reklam

Haberler
Nisan 2005

Uluslararası Tekstil Sanat Sergisi: "Tekstilde Yeni Vizyonlar- Gelenekten Tekstil Sanatına / Yarının Tasarımına"

Ülkemizde ilki gerçekleşecek olan “Tekstilde Yeni Vizyonlar – Gelenekten Tekstil Sanatına Yarının Tasarımına” adlı uluslararası Tekstil Sanatı Sergisi; 13.ETN (European Textile Network) Konferansı ve birlikteliğinde Workshop etkinlikleri, 10–17 Eylül 2005 tarihleri arasında İzmir’de yer alıyor.

Gerçekleşecek olan Uluslararası Sergi, 13. ETN Konferansı ve Workshop etkinlikleri, Almanya’da yayınlanan Textile Forum dergisi ETN ile birlikte İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Tasarım Bölümü tarafından organize edilerek yürütülmektedir. 15 Eylül – 8 Ekim 2005 tarihleri arasında izlenebilecek tekstil sanatı sergisi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Galerilerinde yer alacaktır.

Sergi, uluslararası ve ulusal tüm sanatçılara açıktır. Sergilenecek eserler; tekstil sanatı ve tasarımına özgün yorumlar getiren, çağdaş lif sanatını tanımlayan her türlü malzeme, teknik ve düzenlemelere açıktır. Katılım ücretsizdir.

Amaç, katılımcıların kendi kültürel miraslarından esinlenerek oluşturulan tekstil sanatında yeni bir bakış açısı sunmak ve gelecek için yeni tasarım yollarını aydınlatmaktır. Çalışmaların geleneksel ve modern tekstil teknikleri ile bağlantılı olması ve çağdaş lif sanatını yeni bir platforma taşıması beklenmektedir. “ Tekstilde Yeni Vizyonlar - Visions in Textiles ” teması, Türkiye üniversitelerindeki tekstil tasarım bölümlerinin de devam ettirmesi ümit edilen zengin tekstil mirasının ışığında seçilmiştir.

Sergi başvurusu, 1 Mayıs 2005 tarihinde sona erecek olup, sergilenecek eser seçimleri, uluslar arası jüri tarafından belirlenecektir ve eser seçimi, gönderilecek slaytlar doğrultusunda yapılacaktır. Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 dilde basılacak renkli sergi kataloğunda yer alabilmeleri için çok iyi kalitede olmaları önemlidir. Jüri üyeleri; ETN Genel Sekreteri ve Textile Forum Dergisi Redaktörü Beatrijs Sterk; tekstil sanatçısı ve ETN Türkiye koordinatörü Suhandan Özay Demirkan; tekstil sanatçısı Belkıs Balpınar; UK Selvedge dergisinin editörü Polly Leonard; İzmir sergisinin kuratörü mimar Derya Akdurak ve Türk sponsorların temsilcilerinden oluşacaktır.

Sergi Başvuru Formları ve Bilgi için
Dr. Özlenen Erdem İşmal
Email
[email protected]

Doldurulmuş sergi başvuru formu, özgeçmiş ve slâytların gönderileceği Sergi Katılım dosyası için posta adresi: (1 Mayıs 2005 tarihine kadar)
Faden Suzan Kudsioglu,
Adres
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Müdürü
Mithatpaşa Caddesi No. 94; TR–35260
Konak / İzmir

Daha fazla bilgi için tıklayın.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz