reklam

Haberler
Nisan 2005

Ekrem Kahraman Resim Sergisi Galeri Vinci'de

Teşvikiye’de yirmi yılı aşkın bir süredir hizmet veren Galeri Vinci Nisan ayında Ekrem Kahraman’ın son dönem resimlerine ev sahipliği yapıyor.

Ümir Gezgin Ekrem Kahraman'ın sanatından şu sözlerle basediyor;

“Ekrem Kahraman resmi ve kişiliği bilinci yeniden yaratan ve duyarlılıklarını çevreden insana, insandan doğaya döndüren ve dolaştıran yapısı, insan figürü var etmeden insan dramını yakalayan bir resim gerçekliği oluşturabilecek bir üst düzey estetiğiyle özgün bir kalıcılığın, sanatı açımlayan ve zenginleştiren bir yapının mihenk taşı olarak karşımızda durmaktadır. Bu resim ve bu kimlik Türk sanatı için aynı zamanda avangard bir yeniden oluşumculuğun kendine özgü dönemeci olarak da karşımızda belirmektedir ve içinde eğitsel boyutunu da muhafaza ederek yeniden sıcak ve samimi bir boyuta yükselmektedir.”

Sanatçı Hakkında
Ekrem Kahraman 1948’de Tarsus’da doğdu. İlk şiirlerini Yelpaze Mecmuası ile Hisar, Yelken ve Ilgaz dergilerinde yayımladı. 1966’da Hisar dergisinin lise öğrencileri arasında açtığı şiir yarışmasında birinci oldu. Ant dergisinde röportajları ve desenleri yayımlandı. 1971’de İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden mezun oldu. Selahattin Taran, Süleyman Saim Tekcan, Ramiz Aydın, Aydemir Atalay, Zeki Çakaloz’un öğrencisi oldu. Çeşitli orta öğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı. “Sanat ve Kültür Etkinliklerinin Canlandırılması Üzerine Öneriler” başlıklı yazısı ile yerel Bandırma Gerçek Gazetesi ödülünü, “Eğitimimizin Sorunları ve Çözüm Yolları” dosyasıyla (1981) Mersin Eğitim Vakfı ödüllerini kazandı. 1989’da öğretmenlikten ayrılarak profesyonel sanatçı yaşamını tercih etti. Yurtdışı ve yurtiçi olmak üzere 70’in üzerinde kişisel sergi açtı. Çok sayıda karma sergi, sanat fuarı ve bienallere katıldı. 16 ödül kazandı, sanatı hakkında çok sayıda kitaplar, kataloglar ve broşürler yayınlandı. Resimleri ulusal ve uluslararası olmak üzere çok sayıda resmi ve özel koleksiyonlarda yer aldı. Plastik sanatlar alanında teorik yazılar yazdı, yazıları Sanat Çevresi, Türkiye’de Sanat ve Genç Sanat dergilerinde yayımlandı.

Ekrem Kahraman resim sergisi 13 Nisan-13 Mayıs 2005 tarihleri arasında Galeri Vinci’de izlenebilir.

Galeri Vinci Pazar hariç her gün saat 11.00 ile 19.00 arasında hizmet vermektedir.

İletişim için,
Adres
Avukat Süreyya Ağaoğlu Sokak No:1 (Teşvikiye Camii arkası)
80200 Teşvikiye / İstanbul
Telefon
0212 2330619
Email
[email protected]
[email protected]
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz