reklam

Haberler
Nisan 2005

9.Uluslararası İstanbul Bienali'ne Katılacak Olan Sanatçılar Açıklandı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 16 Eylül – 30 Ekim 2005 tarihleri arasında “İstanbul” kavramsal çerçevesi altında gerçekleşecek olan 9. Uluslararası İstanbul Bienali'ne katılacak sanatçılar açıklandı. Van Abbemuseum Direktörü Charles Esche ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi Yöneticisi Vasıf Kortun’un küratörlüğünü üstlendiği 9. Uluslararası İstanbul Bienali 51 sanatçıyı İstanbul’da bir araya getirecek.

Esche ve Kortun tarafından “İstanbul” olarak belirlenen kavramsal çerçeveye ilişkin yapıtların yer alacağı 9. Uluslararası İstanbul Bienali’nde özellikle sanatçıların İstanbul ile etkileşimi vurgulanacak. İstanbul’da belli bir süre konuk edilen sanatçılar “İstanbul’da / Made in Istanbul” başlığı altında kent için yapıtlar üretecekler. Bunun yanı sıra, kentle kontrast oluşturan veya onu kuşatan gerçekliğe bilinçli bir yabancılaşmayla yaklaşan ve kentin küresel iletişime olan açıklığını yansıtan çalışmalar da “İstanbul için / Made for Istanbul” başlığı altında toplanacak.

Bu yıl Uluslararası İstanbul Bienali’ne Türkiye’den: Hüseyin Alptekin, Halil Altındere, Serkan Özkaya, Şener Özmen ve Oda Projesi (Özge Açıkkol, Güneş Savaş, Seçil Yersel) katılıyor.

. Uluslararası İstanbul Bienali’ne katılacak diğer sanatçılar ise şöyle;

Pawel Althamer, Yochai Avrahami, Yael Bartana, Otto Berchem, Johanna Billing, Michael Blum, Daniel Bozhkov, Pavel Büchler, Phil Collins, Smadar Dreyfus, Lukas Duwenhögger, Hala Elkoussy, Maria Eichhorn, Gardar Eide Einarsson, Jon Mikel Euba, Cerith Wyn Evans, Jakup Ferri, Flying City, Günther Förg, Luca Frei, Erik Göngrich, Gruppo A12, Daniel Guzman, IRWIN, Chris Johanson, Y.Z. Kami, Karl-Heinz Klopf, Yaron Leshem, David Maljkovic, Paulina Olowska, Silke Otto-Knapp, Dan Perjovschi, Ola Pehrson, Khalil Rabah, RUANGRUPA, Mario Rizzi, Solmaz Shahbazi, Ahlam Shibli, Sean Snyder, Nedko Solakov, SUPERFLEX, Pilvi Takala, TINTIN Wulia, Alexander Ugay/ Roman Maskalev, Axel John Wieder/Jesko Fezer

Küratörlerin sanatçı seçimine ilişkin araştırmaları devam ettiğinden, liste kesinleşene dek değişiklikler olabilir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz