Yarışmalar

Eko-Kent Tasarım Ulusal Proje Fikir Yarışması

Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2010
İletişim
Telefon: 0312 207 51 91
Faks: 0312 207 51 09
E-posta: ekokentyarisma@cevreorman...
Web Sitesi: www.cevreorman.gov.tr
Yarışma SonuçlarıLisans Kategorisi Ödülleri
1. Ödül
Duygu Ergin
Eda Irmak Türeyyen
Beyza Şen

2. Ödül
İdil Yücel Seren
Alican İnal
Damla Turan
Erhan Keçebaşoğlu

3. Ödül
Kübra Bilginol
İrem İnce
Ahu Binici

1.mansiyon
Necla Ruken Bars
Erhan Uzuner
Ayşe Akbulut

2. mansiyon
Berk Buluklu
Can Ulusoy
Cihan Yıldırım
Görkem Çetin
Hazal Baykal
İrem Çiçek
Muhammet Çiftci
Tuğba Topçu

3. mansiyon
İmren Hacıbölük
Nilay Öztürk
Gamzegül Kurt
Mehmet Cemil Aktaş

Lisansüstü Kategorisi Ödülleri
1. Ödül
Onurcan Çakır
Esra Can
Deniz Tavlı
Elvin Özdemir

2. Ödül
Ali Savaş Yasan
İdil Sönmez
Cansu Tolunay

3. Ödül
Müge Tokuş
Serdal Çoşgun
Meltem Delibaş

Yarışma BilgileriI - YARIŞMANIN KONUSU VE MAKSATI
Yeryüzünün ve Ülkemizin iklimsel döngüsü içinde yaşanabilir ve yaşatılabilir bir çevre oluşturulması için kentin doğaya egemen olmayacağı biçimde, kent ve doğa arasındaki karşılıklı ilişkinin bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilebilmesi ve çevre konusunda insanların bilinçlendirilmesi önem kazanmıştır. Doğa ile kent ilişkisini belirleyen, kaynaklar-kullanım-koruma dengesini sağlayarak, kentlerimizin planlanması, tasarımı ve yapılanmasına yönelen disiplinlerde eğitim gören öğrencilerin ekoloji ile barışık kentler planlayabilmelerini teşvik amacıyla, Ekoloji-Kent Tasarımı Konusunda lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik iki kategoride gerçekleştirilecek bir yarışma açılması düşünülmektedir.

Bu konudaki anahtar kavramlar ekoloji, ekolojik tasarım, ekolojik planlama, ekolojik kentsel planlama ve kent tasarımıdır. Ekoloji kavramı fiziksel ve beşeri ekolojiyi kapsamaktadır.

II - YARIŞMAYA KATILMA ESASLARI
Yarışma iki kategorili (lisans ve lisansüstü öğrenimi), ulusal, serbest ve tek kademeli öğrenci yarışması olarak düzenlenmiştir.

Yarışma Türkiye'de ve KKTC'de öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerine açıktır. Şehir Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Çevre Mühendisliği ve diğer mühendislik dallarında öğrenim gören öğrencilerin bir arada çalışmasının önemli olduğu; belirtilen disiplinlerin kentsel ekoloji ve eko- yerleşimlerin tasarımı konusunda birlikte çalışma ortamının aynı zamanda disiplinler arası olumlu etkileşim oluşturan bir deneyim yaratacağı öngörülmektedir. Yarışmaya mekansal tasarım dallarında (Şehir Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı) öğrenim gören öğrencilerin yanında, mühendislik dallarında, mekansal tasarıma girdi sağlayan diğer dallarda öğrenim gören öğrencilerin, böyle ekiplerde yeralması beklenmektedir. Güzel sanatlar ve sosyal bilimler alanlarında eğitim gören öğrenciler de bu çerçevede böyle bir ekipte yer alabilirler.

Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir.

Yarışma "lisans öğrencileri" ve "lisansüstü öğrencileri"ne yönelik iki kategorili olup, yarışmaya katılacak ekipler sadece lisans öğrencilerinden ya da sadece lisansüstü öğrencilerinden oluşabilir. Lisans ve lisansüstü öğrencilerden oluşan karma ekiplerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
Yarışmanın duyurulduğu tarihte öğrenci olan ancak daha sonra mezun olmuş ve yarışmaya katılmak isteyen yeni mezunlar da lisans kategorisinde yarışmaya katılabilirler. Öğrenci belgesi yerine yarışma duyuru tarihinden sonra mezun olduklarını belgeleyen bir belge ile başvurmaları gerekmektedir.
Yarışmaya başvuracak ekipler en az 3 kişiden oluşmalıdır.

Yarışmaya başvuran ekiplerde, katılacağı kategoriye göre en az iki farklı tasarım disiplini (Şehir Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı) öğrencisi yer almalıdır. Bunlardan birinin tercihen Şehir Planlama öğrencisi olması beklenmektedir.

Yarışmaya katılım için aşağıdaki bilgi ve belgelerin sağlanması gerekmektedir.
Yarışmaya kayıt işlemleri www.cevreormangov.tr internet adresinden (Çevre ve Orman Bakanlığı internet sayfası) yapılacaktır.
Kayıt yaptıran yarışmacı adaylarının adı, soyadı, T.C Kimlik no, (KKTC vatandaşları hariç), Üniversite/Dekanlık/Bölüm adı, öğrenci kimlik no, açık adresi, telefon ve faks numaraları, e-posta adresleri.

Kayıt yaptıran lisans ve lisansüstü öğrencileri için, okullarından alınacak öğrenci olduklarına ilişkin belge numarası (Asıl belge proje teslim tarihinde kapalı zarfta alınacaktır).

Yarışma ilan tarihinde öğrenci olup, daha sonra mezun olanlardan mezuniyet tarihini gösterir belgenin numarası (Asıl belge proje teslim tarihinde kapalı zarfta alınacaktır).

Yarışmaya mekansal tasarım disiplinlerinde öğrenim gören öğrenciler yanında, diğer disiplinlerde öğrenim gören öğrencilerin de yer aldığı bir ekiple katılım durumunda, yarışmaya katılan ekibin içerisindeki tüm üyelerin ayrı ayrı kayıt yaptırmış olması şartı aranmayacaktır. Kayıt sırasında ekip olarak başvuru yapmaya gerek yoktur. Yarışmacılar tek tek kayıt olabilirler ancak proje tesliminde ekip olarak katıldıklarını kimlik zarfında belgeleyeceklerdir.
Yarışmaya katılan tüm ekip üyelerinin katılımla ilgili kendi disiplinleri açısından gerekli olan tüm belgeleri proje ve diğer belgelerin teslimi sırasında tamamlamaları gerekmektedir.

Her ekip kendi içinde bir sözcü seçmeli ve bunu kayıt sırasında belirtmelidir. İletişim kurulması gerektiğinde ve ödül tesliminde bu kişi sorumlu olacaktır.
Kayıt için gereken belgeler tamamlanarak proje teslimi sırasında verilecek kimlik zarfı içerisine koyulacaktır.

III- YARIŞMA YERİ SEÇİMİNE İLİŞKİN İLKELER
Ekipler çalışma alanlarını aşağıda belirtilen esasa göre, kendileri belirleyeceklerdir.

Çalışma;
a.Mevcut bir kentsel alan ya da bir kesimin (konut, sanayi, ulaşım donatıları, kentsel açık-yeşil alan ve çevresi dokusu gibi) ekolojik yönden dönüşümünün nasıl olacağı üzerine fikir çalışması olarak, ya da,
b.Yapılaşmamış bir alanda, kentle ilişkisi kurularak yeni bir ekolojik kentsel gelişme (bölge, semt, mahalle, komşuluk grubu ölçeğinde) olarak, ya da,
c.Yukarıda a ve b maddelerinde belirtilen alanların birlikte ele alındığı- karma- bir çalışma olarak sunulabilir.

Çalışmanın gerçekleştirileceği alanın büyüklüğü 15-50 ha arasında, alanın barındırdığı ya da barındırmayı planladığı nüfus ise 2000-10000 arasında olmalıdır. Çalışma alanına ilişkin belirlenen nüfus eşiği ile alan büyüklüğünün gerekçeli açıklaması pafta üzerinde ifade edilmeli ve ayrıca raporda açıklanmalıdır (örneğin 15 ha'lık alanda 2000 nüfus seçilmesinin ya da 50 ha'lık alanda 10000 nüfusun seçilmesinin açıklanması gibi).

Seçilen alan içerisinde farklı kullanım biçimleri (konut, sanayi, kentsel açık-yeşil alan vb.) yer alabilir.

Seçilen alana ilişkin doğal çevre verileri (iklim koşullarının analizi, topografya, hidroloji tabanlı toprak ve su kaynaklarının kullanımı, vb.) ve yapılı çevre verileri (tarihi-kültürel-mekansal-sosyal değerler; işlevsellik; mekansal ve sosyal gereksinimler; atık yönetimi, geri kazanım,enerji verimliliği, ekolojik ayakizinin küçültülmesi; iklim değişikliğine katkısı, demografik özellikler, ekonomi, finansman dökümü, vb.) tasarıma en uygun oranda girdi sağlayacak biçimde değerlendirilmeli ve raporda yer almalıdır.

IV - YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışmanın İlanı: 18.03.2010

Yarışma kayıtlarının başlaması: 19.03.2010

Yarışmaya ilişkin soruların sorulmasının son tarihi: 19.04.2010

Sorulan soruların tümünün cevaplarının ilanı: 30.04.2010

İnternet üzerinden Yarışmaya kayıt son tarihi: 30.04.2010

Projelerin en geç 25.05.2010 Salı gününe kadar irtibat adresine elden teslim edilmesi, kargo ile gönderilecek projelerin ise proje teslim tarihi olan 25.05.2010 Salı gününe kadar bahse konu adrese ulaşmış olması gerekmektedir. Belirtilen zamanda ulaşmayan projeler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Jürinin toplanması ve projeleri değerlendirmesi: 26.05.2010

Kazananların açıklanması: 01.06.2010

Projelerin sergilenmesi: 05.06.2010

Kolokyum ve ödül töreni: 05.06.2010

1. Soru ve Cevaplar:
Yarışmacılar, yarışma ile ilgili soruları 19.04.2010 saat.18.00'e kadar ele geçecek şekilde posta, faks veya e-posta ile irtibat noktası e-posta adresine - Sorular' başlığı altında iletebilirler.

Soruların cevapları en geç 30.04.2010 tarihinde tüm yarışmacılara, faks, e-posta veya internet sitesi aracılığı ile iletilecektir.

2. Projelerin Teslim Günü, Yeri ve Şartları
Projelerin ve diğer belgelerin, sayısal ortamda (CD, DVD, taşınabilir bellek vb.) ve kimlik zarflarının en geç 25.05.2010 Salı gününe kadar irtibat noktası adresine ulaşması gerekmektedir. Posta yoluyla gelen tüm projelerin ve diğer belgelerin 25.05.2010 Salı gününe kadar aynı adrese ulaşması gerekmektedir.
Postaya ya da kargoya teslim edilen yarışma projesinin teslim belgesinin, faks ya da e-posta yoluyla, bir sonraki gün mesai saati bitimine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

V - YARIŞMACILARA SAĞLANAN VERİLER
Bu verilere Çevre ve Orman Bakanlığı internet sayfası üzerinden ulaşılabilir.
Temel Kaynaklar Listesi
Yarışma Şartnamesi

VI - YARIŞMACILARDAN İSTENENLER:
Yarışma bir fikir projesidir, Sunuşların ölçeği hazırladıkları projeyi en iyi biçimde ifade edecek şekilde olmak kaydı ile serbest bırakılmıştır. Kentin ölçülerine bağlı olarak konum, ölçek değişebilir.

1. Sunum:
Yarışmaya gönderilen projeler dikey ya da yatay sunuma uygun üç adet 80 cm x 200 cm ebadında poster formatında hazırlanacaktır. 80 cm x 200 cm ‘de hazırlanacak posterlerin 2'şer adet A3 ebadındaki kağıda renkli baskısı da istenmektedir.

Yarışmaya katılan ekiplerden istenen sunum posterleri aşağıdakilerden oluşmalıdır.

1.80x200 cm ebadında fikir posteri (Seçilen alana ilişkin senaryo ya da senaryolar, bunlara ilişkin stratejiler vb.),
2.80x200 cm ebadında genel planlama kararlarına ilişkin poster(seçilen alanın kent bütünü ile ilişkisinin irdelenmesi ve stratejilerin mekansal olarak ifade edilmesi),
3.80x200 cm ebadında, genel tasarım kararlarına ilişkin poster (gerekli çizimler vb.).

Posterlerde fikirlerin yeterince yazılı açıklamayla desteklenmesi beklenmektedir. Yarışmacılar, posterle birlikte fikirlerini anlatan, veri tabanı ve kaynaklarını tanımlayan en az 300 en fazla 1000 kelimelik yazılı raporu da, hem basılmış hem de elektronik kopya olarak teslim edecektir.

Sunuş biçimi yukarıdaki formata uygun olmak kaydıyla, serbesttir ve ele alınan konuya göre, yarışmacıların tercihine bırakılmıştır.
Sunuşların ölçeği serbesttir ve ele alınan konuya göre, yarışmacıların tercihine bırakılmıştır.

Teslim edilen posterler ile birlikte, önerilerin yayına dönüştürülmesi durumunda kullanılmak üzere iki elektronik kopya da (CD, DVD vb. ortamda) teslim edilecektir. Birinci kopyada posterler 80x200 cm boyutunda en az 300 dpi çözünürlükte ve tiff dosya biçiminde olmalıdır. İkinci kopyada ise posterler yine 80x200 cm boyutunda en az 300 dpi çözünürlükte ve katmanları birleştirilmemiş haliyle ("layer"lı olarak) bulunmalıdır. Posterde kullanılan yazılı belgeler ise MS Word® dosyası formatında teslim edilmelidir.

2. Kimlik Zarfı
Yarışmacılar; projenin teslim edildiği ambalajın içine, proje ile aynı rumuzu taşıyan, kategorisi belirtilmiş ve üzerinde Eko-kent Tasarım Ulusal Proje Fikir Yarışması Projesi Kimlik Zarfı" yazılı ve içini göstermeyen bir kimlik zarfı koyacaklardır.

Yarışmacının ve ekip olarak katılım halinde tüm ekip elemanlarının tam ve açık kimlikleri ve yazışma adresleri telefon ve faks numaraları ve e-posta adresleri iki kopya olarak düz bir kağıda yazılacak, bunlar Kimlik Zarfının içine konulacaktır. Buna ek olarak zarfa yarışmaya katılım için gerekli olan diğer belgeler (bkz: Madde B) konulacak ve zarf kapatılacaktır.

Yarışmanın gizlilik koşulu kalktıktan sonra, yarışmaya katılan bütün projelerin sergilenmesi amaçlandığından, kimlik zarflarının üzerine, isteğe göre, AÇILABİLİR veya AÇILAMAZ diye yazılacaktır.

AÇILABİLİR kaydı taşıyan zarflar; jüri tarafından açılıp, kimlikleri açıklanacak ve bu işlemler tutanakla belirlenecektir.

3. Yazışma Adresi Zarfı
Yarışmacılar, proje ile aynı rumuzu taşıyan ve üzerinde büyük harf ile yazılmış Çevre ve Orman Bakanlığı, Ekokent Tasarım Ulusal Proje Fikir Yarışması organizatörlüğü" ibaresi yazılı zarfın içine kişi adı belirtilmeksizin yalnızca yarışmacılara ait adres koyacaklardır.

4. Ambalaj
Tek ambalajın üzerinde; proje ile aynı rumuz ve kategori kodu kullanılıp, Ekokent Tasarım Ulusal Proje Fikir Yarışması başlığı ile irtibat adresi yazılacak bunun dışında bir yazı ve işaret konulmayacaktır.

5. Yarışma Dışı Bırakılma

Aşağıda belirtilen durumlarda jüri kararı ile tutanağa geçirilmek koşuluyla, proje yarışmadan çıkarılır;
a-Projenin, elektronik kopyaların, ambalajın, kimlik zarfının veya raporun herhangi bir yerinde yarışma projesinin sahibini belirten işaret bulunması,
b-Kimlik zarfının veya içeriğinin eksik veya yanlış olması,
c-Rumuz veya kategoride eksiklik veya yanlışlık yapılması.
d-Yarışma şartnamesinde belirtilen yarışma katılma koşullarına uyulmaması
e-Yarışma şartnamesinde yer alan yarışmacılardan proje tesliminde istenenlerin yer almaması

VII-GİZLİLİK
Yarışmanın tüm aşamalarında katılanların kimliği, gerek projelerin teslimi gerekse değerlendirilmesi sırasında gizli tutulacaktır.

Yarışmaya teslim edilen tüm belgelerde (projeler, kimlik zarfı, elektronik kopyalar, proje ambalajı) Kimlikler gizli olacaktır.

Lisans öğrencileri kategorisi (L), lisansüstü öğrencilerinin kategorisi (Ü) olarak belirtilecektir.

Her posterde ait olduğu kategorinin kodu ve bir de RUMUZ olacaktır. Rumuz, 2 cm. yüksekliğinde iki harf ve üç sayıdan oluşacak ve teslim edilen bütün belgelerin (her paftanın, elektronik kopyanın, kimlik zarflarının, ambalajın) sağ üst köşesine yazılacaktır (Rumuzda kullanılan karakterler tekrarlanmamalı ve sıralı olmamalıdır).

Projelerin tesliminden sonra raportörler tarafından teslim alınan bütün belgelerin üzerindeki rumuzlar raportörler tarafından kapatılacak ve rumuzun yerine bir sıra numarası konulacaktır. Jüri projeleri sadece bu sıra numarası ile tanıyacaktır.

VIII - DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Jüri değerlendirmelerini aşağıdaki kriterler çerçevesinde gerçekleştirecektir:
1.Sunulan fikir projesinin sürdürülebilirlik ve ekolojik tasarım kapsamında yaratıcılığı ve özgünlüğü,
2.Tasarımın uygulanabilirliği, yaygınlaştırılabilirliği (transfereability)
3.Toplumun gereksinimlerine cevap verebilmesi,
4.Kentsel yaşam kalitesini iyileştirici ya da arttırıcı özellikte olması,
5.Seçilen kentsel kesimin kent bütünlüğü ile ilişkisinin kurulmuş olması; kullanılan ölçekler arasındaki ilişkinin doğru kurgulanmış olması.

IX - JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖRLERİN İSİM VE KİMLİKLERİ
1- Danışman Jüri Üyeleri (Üyeler önce protokol,sonra soyadı alfabetik sırasına göre yazılmıştır)
1. Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA Müsteşar (Çevre ve Orman Bakanlığı)
2. Dr. Mahir KÜÇÜK Müsteşar Yardımcısı (Çevre ve Orman Bakanlığı)
3. Prof.Dr. Metin AKTAŞ Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı
4. Prof.Dr. Lütfi AKÇA Çevre Yönetimi Genel Müdürü (Çevre ve Orman Bakanlığı)
5. Mehmet ÇAĞLAR Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü (Çevre ve Orman Bakanlığı)
6. Ahmet ÖZYANIK Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı (Çevre ve Orman Bakanlığı)
7. Mustafa ARI Eğitim Yayın Dairesi Başkanı (Çevre ve Orman Bakanlığı)
8. Prof.Dr. Cengiz GİRİTLİOĞLU İstanbul Teknik Üniversitesi/Mimarlık Fakültesi/Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi
9. Şaban ERDEN İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd.
10. Tutku DOĞAN TOKİ Temsilcisi (Şehir Plancısı)

2- Asıl Jüri Üyeleri (Üyeler soyadı alfabetik sırasına göre yazılmıştır)
1. Prof. Dr. Hayran ÇELEM Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi/,Peyzaj Mimarlığı/ ziraat mühendisi
2. Do ç.Dr. Canan DELİDUMAN Gazi Üniversitesi/Sanat ve Tasarım Fakültesi/
3. Prof. Dr. İnci GÖKMEN ODTÜ/Fen Edebiyat Fakültesi/Kimya Bölümü/Kimyager
4. Doç. Dr. Hülagü KAPLAN Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü/Mimarlık Fakültesi/ Şehir Plancısı
5. Yrd.Doç.Dr.Ali Uğur ÖZCAN Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi/ Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Orman müh.
6. Prof.Dr. Sare SAHİL Gazi Üniversitesi/Mimarlık Fakültesi/Mimarlık Bölüm Başkanı, Mimar
7. Recep ŞAHİN Çevre Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı
8. Dr. Mustafa ŞAHİN Çevre Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi Başkanı
9. Prof. Dr. Gülseven UBAY TÖNÜK Gazi Üniversitesi/Mimarlık Fakültesi/Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı/Çevre Mühendisi
10. Prof. Dr. Mehmet TUNÇER Abant İzzet Baysal Üniversitesi/Mimarlık Fakültesi/Mimarlık Bölüm Başkanı/Şehir Plancısı
11. Prof. Dr Oğuz YILMAZ Ankara Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı/Peyzaj Mimarı

3- Yedek Jüri Üyeleri
1. Mehmet MENENGİÇ Daire Başkanı (Özel Çevre Koruma Kurumu/Çevre ve Orman Bakanlığı)
2. Dr. Özlem Sıla OLĞUN Biyoloji Eğitimi/ODTÜ (Çevre ve Orman Bakanlığı)
3. Yrd. Doç.Dr. Tuğba SELCEN NAVRUZ Gazi Üniversitesi/Mühendislik Fak./Elektrik Elektronik Müh. Böl/ Elektrik Elektronik Mühendisi
4. Yrd. Doç.Dr. İbrahim ATILGAN Gazi Üniversitesi/Mühendislik Fak./Makine Müh. Böl/ Makine Müh.
5. Hüseyin ARABACI Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü/ Meteoroloji Mühendisi
6. Jale EMEKTAŞ Çevresel Etki Değerlendirme Genel Müdürlüğü/Çevre ve Orman Bakanlığı/ Şehir ve Bölge Plancısı
7. H. Cahit DEMİRTÜRK Orman Genel Müdürlüğü /Makine Mühendisi

Jüri, danışman jüri üyeleri ve yedek jüri üyeleri ile birlikte toplanır. Asıl jüri üyelerinden en az yedi kişinin katılımı ile çalışmasını tamamlar. Herhangi bir nedenle asıl jüri üye sayısının 7'nin altına düşmesi durumunda sırayla yedek jüri üyeleri çağrılarak gerekli sayı tamamlanır.

4- Raportörler (soyadı alfabetik sırasına göre yazılmıştır)
1. Dr. İdil AKÇAM Mimar (Gazi Üniversitesi)
2. Dr. Işıl ÇAKÇI Peyzaj Mimarı (Ankara Üniversitesi)
3. Dr. Özge ERCOŞKUN Şehir ve Bölge Plancısı (Gazi Üniversitesi)

X - ÖDÜLLER
Jüri üyelerinin belirleyeceği Lisans öğrecileri projelerine aşağıdaki ödüller verilecektir.
Birinci Ödül : 10.000.-YTL
İkinci Ödül : 7.000.-YTL
Üçüncü Ödül : 5.000.-YTL
Mansiyon (3 adet) (her birine) : 2.000.-YTL

Jüri üyelerinin belirleyeceği Lisans Üstü Öğrencileri projelerine aşağıdaki ödüller verilecektir.
Birinci Ödül : 10.000.-YTL
İkinci Ödül : 7.000.-YTL
Üçüncü Ödül : 5.000.-YTL

Yarışmaya katılan ekiplere Katılımcı Belgesi verilecektir.

Özel Ödüller: Çeşitli kurum, kuruluş, meslek odası tarafından verilen ödüller; Jüri bu ödüllerin dışında, projelere teşvik amaçlı ödül verebilir. Bu ödüllerin sayısı ve ödül miktarı yarışmayı düzenleyen ve destekleyen kuruluşlarla birlikte belirlenecektir. Özel ödüller süreç içinde belirlenecektir.

Yarışma Şartnamesi
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.