reklam

Haberler
Mart 2005

Savaşa Karşı Sanat

Mehmet Güleryüz’ün Irak Savaşı’nın başladığı günden bugüne yaptığı resim çalışmaları Saint Benoir Lisesi’nde 21 Mart - 06 Nisan tarihleri arasında görülebilir.

Engin resim birikimini, savaş karşıtı kimliğine eklemleyen Güleryüz’ün fırçasından büyük bir duyarlılıkla akan resimleri, Saint Benoir Lisesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının dünyanın gidişatına ilişkin kaygılarıyla yoğrulan resimleri, barışı özleyen tüm insanların hislerini yansıtıyor.

Akordeon sanatçısı Edward Aris’in ezgileriyle açılan sergi, İstanbul Karşı Sanat, Uğur Mumcu Vakfı, Diyarbakır Sanat Merkezi’nden sonra dördüncü defa İstanbul’da savaş karşıtı sanatseverlerle buluşuyor.

Güleryüz, sergideki resimlerini, savaşın güçlü yanı gibi görünen kesimlerin psişik ve fiziksel çatışmalarını kolaya kaçmadan yorumlamak üzerine kuruyor. Savaş malzemesine dönüşen insanın algısı ve bedenindeki değişiklikleri bir sınır/araf düşüncesi üzerinden resmediyor.

Modern silahlar karşısında aciz kalan insanlığın trajik durumuyla, Güleryüz’ün politik estetiği üzerinden yüzleşmek isteyenler için bu sergi, çirkin yüzümüzü yansıtan bir ayna. Dünyanın en eski meselesinin yeni yorumlarını görmek ve gençler arasında gezerken barışa ve yarına ilişkin umudu yeniden yeşertmek için bu resimler 6 Nisan 2005 tarihine kadar görülebilir.

İletişim İçin,
Guide İletişim
Adres
Süleyman Seba Caddesi Acı Su Sokak No:2/9 Maçka-Beşiktaş
Telefon
0212 3278486
Fax
212 327 84 89
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz