reklam

Haberler
Nisan 2005

7. ODTÜ Sanat Festivali'nde Mimarlık Sanatla Buluşuyor

Bilim ve teknoloji alanında yaptığı önemli çalışmaların yanında sanatın gelişmesine ve kitlelere ulaşmasına katkıda bulunmayı görev bilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi “ODTÜ Sanat Festivali” düzenliyor. 6 - 28 Nisan 20005 tarihleri arasında düzenlenecek festival ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan festival bir yandan Ankaralı sanatçılar ile sanatseverleri buluştururken diğer yandan da öğrencilerin sanatçılarımızı ve yapıtlarını tanıyarak çağdaş bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacaktır. Ayrıca festival kapsamında sergilenen eserlerin satışından elde edilecek gelir ODTÜ Burs Fonu’na aktarılacak.

6 Nisan Çarşamba günü başlayacak olan festivalde, sanat yaşamlarında kırk yılı geride bırakmış ve bir çok ilke imza atmış sekiz sanatçımızın; baskıda Süleyman Saim Tekcan ve Mürşide İçmeli, heykelde Mehmet Aksoy ve Meriç Hızal, resimde Hüsamettin Koçan ve Jale Erzen, seramikte Hamiye Çolakoğlu ve Beril Anılanmert’in de yapıtlarıyla yer alacağı plastik sanatlar sergisinin yanı sıra atölye çalışmaları, müzik dinletileri ve tiyatro gösterileri ile kampusta sanat dolu bir ay yaşanacak.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural AKBULUT: “Festivalin Geliri Burs Fonuna”
"
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin sanatla ilgili bir bölümünün olmamasına rağmen Türkiye’nin en tanınmış sanatçıları ODTÜ Sanat Festivali’ne çok önem veriyorlar. Davet ettiğimiz tüm sanatçılar katılarak bizi onurlandırmaktadırlar. Bu yıl 80 sanatçımız yaklaşık 200 eserle Festivalde yer alacak. Ankara’da sanat - kültür faaliyetleri son yıllarda büyük azalma gösterdiği halde bu festivale ilgi her geçen yıl artmakta ve Ankara halkı ve öğrencilerimiz için beklenen bir sanat kültür etkinliği olmaktadır.

Diğer taraftan bilindiği gibi geçtiğimiz yıl üniversiteler olarak burs vermemiz yasaklandı. Biz düzenlediğimiz bu festival kapsamında yer alan Plastik Sanatlar Sergisi’ndeki eserlerin satışından elde edilen geliri, Vakfımız aracılığıyla öğrencilerimize burs olarak veriyoruz. Böylece öğrencilerimizin mağduriyetini engellemiş oluyoruz. Pek çok üniversite, böyle bir ek kaynağı olmadığından öğrencilerine burs vermek için ciddi kaynak sorunları yaşıyor.

Ben tüm sanatçılarımıza böyle bir Festivali Ankara’ya kazandırmamızı sağladıkları için teşekkür ediyorum."

Program
06 - 24 Nisan 2005
Plastik Sanatlar Sergisi
10:00 – 19:00 saatleri arasında Cumartesi ve Pazar dahil hergün açık
olacaktır. Gösterilerin olduğu günlerde etkinlik sonuna kadar açık
kalacaktır.
ODTÜ KKM

07 - 08 Nisan 2005
Meriç Hızal Heykel Atölyesi
ODTÜ KKM 10:00

11 Nisan 2005
Kamelyalı Kadın - Tiyatro Oyunu, Tiyatro Kedi
ODTÜ KKM Kemel Kurdaş Salonu 20:00

14 Nisan 2005
Yüksel Dural Piyano Konseri
ODTÜ KKM A Salonu 20:00

15 Nisan 2005
Adalet Ağaoğlu ile Söyleşi
ODTÜ KKM D Salonu 14:00

16 Nisan 2005
Salıncakta İki Kişi- Tiyatro Oyunu, Tiyatro Kedi
Can Gürzap ve Nurseli İdiz
ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu 20:00

19 Nisan 2005
Ahmet Kanneci Gitar
Diler Argat , Piyano
ODTÜ KKM A Salonu 20:00

20 Nisan 2005
Jale Erzen Resim Atölyesi
ODTÜ KKM 14:00

21 Nisan 2005
Panel: “Özel Müzeler: Türkiye’de Yeni Oluşum”
Burhan Doğançay, Kıymet Giray, Hüsamettin Koçan, Ayşen Savaş,
Süleyman Saim Tekcan

22 Nisan 2005
Ahmet Kanneci Gitar Atölyesi
ODTÜ KKM 14:00

01 Mayıs 2005
Borusan Filarmoni Orkestrası
Şef: Gürer Aykal
Saat:20:00
“ Özel Müzeler; Türkiye’de Yeni Oluşum” konulu panel

Kamelyalı Kadın - Müzikal
Yazan: Alexandre DUMAS – Fils
Yöneten: Hakan Altıner
Özgün Müzik: Cenk Taskan
Oyunlaştıran/ Şarkı Sözleri: İpek Kadılar Altıner
Atmosfer Tasarımı: Yüksel Aymaz
Kostüm Tasarımı: Sadık Kızılağaç
Müzik Direktörü: Önder Bali
Roller
Prudence Duvernoy: Deniz Türkali
Mösyö Le Roi: Kartal Kaan
Marguerite Gautier: Selen Öztürk - Beste Tok*
Armand Duval: Serhan Süsler
Müzayedeci Çağrı Şensoy
George Duval: Muharrem Özcan
Dük-Piyanist: Önder Bali
Kont Varville: Sertaç Ekici
Anais: Elif Ongan Tekçe
Nıchette: Onuryay Everentan
Nanine: Nurten Helik
Blanche Duval: Beste Tok - Selen Öztürk*

* Maguerite Gautier ve Blanche Duval rolleri; Beste Tok ve Selen Öztürk tarafından dönüşümlü olarak oynanmaktadır.

Orkestra: Kedi Quartet
Şef/Piano/Klarnet: Önder Bali
Davul: Yavuz Güney
Bas Gitar: Mutlu Doğan
Elektro / Klasik Gitar: Kağan Yavuz

19. yüzyılın ikinci yarısının Paris’inde geçen oyunda, Yazar Alexandre Dumas- Fils; 156 yıldır ölümsüzlüğü yakalamış olan Kamelyalı Kadın ile gizem dolu Marguerite Gaultier'in ve onun kısacık yaşamındaki tek aşkı Armand Duval'in benzersiz aşklarının öyküsünü anlatırken; döneminin ahlak değerlerini çağının çok ilerisinde bir perspektifte tartışıyor.

Bu müzikal; yılların deneyimli oyuncuları Deniz Türkali ve Kartal Kaan ile Selen Öztürk, Beste Tok, Serhan Süsler, Çağrı Şensoy, Muharrem Özcan, Sertaç Ekici, Elif Ongan Tekçe, Onuryay Evrentan ve Nurten Helik’ten oluşan genç tiyatrocuların seslerini ve oyunculuklarını sahneye taşıyor. 15 özgün şarkının yer aldığı Müzikal’de Önder Bali yönetiminde Kedi Quartet çalıyor.

Hakan Altıner’in sahneye koyduğu Kamelyalı Kadın’da yer alan özgün besteler Cenk Taşkan’a ait. İpek Kadılar Altıner’in özgün romandan oyunlaştırdığı ve şarkı sözlerini yazdığı müzikalin Orkestra Şefi ve Müzik Direktörü Önder Bali. Atmosfer Tasarımı Yüksel Aymaz, Kostüm Tasarımı ise Sadık Kızılağaç’a ait.
Marguerite Gaultier'in inanılmaz tekliflere ve başdöndürücü iltifatlara kapattığı kalbini; saf ve imkansız bir aşka teslim edişinin öyküsünü anlatan müzikal Tiyatro Kedi’nin Profilo Kültür Merkezi’ndeki sahnesinde her Perşembe 21:00, Cuma 21:00, Cumartesi 15:00 ve 21:00, Pazar 15:00 ve 18:30’da sahneleniyor.

Salıncakta İki Kişi
“New York, 2004 … Büyük umutların / dayanılmaz hayal kırıklarının kenti… Cennet ile cehennemin içiçe yaşadığı böylesi bir metropolde, yaşamlarını sıfırlamak ve belki de birlikte, yeniden kurmak isteyen iki kişi… Hayatın o güne kadar onlara giydirdiği elbiseleri çıkarmak, soluk almak ve yıllar sonra ilk kez kendi istediklerini, kendi kararlarını, kendi seçtiklerini yapmak isteyen iki kişi… Kurallarla, koşullarla örülü duvarları, duyguların salıncağıyla havalanarak aşmak isteyen iki kişi… Salıncakta İki Kişi.”

