reklam

Haberler
Şubat 2005

10. İstanbul Saydam Günleri

İstanbul Saydam Günleri'nin onuncusunun çalışmaları sürüyor.

Uzun bir yolculuğun ilk on yılını geride bırakmaya hazırlanırken İstanbul Saydam Günleri faaliyetleri iki ayrı alana ayırıldı:

10. yılın iskeletini belirlemeye ve katılımların başlayabilmesi için katılım formlarını bastırıp dağıtılması ve en az bunun kadar önemlisi de "yarın"ı konuşulması ve kurgulanması...

Gelecek hakkında öngörülerde bulunmak ve hareketin yönünü belirleyebilmek için de kuşkusuz geçmişi değerlendirmek, eleştirmek, yorumlamak ve bunları yön gösteren bir ışığa dönüştürmek gerekiyor. Organizasyon Komitesi'nin, festival katılımcılarının, izleyicilerinin görüşlerini uzun zamandır bir potada bir araya getirmeye çabasıyla kişisel görüşmelerle yetinilmedi ve  2004 yılı Aralık ayının başındabir toplantı da düzenlendi. İFSAK'taki toplantıya İstanbul Saydam Günleri'ne son üç yıldır katılan fotoğrafçılar ve fotoğraf izleyicileri e-posta yoluyla davet edildi. Öncelikle İstanbul Saydam Günleri olarak gelinen noktayı kısaca özetlendi ve  ekibin organizasyonun geleceğine dair samimi düşüncelerini ve oluşan soru işaretleri gündeme getirildi:

İstanbul Saydam Günleri'nin 10. yıldan sonra etkinliğine insan kaynağı, kurumsal destek, ekonomik, sosyal ve sanatsal bakımdan devam edip edemeyeceği, İstanbul Saydam Günleri'nin uluslararası nitelikte yeni bir yapılanmaya giderek 11. yılında, yani 2006'da (ya da belki bir yıl ara verip, 2007 baharında) adını, içeriğini, örgütlenmesini yenilemesi ve yeni yapılanma koşullarının araştırılması, İstanbul Saydam Günleri'ni (varolan haliyle ya da yeni bir yapılanma ile) düzenleme amacı güden bir dernek kuruluşunun gerçekleştirilmesi ve bu dernek etrafında örgütlenen kişilerle birlikte organizasyon komitesinin belirlenmesi.

Toplantıya katılanların çoğu organizasyonun devamı konusunda görüş birliğindeydi ve bir dernek oluşumuna sıcak bakıldı. Bu konu çerçevesinde netleşmiş düşüncelerle Ocak ayında bir toplantı daha yapılması kararlaştırıldı. Bu süreçte, çeşitli mecralarda konuyu tartışmaya devam edilecek.

Bu konudaki düşüncelerinizi [email protected] adresine e-posta olarak gönderebilirsiniz.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz