Yarışmalar

MAA’6EUROPE Mermer Mimarlığı Ödülleri 2006

Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2006
İletişim
Adres: Internazionale Marmi e Macchine Carrara S.p.A. Viale G. Galilei,133 54036 Marina di Carrara - İtalya
Telefon: +39 0585 787963
Faks: +39 0585 787602
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: www.immcarrara.com
Internazionale Marmi e Macchine Carrara (IMM) ve Italian Trade Commision (ICE) tarafından doğal taş ve endüstrisini desteklemek adına düzenlenen MAA’&EUROPE Mermer Mimarlık Ödülleri, yapı ve tasarımlarda doğal taş kullanımına teknik ya da estetik olarak katkıda bulunmuş mimar, plancı ya da tasarımcıların eserlerine verilecek. Yarışmaya Avrupa kentinde uygulanmış bina, çok amaçlı kompleks, iç mekan tasarımları, kentsel peyzaj, villa ve apartman gibi pek çok alanda 1 Ocak 1990 – 31 Aralık 2005 tarihleri arasında tamamlanmış projeler katılabilir. Yarışma 3 kategoriden oluşmaktadır.

1.Kategori: Özel ya da kamusal binalarda uygulanmış dış yüzey kaplaması

2.Kategori: Özel ya da kamusal binaların iç mekan tasarım uygulamaları

3.Kategori: Kentsel peyzaj ya da kamusal alan uygulamaları

Katılımcıların hangi kategoriden başvurduklarını başvuru formunda açıkça belirtmeleri gerekmektedir.

Yarışma Takvimi
Yarışmacılardan proje sunumlarını 28 Şubat 2006 tarihinde yarışma adrese ulaşacak şekilde göndermeleri beklenmektedir. Yarışma organizasyonu geç kalmış başvuruları jüri toplanma tarihinden 2 gün önceye kadar değerlendirmeye alma hakkına sahiptir. Jüri Mart ayı içerisinde toplanacaktır. Ödüllerin açıklanması ve ödül töreni ise Haziran 2006’da İtalya’nın Carrara kentinde gerçekleştirilecektir.

Ödüller
Her kategori için her biri 5 000 € değerinde 3 ödül verilecektir. Ödül alan proje sahipleri İtalya’nın Carrara kentine davet edilecekler ve düzenlenecek olan sergide ödül alan projelerini sunacaklardır.

Katılım Şartları
Yarışmaya yapı veya tasarımın mimarı ya da yapının hayata geçirilmesinde görev almış kişiler ekip olarak katılabilir. Gönderilecek projelerin ülkelerinde kayıtlı olan mimar, plancı ya da tasarımcı tarafından uygulanmış olması beklenmektedir. Gönderilen projelerin tamamlanmış olması koşulu ile aranan, uygulandıkları ülkenin imar planlama dairesinin yasal sorumluluklarını karşılıyor olması anlamına gelmektedir. Katılımcıların projelerini anlatan fotoğraf, dia ve plan teslim etmeleri gerekmektedir. En az 4 adet siyah-beyaz ya da renkli fotoğraf, en az 4 adet, 2si projenin genel görünüşü, diğer 2si de doğal taş uygulama detaylarını gösteren dia ve projenin yakın çevresini ve kendisini içeren bir plan istenmektedir. Bunlara ilaveten kesit ya da perspektif çizimleri de eklenebilir. Çizimlerin sunumu A4 boyutundaki sayfalarda olmalıdır.
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.