Kurallarla, koşullarla örülü duvarları, duygularının salıncağıyla havalanarak aşmak isteyen bu iki kişinin hem hüzünlü hem komik öyküsünü anlatan oyunu, William Gibson yazdı, Hakan Altıner sahneye koydu, Sevgi Sanlı Türkçeleştirdi. Dekor tasarımını Figen Soysal, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, yapımcılığını İpek Kadılar Altıner üstlendi. Oyunun iki kahramanına Can Gürzap ve Nurseli İdiz hayat veriyor.

Adalet Ağaoğlu
Adalet Ağaoğlu, 1929´da doğdu Ankara Üniversitesi DTC Fakültesi´nin Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü´nü bitirdi (1950)..Radyo ve sahne oyunlarını, romanları, öykü, anı, deneme kitapları izledi. Çalışmalarında hayatın değişim ve dönüşümlerine duyarlı yaklaşımlarıyla dikkat çekti. Doğa, toplum, zaman ilişkilerinin insanın iç dünyasındaki yansımalarını düşünce üretebilecek boyutlarda irdeledi. Değişimler karşısında edebiyatın yapısal durumu bakımından da arayışçı davrandı; kendine özgü anlatım biçimleri geliştirdi.

Kitapları: Çok Uzak Fazla Yakın, Hayır, Ruh Üşümesi, Sessizliğin İlk Sesi

Ahmet Kanneci
ODTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu Ahmet Kanneci, teori eğitimine ünlü besteci Turgay Erdener ile başladı. İstemihan Taviloğlu ve Ali Sevgi’den armoni ve kontrpuan dersleri aldı. Bir süre mimarlık mesleğini de sürdürdü.1977 yılında Julian Byzantine ile tanıştıktan sonra çalışmalarını tamamen klasik gitara yoğunlaştırdı. İspanya Hükümeti’nin vermiş olduğu bursu kazanarak Alicante Oscar Espla Yüksek Konservatuarı ve Perpignan kenti Devlet Konservatuarı’ndan “Birincilik Ödülü” ile mezun oldu. Gitarla tanışmasını sağlayan ve 25 yıl boyunca ders aldığı Alirio Diaz ile birlikte çalma onuruna erişti.

Baskı Sanatçıları
Ali Teoman Germaner, Atilla Atar, Bilgehan Uzuner, Eda T. Tomba, Elvan Şahinoğlu, Emin Koç, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Filiz Başaran, Gül Derman, Güler Akalan, Hasan Pekmezci, Hayati Misman, İhsan Çakıcı, Jale Erzen, Maria Sezer, Mehmet Koyunoğlu, Mustafa Aslıer, Mürşide İçmeli, Nurten Seferoğlu, Sadi Diren, Süleyman Saim Tekcan, Yusuf Ziya Aygen

Seramik Sanatçıları
Ayfer Karamani, Beril Anılanmert, Burcu Öztürk Karabey, Emre Feyzoğlu, Ferhan Erder, Güngör Güner, Halil Yoleri, Hamiye Çolakoğlu, Hüseyin Ersun Özken, Hüseyin Özçelik, Jale Yılmabaşar, Kemal Uludağ, Lerzan Özer, Mustafa Tunçalp, Mutlu Başkaya, Oya Uzuner, Ömür Bakırer (cam), Reyhan Gürses, Serdar Gürses, Sevim Çizer, Süreyya Önen, Tüzüm Kızılcan, Zehra Çobanlı, Zerrin Ersoy

Resim Sanatçıları
Adem Genç, Arzu Başaran, Bedri Baykam, Bubi, Burhan Doğançay, Fatma Tülin Öztürk, Güngör Taner, Hakan Gürsoytrak, Halil Akdeniz, Handan Börütecene, Hüsamettin Koçan, İsmail Ateş, Mahir Güven, Mustafa Ayaz, Nadide Akdeniz, Oktay Anılanmert, Ömer Uluç, Özdemir Altan, Selim Birsel, Tomur Atagök, Zekai Ormancı.

Heykel Sanatçıları
Aslımay Altay, Ayhan Yılmaz, Ercan Yılmaz, Eyüp Öz, Hakan Uzuner, Hasan Fuat Sarı, Mehmet Aksoy, Meriç Hızal, Osman Dinç, Saim Bugay, Ziyatin Nuriev
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz