reklam

Haberler
Nisan 2005

Galeri Artist Mayıs Ayı Sergileri

Galeri Artist Mayıs Ayı sergilerinde 4 ayrı sanatçının çalışmalarını İstanbul’lu sanatseverlere 7 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında sunuyor.

Ressam Devrim Erbil, Ressam İsmail Atmalı, Ressam Guido Caseretto ve Ressam Meltem Söylemez bu ay Galeri Artist salonlarında sanatseverler ile buluşacak.

Devrim Erbil
Türk resim sanatının ustalarından Devrim Erbil 7 Mayıs-2 Haziran 2005 tarihleri arasında Galeri Artist salonlarında bir resim sergisi gerçekleştirecek. Sanatçının son dönem soyut tuval çalışmaları ve halı örnekleri galerinin üç salonunda birden sanat ortamıyla buluşmaya hazırlanıyor. Yaklaşık otuz büyük boy tuvalin ve özel olarak dokunmuş halıların sergileneceği bu sunum sanatçının özel koleksiyonundan seçilerek oluşturuldu Galeri Artist tarafından Devrim Erbil eserlerini kuşatan bir de kitap hazırlanıyor. Doğuş Üniversitesi Dekanı olan Devrim Erbil bu kuruluşta sanat programlarına ve genç kuşakların sanat eğitimine çok önem veren bir lider sanatçı. Ülkemizde soyut sanatın en önemli temsilcilerinden biri olan Devrim Erbil Galeri Artist mekânlarında ilk kez bir resim sergisi açıyor.

İsmail Atmalı
İsmail Atmalı çağdaş sanatın geldiği noktada gerekli olan tüm verilerini Galeri Artist’te 7 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde izleyicileriyle buluşturuyor.
İsmail Atmalı’nın eserleri tam da söylemek istediklerini söyleyebilen ve olabildiğince tutarlı olan resimler. Çağdaş sanatın geldiği noktada gerekli olan tüm verileri veriyor izleyiciye bu yapıtlar..

Atmalı’nın neredeyse bütün tuvalleri için geçerli olan bir şey var: Tek rengin hakimiyeti. Bu tuvallere bakarken sarı, mavi diyebilme lüksüne kavuşturuyor izleyiciyi sanatçı. Başka bir deyişle Pür renklerini neredeyse monokrom bir düzlem içinde kullanırken koyduğu her lekenin yüzeyde anlam kazanmasını sağlıyor. Resmini oluştururken takındığı spontane tavır, yapıtların kendilerini belirlemesinde etken bir yönteme dönüşüyor.

Resimlerin bu görüntüleri algıyı tek bir noktada sabitliyor. Bu halleriyle olabildiğince dingin lirik bir yapı sergiliyor Atmalı’nın çalışmaları. Malzemesini kullanırken tuvalin istediğini vermeye özen gösterdiği belli oluyor. İşte yapıtlar bu noktadan sonra son sözü söylüyor.

Aykırı olan ansızın ortaya çıkıveriyor. Boyaların arasına bulunmuş parçalar karışıyor. Ki bu bir taş, yırtılmış bir kağıt, eski bir fotoğrafın izini çoktan kaybettirmiş bir parçası olabilir.

Atmalı’ nın son çalışmaları Galeri Artist’ de sergilenecektir.

Meltem Söylemez
1995 14. Turgut Pura Resim - Heykel Yarışması Resim İkincilik Ödülü, 2002 1. Talens Resim Yarışması İkincilik ve yine 2004 Samsun İlkadım Rotary Kulübü İkincilik Ödülleri olan ve pek çok yarışmalı sergilere katılımının yanı sıra, 5. Kişisel sergisini Galeri Artist’de gerçekleştiren Söylemez’in akademik kariyeriyle beraber sanatsal tavrındaki kararlılığa da bir kez daha şahit olmuş oluyoruz.

Sanatçının resim serüvenine genel bir bakış yapacak olursak onun, soyutlamacı-pentürel yaklaşımdan ayrılarak, giderek daha lirik - soyut dışavurumcu etkilere yöneldiğini gözlemleriz. Boya - desen resmine dair, bir “duruş estetiği” nin olasılıklarının ard arda sunulduğu anlık enstanteneler gibidir. Söylemez’in resimleri.

Meltem Söylemez’ in resimleri 7 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında Galeri Artist’ te izlenebilir.

Guido Casaretto
1981 yılında doğan Guido Casaretto, 1984-1993 yılları arasında ailesiyle birlikte Yunanistan’da, 93 yılında Belçika’da, 94 yılında Güney Afrika’da yaşadı. Onaltı yaşında tekrar Türkiye’ye döndü ve eğitimine İtalyan Lisesi’nde devam etti. Ondokuz yaşında İtalya’da Bologna Üniversitesi Resim Bölümünde akademik eğitimine başladı. Burada iki yıl boyunca Roberto Grassi’nin atölyesinde eğitim alan Casaretto, tekrar Türkiye’ye döndü. Bu son dönüşünün en büyük nedeni Casaretto’nun Türkiye ve İstanbul tutkusudur. Şu anda Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünde akademik eğitimine devam etmektedir.

Casaretto bu zaman zarfında 2000 yılında İtalya’da Teatro Comunale’de ve 2004 yılında Türkiye’de Contemporary Art Marketing’de (CAM) iki karma sergiye katılmıştır. İstanbul Taksim’deki atölyesinde yakın dostu Tunca Subaşı ile çalışmalarına devam etmektedir. Güido Casaretto son dönem çalışmalarını Galeri Artist Fulya‘da Mayıs 2005’de izleyicilere sunacaktır.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz