reklam

Haberler
Şubat 2005

11 Türk sanatçı Tahran Bienali’nde

Reyhan Abacıoğlu, Rüştü Doğan, Turan Enginoğlu, Özlem Kalkan Erenus, Hasan Rastgeldi, Bünyamin Özgültekin, Feryal Taneri, Tuncay Topçu, Feriha Tuğran, Firuze Yiğit ve Ümit Yiğit’e ait toplam 38 yapıt, Türkiye’yi temsilen Tahran Bienali’nde.

İran Güzel Sanatlar Akademisi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Uluslararası İslam Dünyası Çağdaş Resim Bienali, 7 Şubat 2005 günü, Tahran, Saba Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Türkiye’nin yanısıra, aralarında Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Çin, Danimarka, Fas, Fransa, Hindistan, Irak, İspanya, İtalya, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Pakistan, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yeni Zelanda’nın da bulunduğu, 33 ülkeden 100’ün üzerinde sanatçının katıldığı bienal bir ay sürecek.

Bienal Sekreteri Morteza Goodarzi, 3. Uluslararası İslam Dünyası Çağdaş Resim Bienali’nin temel amacının, İslam ülkeleri ve diğer ülkeler arasında kültürel alışverişe katkı sağlamak ve ruhâni kimliği ile İslam Sanatı’nın çağdaş sanat ortamındaki yerini ve önemini vurgulamak olduğunu belirtti. Goodarzi, sergilere paralel olarak düzenlenen toplantılarda, günümüz İslam Sanatı’nın temel özelliklerinin ele alındığına ve Doğu Sanatı’nın Batı Sanatı üzerindeki etkilerinin değerlendirildiğine dikkat çekti.

Türkiye’yi temsilen yapıtları bienalde sergilenen 11 sanatçı, Reyhan Abacıoğlu, Rüştü Doğan, Turan Enginoğlu, Özlem Kalkan Erenus, Hasan Rastgeldi, Bünyamin Özgültekin, Feryal Taneri, Tuncay Topçu, Feriha Tuğran, Firuze Yiğit ve Ümit Yiğit.
Arkitera

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz