reklam

Haberler
Mart 2005

"İşaretler ve Yazılar" Sergisi

Milli Reasürans Sanat Galerisi’nin işbirliğiyle 05 Nisan - 28 Mayıs 2005 tarihleri arasında Günther Uecker - "İşaretler ve Yazılar" Sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde izlenebilecek. Serginin açılışı 5 Nisan 2005 günü, saat 18:00'da gerçekleşecek.

Bu büyük yerleştirmede Günther Uecker İncil’den ve Kuran’dan barışla ilgili ayetleri biraraya getirerek Musevi, Hiristiyan ve Müslüman inanç dünyalarına ait temel ifadeleri “anlaşılabilir bir diyalog”a dönüştürüyor. Zarar ve yıkımın sanatsal sembolleri, saldırganlıkların gerçekliği ve dinler arasındaki yabancılaşma tehlikesi için bunların arasında birer “uyarı anıtı” gibi duruyorlar.

Günther Uecker hakkında
Günther Uecker (1930) dünya çapında büyük saygınlık gören avantgart Alman sanatçılarından biridir. Diğer eserlerinin yanısıra, sanatçı doku dizisiyle gerçek mekânı harekete geçiren iki boyutlu çivi objeleriyle bir çığır açmıştır.

İstanbul’daki enstalasyonu şahsen kuracak olan sanatçı, izleyicisiyle biraraya geleceği sergi açılışında Alman Federal Meclisi Başkanı Wolfgang Thierse bir tanıtım konuşması yapacak.

İletişim için
Adres
Milli Reasürans Sanat Galerisi
Teşvikiye Cad. 43-57 - Teşvikiye
Arkitera

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz