reklam

Haberler
Mart 2005

Mesut Eren'den DonKişot Sanat Atölyesi'nde Ücretsiz  Resim  Danışmanlığı Hizmetleri Başladı

Mesut Eren yürütücülüğündeki DonKişot Sanat Atölyesi 2001 yılında kitabevi, müzik market ve sinema salonunu da içeren bir bileşimin parçası olarak faaliyetlerine başladı. 2 yıl  boyunca Kadıköy'de alternatif bir sanat merkezi olmaya çalışan DonKişot Sanat Atölyesi ismine yaraşır bir biçimde dayatılan yoz kültüre karşı direnmeye çalıştı. Krizin derinleşmesi ile beraber küçülmek zorunda kalan bu proje ve aktiviteler, hemen yandaki binaya taşınılması ile birlikte ilk katta bulunan bir sanat market ve ikinci katta yapılan sanatasal aktivitelerle devam ediyor.

Yıllardır resim dersi vererek kendi sanatsal çalışmalarını sürdürmekte olan Mesut Eren, bu süre zarfında yaşamakta olduğu en büyük çelişkinin resim sanatına aç bir toplumda resim eğitimi için parasal ön şartın koşulması olduğunu vurguluyor ve ekliyor;

"Eğitimin paralı olmasına sanatçılar karşı çıkıyorlar ancak kendilerini geçindirmek için parayla ders vermeye de mecbur kalıyorlar. Çelişki de buradan kaynaklanıyor. Yönetimin toplumu sanat yoluyla çağdaşlaştırmak gibi bir kaygısı olsaydı sanatçılarına sahip çıkar ve sanat eğitimini halka ulaştırmaya çalışırdı. Böylece sanatla ilgilenmek ve sanat eğitimi almak isteyen insanlar sanat eğitmenleri ile paranın sevimsiz ilişkisine girmek zorunda kalmazlardı.

Dünya sanatına baktığımızda sanatçı adaylarının çoğu orta ve alt gelirli insanlardan oluşuyor. Bu açıdan düşünülürse paranın bu gelir grubundan bir çok insanın önünde sanatlarını yapmalarına bir engel olarak durduğu anlaşılabilir. Toplumumuzda yetenek israfının önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eşit, uygar ve huzurlu bir toplum yaratmayı düşünen aydınların, devletten umudu kesip kendi imkanları doğrultusunda bu yetenekli insanlara sahip çıkması gerekiyor. Ekonomiyi düzeltip bilimadamlarını dışarıdan getirtebilirsiniz ama  dışarıdan sanatçı getirerek  bu ülkenin sanatını oluşturmazsınız."

Kısa bir zaman öncesine kadar Mesut Eren'in  DonKişot Sanat Atölyesi'nde sınavlara hazırlanan genç yeteneklere verdiği ücretsiz danışmanlık hizmetleri artık yeni bir programla sanatı seven ve bu danışmanlıktan yararlanmak isteyen herkese ulaştırılabilecek. Kısa bir süre için hafta sonları ile sınırlı olacak olan bu hizmet zamanla imkanlar doğrultusunda bütün günlere yayılacak.

Bu danışmanlık hzimetleri kapsamında sanat gönül vermiş insanların ürettiklerinin atölye ortamında kritiği yapılıyor, kişinin hangi tarza yatkınlığı varsa o tarzın kendi içindeki mantalitesi anlatılıp yapılmış örneklerle kıyaslanıyor.Yeni başlayanlara resim sanatının temel kurallarından behsediliyor, kompozisyon, renk, açık-koyu, desen gibi kavramları irdeleniyor.

Ücretsiz danışmanlık saatlerinden yararlanmak isteyenler cumartesi günleri saat 17.00 ve 20.00, pazar günleri ise 13.00 ve 15.00 arası DonKişot Sanat Atölyesi'ne uğrayabilirler.

İleriki zamanlarda ücretsiz dialı sanat tarihi seminerleri de vermeyi düşünen Mesut Eren, bu seminerlerle sanat tarihinin önemini vurgulamayı ve sanatçıların ürünlerini daha iyi tanıtmayı hedeflediğini söylüyor.

Mesut Eren,  Süleyman Çağlayan ve Soner Çakmak'ın danışmanlığındaki DonKişot Sanat Atölyesi ile iletişime geçebilmek için,

Adres
Mühürdar Caddesi No:49/2 Kadıköy (Akmar Pasajı Karşısı)
Telefon
0216 4499530

Mesut Eren Hakkında
1968 Sivas doğumlu Mesut Eren 1990 yılında Neş'e Erdok Atöyesi'nden mezun oldu.1993 yılında ilk kişisel sergisini Taksim SAnat Galerisi'nde açtı. 1998 yılında Çatı Sanatevi'nde bir diğer kişisel sergisini açan sanatçı 1999 yılından beri Maltepe Sanat Galerisi'nde çalışmalarına devam ediyor.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz