Üniversitesi, VCD Track 04 (Engin Gerçek, Güray Güvenç, Can Pekdemir, İlke Alp Kızıltan), İlker Canikligil, Nermin Er, Erhan Muratoğlu, Aylin Güngör, Sadi Güran, Deniz Cuylan, Ertuğ Uçar, Simge Göksoy, Evrensel Belgin, Cassus, Hatice Güleryüz, ToFu ve Serap Doğan.

Sergi 01.03.2005 tarihine kadar Siemens Sanat'ta görülebilir.

Arşiv (Siemens Sanat)
Siemens-Sanat, NOMAD, Bant Dergisi belgeselleriyle Nancy Atakan’ın bir video işinden oluşan “arşiv” bölümü Siemens-Sanat’ta yer alacaktır.

NOMAD-TV.NETWORK (online veritabanı)
NOMAD ve Siemens-Sanat bir ‘online’ veri tabanı oluşturmaktadır. Bu şebeke üzerinden, proje süresince özel posterler, objeler üretilip, çeşitli yayınlar gerçekleşecektir.

.01 gecesi ise , 1998-2003 Alman Deneysel Müzik Videoları, Paul Devens ve Anabala performansları, Bilgi Üniversitesi VCD Track 04 çalışmaları, Zöksal DJ, DJ Elif İzbırak ve Bant Dergisi DJ Seti 11.01.2005’te Babylon’da yer alacak.

Bu proje Siemens Sanat, NOMAD proje kanalı, Siemens Ev Aletleri, Aviva Hayat ve Emeklilik, Goethe Institut, Istanbul, Bant Dergisi, kuzudesign.com Bilgi Üniversitesi, VCD ve Pozitif’in katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Daha fazla bilgi için,
www.siemens.com.tr/siemenssanat
www.nomad-tv.net

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz