reklam

Haberler
Nisan 2005

Eda Özbekkangay Ebru Sergisi: Dededen toruna geçen EBRÛ aşkı...

İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından geleneksel sanatlarımızı tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen sergiler çerçevesinde, 14 Nisan 2005 Perşembe günü saat 18.00’da Yıldız Sarayı-Çit Kasrı’ndaki sergi salonunda Eda Özbekkangay’ın Ebru sergisi sanatseverleri bekliyor. 40 civarında eserin teşhir edileceği sergi, 28 Nisan 2005 Perşembe gününe kadar IRCICA’nın sergi salonunda görülebilir.

Sanatçı Hakkında
Eda Özbekkangay, 1977 yılında Üsküdar’da dünyaya geldi. Dedesi Hezarfen İbrahim Edhem Efendi’nin kurucusu olduğu ve ilk müdürlüğünü yaptığı Sultanahmet Endüstri ve Meslek Lisesi’ne onur öğrencisi olarak kabul edildi. Daha sonra Haydarpaşa Endüstri ve Meslek Lisesi’nin Makine Ressamlığı bölümünden mezun oldu.

1997 yılında düzenlenen Uluslararası Ebru Kongresi’nde Hikmet Barutçugil ile tanıştı ve onun teşviki ile öğrencisi oldu. Birkaç yıl boyunca ebru kurslarına aralıklarla devam eden Eda Özbekkangay’ın ebru sevgisi 2001 yılında aşka dönüştü. Yaşamakta olduğu Özbekler Dergahı´nın manevi değerini bugünlere taşıyan ailesinin izinden yürümeye karar verdi. Bir asır önce dedesinin ilim, irfan ve sanat yuvası haline getirdiği Dergah´ta ailesinin desteğiyle ebruyu yeniden canlandırmayı ve ata sanatını yaşatmayı, dedesine layık bir torun olarak meşaleyi parlatarak ötelere taşımayı kendine görev edindi. Dergah içerisinde kurduğu atölyede çalışmalarına hız verirken diğer taraftan da ebru sanatına gönül veren Fuad Başar, Alparslan Babaoğlu gibi değerli üstadlardan feyz almaya başladı.

Hezarfen İbrahim Edhem Efendi´nin ölümünün 100. yılında, kurucusu olduğu ve ilk müdürlüğünü yaptığı Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi´nde anılması ve gönül verdiği ebru sanatının yeni kuşaklara tanıtılması amacıyla 8 Ocak 2004 tarihinde bir sergi tertip etmeye karar verdi ve bunun için zorlu bir çalışmaya koyuldu. Düzenlenen anma töreni ve sergi açılışı başarıyla gerçekleşerek Eda Özbekkangay´ın ebru aşkını ebru severlerle paylaşmasına vesile oldu.

Dergahta yaşadığı mekandaki atölyesinde ebru yapmaya devam eden Eda Özbekkangay,özel bir şirkette halkla ilişkiler müdürü olarak çalışmaktadır.

Sergi Salonu Pazar Günü Hariç 09:00-18:00 arası açıktır.

İletişim için,
Adres
Yıldız Sarayı Çit Kasrı Barbaros Bulvarı
Beşiktaş / İstanbul
Telefon
0212 2591742

Daha fazla bilgi için tıklayın.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz