reklam

Haberler
Nisan 2005

Üç Sanatçıdan Unutulmayacak Güzelleme: "Kedi Gözü"

G-Mall Kültür Sanat ve Alışveriş Merkezinde yer alan Galeri G-Art ,3 Mayıs -30 Haziran tarihleri arasında, üç önemli sanatçıyı buluşturuyor.Kedilere tutkularıyla bilinen Balkan Naci İslimiyeli,Selma Gürbüz ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu ,bu tutkularını ortak bir sergiyle biçimlendiriyorlar.

"Kedi Gözü" başlıklı sergi; özgür yaratılışları,özel bir dünya yaratmadaki eşsiz yetenekleri ,gizemli yanları,mükemmel anatomileri ve zerafetleriyle sanatçıların hep hayranlığını kazanmış olan kedilere üç sanatçıdan unutulmayacak bir güzelleme...

Değişik tekniklerle ,yaklaşık 30 yapıtın yer aldığı sergide,kedi gözüyle sanatçı gözünün sentezinden üretilmiş yepyeni bir vizyona tanık olacağız.

Balkan Naci İslimiyeli,Selma Gürbüz ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu bu sergilerini,Türk Resmi’nin en büyük kedi severi olarak tanıdığımız Cihat Burak ‘ın anısına armağan ediyorlar.Sergiye, tüm yapıtları içeren bir kitapla, kedi ve sanatseverlerin beğeniyle karşılayacağı posterlerde eşlik edecek.Pek çok yaratıcıya ilham kaynağı olagelmiş kediler üzerine düzenlenen bu kapsamlı serginin,her yaştan sanatseverin ilgisini çekeceği kuşkusuz.

Balkan Naci İslimyeli
1947 Adapazarı doğumlu.1971’de Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulundan birincilikle mezun oldu. 1970’ten başlayarak yurt içinde ve dışında 35 kişisel sergi gerçekleştirdi, pek çok karma sergiye katıldı.Ulusal ve uluslar arası 17 ödül kazandı.Suç, Söz, Suret, Daja Vu adlı dört sanat kitabı hazırladı. Marmara Üniversitesinde Balkan Naci İslimiyeli atölyesini yönetti. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde ‘Sanat ve Tasarım, İletişim ve Çağdaş Sanat, Görsel Çözümleme Yöntemleri, Deneysel Sanat Atölyesi, Görsel Gösterge Bilim konulu uygulamalı dersler verdi. Halen Bilgi Üniversite’sinde ders vermektedir.

Selma Gürbüz
1960 yılında İstanbul’da doğan Selma Gürbüz sanat eğitimine İngiltere’de Exeter College of Art and Design’da başladı. 1980-82 ve 1984’de Marmara Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Yurt içi ve yurt dışında 31 kişisel sergi açtı.Birçok karma sergiye katıldı. Çalışmalarını İstanbul ve Paris’de sürdürmektedir.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu
1954 Ordu doğumlu.1979’da Devlet Tetbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu,Grafik Sanatlar Bölümü’nü bitirdi.Halen Marmara Üniversitesi Grafik Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi kadrosunda görev yapmaktadır.23 adet uluslararası ,46 adet ulusal olmak üzere 69 ödül almıştır.10 kişisel(bir A.B.D-NewYork)sergi açmıştır.Çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katılmıştır.Ulusal ve uluslar arası yarışmalarda jüri üyeliği yapmaktadır.The New Yorker dergisinde 5 kez kapağı yayınlanmıştır.Çalışmaları Türkiye dışında USA, Almanya, Belçika , Bulgaristan, Çin, Japonya, İtalya, İran, İsviçre, Kanada ve Yunanistan’da yayınlanmıştır.

Sergilerinin gelirinin tamamını AÇEV’e bağışlamakta olan Galeri G-arti hergün 11.00-22.00 saatleri arasında gezilebilir.

İletişim için;
Galeri G-Art / Bahar Erin
Telefon
0212 2960876
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz