reklam

Haberler
Mayıs 2005

Uluslararası Sanat İstanbul'da

IAA-AIAP International Art Association- UNESCO’nun Avrupa III. Genel Kurulu 16-17-18 Haziran 2005 tarihlerinde Pera Müzesi Oditoryum’da uluslararası sanat gündemini tartışıyor.

İstanbul, Haziran ayında UNESCO bünyesindeki sanat derneklerinin Avrupa III. Genel Kurulu’nu misafir edecek. Organizasyonunu (UPSD) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği – Türkiye’nin üstlendiği ve 46 ülkenin sanat temsilcilerini ağırlayacak bu önemli toplantı, İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilecek. Bu büyük buluşma kapsamında, üç yıl süre ile görev yapacak olan Avrupa Başkanlığı seçimi yapılacak.

Ülkeler arası sanat ve kültür ağı oluşturmak ve ilişkileri güçlendirerek dünya barışına katkıda bulunmak amacı ile 1954 yılında UNESCO bünyesinde kurulan IAA ( International Association of Art) / AIAP ( Association Internationale Des Plastiques) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin Türkiye komitesinde 1015 üye sanatçı bulunuyor. Derneğin kurucu başkanı olan Mehmet Güleryüz, aynı zamanda Avrupa II. Başkanı ve Dünya Yönetim Kurulu Üyesi olarak IAA yönetiminde görev alıyor.

Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde Türkiye’nin sanat ve kültürünün tanıtımında önemli bir işlevi olacak organizasyon için desen sanatının önemli ismi Mehmet Güleryüz şunları söylüyor ;

“ İstanbul, dokusu ve kültür hayatı ile Avrupa’nın kültür başkenti olabilecek bir kent. Amacımız bu potansiyeli ortaya çıkarmak. Önümüzdeki Genel Kurul gibi üst düzey bir toplantının İstanbul’da gerçekleşecek olması kültür ve sanat varlığımızın uluslararası alandaki kanıtı olacak… Aynı zamanda bu etkinlik sayesinde ülkemiz sanatçılarının uluslararası platformda söz sahipliği kurumsallaşacak ve AB sürecinde sanat yolu ile iletişim sağlanacak. Bu organizasyon, ‘farklı kültürlerin ve kimliklerin birbirleriyle ilişkilerindeki en önemli ortak paydanın kültür ve sanat alanındaki üretimlerin olduğunu anlatmak için iyi bir fırsat; bunu değerlendirmek istiyoruz’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin değerli katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlik, İstanbul şehrini ve kültür-sanat hayatını yurt dışından gelecek olan sanat temsilcilerine ve dolayısıyla temsil edilen ülkelere tanıtmak açısından büyük önem taşıyor. Konuklar şehirde geçirecekleri dört gün süresince kent içindeki önemli sanat mekanlarında ağırlanırken şehrin güzelliklerini tatma fırsatı da bulacaklar.

3 Haziran 2005 tarihinde resmi açılışını yapacak olan Pera Müzesi, 35 yaş altı genç sanatçıların katılacağı “Genç Açılım” sergisine de ev sahipliği yapacak. Sergi, 03 Haziran – 31 Ekim 2005 tarihleri arasında tüm sanatseverlere açık olacak.

İletişim için;
Guide İletişim
0212 3278486
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz