reklam

Haberler
Nisan 2005

Dünden Bugüne Galata’nın Hikayesi Osmanlı Bankası Müzesi’nde

Galata: Antik Çağın “İncir Ağaçları”ndan Cenevizlilerin Pera kolonisine... Yeni Osmanlı payitahtının dış ticaret merkezinden 19. yüzyılın modernlik simgesine... Can çekişen bir imparatorluğun kozmopolit kentinden günümüzün marjinalleşmiş semtine...

Garanti Bankası’nın kurduğu Osmanlı Bankası Müzesi, 26 Nisan - 26 Ağustos 2005 tarihleri arasında Galata’nın tarihsel serüvenini konu eden Dünden Bugüne Galata sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 19. yüzyıldan itibaren İstanbul’un yaşadığı dönüşümde çok önemli bir rol oynayan, uzun yıllar ticaret ve kültür yaşamının simgesi olduğu halde bugün unutulmaya yüz tutan Galata’ya dikkat çekmeyi amaçlıyor. Serginin küratörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edhem Eldem, tasarımını ise Bülent Erkmen üstlendi.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Garanti Bankası olarak Osmanlı Bankası Müzesi, Garanti Galeri ve Platform olmak üzere 3 kültür kurumuyla hizmet verdiğimiz Beyoğlu ve Pera’ya büyük önem veriyoruz. Proje, Galata’yla ilgili bir kültür haritası oluşturma fikrinden yola çıkılarak tasarlandı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan, yerli ve yabancı ziyaretçiler için bir rehber niteliği taşıyan harita, bölgedeki kültür noktaları hakkında detaylı bilgi içeriyor. Haritayı hazırlayan Osmanlı Bankası Müzesi ekibi ve Edhem Eldem, projenin hedefini genişleterek bir sergiyle taçlandırdı. Girişimlerimizin bölgedeki kültürel yaşamın canlanmasına katkıda bulunacağını umuyoruz.” dedi.

Dünden Bugüne Galata sergisi, projeksiyon yüzeyler, 360 derecelik panoramik fotoğraflar, animasyon ve panoların kullanıldığı farklı anlatım biçimiyle, ziyaretçilere Galata’nın geçirdiği değişim sürecini aktarıyor. Sergilenen objeler arasında Ceneviz döneminden kalma iki mezar taşının da yer aldığı Dünden Bugüne Galata sergisi, 26 Ağustos 2005 tarihine kadar açık kalacak.

İletişim için,
Adres
Osmanlı Bankası Müzesi
Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy
Email
[email protected]

Daha fazla bilgi için tıklayın.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz