reklam

Haberler
Mart 2005

Şadi Çalık "Heykel Olmayan Yerde Heykel Yapmak için Yaşamak"

Derya Nüket Özer ve Siren Çalık'ın hazırladığı  “Şadi Çalık: “Heykel Olmayan Yerde Heykel Yapmak için Yaşamak” başlıklı sergi Sanal Mimarlık Müzesi’nde açıldı.

Çağdaş Türk heykelinin öncülerinden Şadi Çalık’ın 25. ölüm yıldönümü dolayısıyla 24 Aralık 2004-26 Şubat 2005 arasında İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde açılan anı sergisi üç yıllık bir arşiv ve envanter çalışması ve söyleşiler sonucu ortaya çıktı. Bu sergi için, kaybolan heykeller yeniden yapıldı, bazı heykeller büyütüldü. Desenleri ilk kez bu sergide izleyici ile buluştu. Sergi ve sanatçının kapsamlı biyografisini içeren "Şadi Çalık" adlı kitap Mimar Siren Çalık tarafından hazırlandı.

Mimarlık Müzesi, bu kapsamlı serginin bir bölümünü ziyaretçilerine aktarıyor. Türk heykel sanatında dönüm noktası olarak değerlendirilen "Minimum", "ODTÜ Atatürk Anıtı", ODTÜ Üçlü Anfi için yaptığı "Soyut Heykel" ve Galatasaray’daki "50 Yıl Anıtı" gibi yapıtların yer aldığı sergiye, Siren Çalık’ın metinleri ve Şadi Çalık’la yapılmış röportajlar eşlik ediyor.

Sergi, 20. yüzyıl Türk heykel sanatının arayışları, heykel-mimarlık ilişkisi gibi konulara ilgi duyanlar açısından önemli veriler içeriyor.

Daha fazla bilgi için tıklayın.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz