reklam

Haberler
Nisan 2005

Serdar Arat "Kağıt İşler"le Galeri Nev'de

2003 yılında Dominick Lombardi, The New York Times'da “Serdar Arat’ın büyük boy kağıtlar üzerine gerçekleştirdiği  suluboyalarının geometrisi âdeta başka bir dünyaya aittir.” diye bahsettiği Serdar Arat’ın son dönem çalışmalarından oluşan kişisel sergisi 22 Nisan Cuma günü, sanatçının da katılacağı bir açılışla Ankara Galeri Nev’de izleyicilere sunuluyor. Geçtiğimiz yıllarda Galeri Nev’de açtığı çeşitli sergilerde tualleri izlenen sanatçının bu son sergisi “kağıt işler”den oluşuyor. Ayrıca, sergi kapsamında Serdar Arat, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin davetlisi olarak çağdaş sanatın temel konuları üzerinde duracağı ve kendi sanatını tartışacağı bir konferans da verecek.

Serdar Arat Hakkında
1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi, İdari Bilimler Fakültesinden mezun olan Serdar Arat resim dalında lisansüstü öğrenimini 1984 yılında State University of New York’ta tamamladı. İlk kişisel sergisini 1986 yılında New York’ta açan sanatçının eserleri Amerika’nın farklı kentlerinde açılan kişisel ve karma sergilerde izlendi. Resim çalışmalarının yanısıra 1990-1993 yılları arasında Virginia Woolf ve George Büchner’in tiyatro oyunlarına sahne dekorları hazırladı. 1992 yılında katıldığı Asya –Avrupa Bienali’nin birincilik ödülüne layık görülen Arat, 1996’da Sotheby’s tarafından Londra’da düzenlenen Çağdaş Türk Ressamları seçkisi içinde yer aldı.

1993 yılında New York Concordia College, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmaya başlayan Serdar Arat, halen sürdürdüğü bu görevinin yanısıra aynı okulun sanat galerisini yönetiyor.

Arat’ın aralarında el yapımı kağıtların da bulunduğu farklı dokular üzerine gerçekleştirdiği otuzdan fazla eserinin bulunduğu Ankara Galeri Nev’deki sergisi 18 Mayıs’a kadar izlenebilecek.

İletişim için;
Adres
GALERİ.nev
Gezegen Sokak 5 06700
GOP / Ankara
Telefon
0312 4379390
Faks
0312 4363947
Email
[email protected]

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz