reklam

Haberler
Nisan 2005

Özlem Uygun Kişisel Resim Sergisi

Özlem Uygun'un kişsel resim sergisi 07-22 Nisan tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Özlem Uygun'un sanatı şu cümlelerle anlatılıyor;

Onun soyut çalışmalarının odak noktasını kurallar, kurulu imajlar ve dayatmalara duyduğu tepki oluşturuyor. Sorgulanmadan kabul edilen doğrulara ve geleneksel değerlerin insanı köşeye sıkıştıran basmakalıplıklarına başkaldırıyor adeta. “Hiç kimsenin kendi gerçekliğini yaşayabildiğini sanmıyorum ben. Hepimiz dar kalıplar içine sıkışmışız. Bu duygularımı ifade etmeye çalışıyorum. Bazı şeyleri sözle ifade etmek zor, ama sanat eseriyle anlatmak hem daha kalıcı hem de etkili.”

Tuvallerinde atıklar kullanıyor Özlem Uygun. Çöpten malzemeler toplayıp resimlerinde onlarla anlam yaratmaya çalışıyor. “Pet şişeler kullanıyorum. Onlar artık işleri bittiği için atılmışlar belki, ama ben onlara yeniden hayat veriyorum. Onlara yaşama hakkı veriyorum. Atık kullanmayı seviyorum çünkü onlar benim felsefeme de uygun. Herşeyi o kadar çabuk tüketiyoruz ki artık, ona da bir eleştiri benimki aslında.”

Özlem Uygun resminde dairelerinin çok önemli bir yeri var. Diyebiliriz ki, dairelerin, çemberlerin yer almadığı tek bir resmi bile yok. “Gözlerimi kapattığımda şekil olarak daireler çok önemli. Daireyi insan hayatına benzetiyorum. Bir noktadan doğuyorsun ve giderek çemberin genişliyor, ama genişledikçe aynı zamanda merkezden uzaklaşıyorsun; özünden kopuyorsun. Daire benim bütün resimlerimde varolan bir şey.”

2002 yılında Galeri Binyıl’da bir karma sergiye katılmış olan sanatçının ilk kişisel sergisi “Kaleidoskop I”, Nisan ayında Galeri Artist Çukurcuma’da açılacak. Özlem Uygun, pekçoğumuzun mustarip olduğumuz özne-nesne gerilimini tuvale aktararak, birey-toplum-teknoloji ilişkisinde kendi düşünselini ve sıkıntılarını renklerin diliyle aktarmayı tercih ediyor.

İletişim için,
Adres
Galeri Artist Çukurcuma
Altıpatlar Sok. No 26 Çukurcuma
Beyoğlu İstanbul
Telefon
0212 2519163

Daha fazla bilgi için tıklayın.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz