reklam

Haberler
Mart 2005

Camla Sıcak Bir Buluşma

Yaşları ve meslekleri farklı pek çok kişiyi camla buluşturan ve düzenlediği etkinliklerle İstanbul’un ilgi merkezlerinden biri haline gelen Cam Ocağı, Mart ayında uygulamalı gezilere ve sıcak cam gösterilerine başlıyor.

Kontenjanın sınırlı olduğu bu gezilere katılanlar, farklı cam yapım tekniklerini yakından tanıma, küçük uygulamalar yapma, sıcak cam gösterilerini izleme ve dünyaca ünlü sanatçılar tarafından üretilen cam eserleri görme olanağı bulacaklar. Aynı zamanda, Cam Ocağı’nın Riva deresi kıyısındaki keyifli mekanını gezerek farklı bir gün geçirecekler. Cam eğitimi almak isteyenler de, bu geziler sırasında hangi tekniğin kendileri için daha uygun olduğunu görebilecekler.

Cumartesi ve Pazar günleri 13:00 ve 15:00 saatlerinde yapılacak sıcak cam gösterileri ise herkese açık olacak ve müzik eşliğinde sunulacak bu gösterilerde, camla ve yapılan parçayla ilgili çeşitli bilgiler verilecek. Cam Ocağı’nı ziyaret edenler, sanatçı eserlerinin yanı sıra deneyimli ustalar tarafından üretilen cam ürünleri de görebilecek ve özel cam dostu indirimiyle alışveriş yapabilecekler.

Cam Ocağı, bu etkinliklerin yanı sıra iki günlük atölyelere, gruplar için özel çalışmalara ve emay eğitimlerine de devam ediyor. Cam üfleme, sıcak döküm, füzyon, kalıpla şekillendirme, lampworking, boncuk yapımı ve mixed-media gibi farklı cam yapım tekniklerinin öğretildiği iki haftalık yoğun eğitimler ise 1 Mayıs 2005 tarihinde başlıyor. Dünyaca ünlü sanatçı ve ustalar tarafından verilen bu eğitimlere katılanlar, camla çalışmanın yanı sıra Cam Ocağı’nın yeşillikler içindeki kampusunda doğayla baş başa iki hafta geçirebiliyorlar.

Uygulamalı geziler, sıcak cam gösterileri, iki günlük atölyeler, iki haftalık eğitimler ve emay eğitimi için önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Cam Ocağı etkinlikleri ve eğitimleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.camocagi.org adresinden veya 0216 4333693 numaralı telefonlardan ulaşılabiliyor.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz