Yarışmalar

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2006

Son Başvuru Tarihi: 29 Mayıs 2006
Kimler Katılabilir: 1966 ve üzeri doğumlu mimarlar
İletişim
Adres: Cemil Topuzlu Caddesi İş Bankası Blokları A Blok No:8 Dalyan - İstanbul - Türkiye
Telefon: 0216 355 07 22
Faks: 0216 386 94 30
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: odul.arkitera.com
İlki 2004 yılında verilen “Genç Mimar Ödülü”nün ikincisi 2006 yılında sahibini bulacak. Dünyada pek çok benzeri bulunan bu ödülle Arkitera Mimarlık Merkezi, genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde kendilerine daha çok yer ayrılmasını sağlamayı hedefliyor.

1 Mart 2006 tarihinde ilan edilen “Genç Mimar Ödülü” ile Arkitera Mimarlık Merkezi yine aynı amaç doğrultusunda Türkiye’deki genç mimarları ve yapıtlarını arayacak. Kaya Arıkoğlu, Kerem Erginoğlu, Ömer Kanıpak, Ziya Tanalı ve Semra Uygur’dan oluşan Seçici Kurul, 17 Haziran 2006’da İstanbul’da toplanarak ödül kazananlara karar verecek. Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim gözönüne alınarak verilecek.

40 yaş altındaki mimarlara verilen “Genç Mimar Ödülü”nün ilki, Kale Grubu'nun desteğiyle, 4 Ekim 2004 tarihinde Darphane-i Amire’de kazananlara sunuldu. Aydan Balamir, İhsan Bilgin, Aykut Köksal, Uğur Tanyeli ve Belkıs Uluoğlu’nun oluşturduğu seçici kurul ödülü beş mimar arasında paylaştırdı; serbest çalışan Boğaçhan Dündaralp ve büro ortakları olarak çalışan Kerem Erginoğlu-Hasan Çalışlar ile Hilmi Güner-Hüseyin Bütüner ödüle layık görüldü. Daha sonra kazanan projelerden oluşan sergi hem İstanbul Mimarlık Festivali’nde sergilendi hem de Platform gezileri ile 9 kentte daha izlenme olanağı buldu. Serginin dışında mimarların projelerinin tanıtılmasına da bir destek ayrıca “Genç Çizgiler 2004” başlıklı kitapla geldi. İngilizce/Türkçe yayınlanan kitap yurtiçi ve yurtdışında seçkin kitapevlerinde satışa sunulurken Türkiye’deki mimarlık üretiminin genç yüzleri de böylece yurtdışına tanıtılmış oldu.

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2006'ya aday olmak için 1966 ve üzeri doğumlu olmak ön şartı aranıyor. Ayrıca Arkitera Mimarlık Veritabanı'nda yer almak için en geç 29 Mayıs 2006 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekiyor.

Ödül Takvimi

Ödülün ilanı: 1 Mart 2006
Son başvuru tarihi: 29 Mayıs 2006
Seçici Kurul Toplantısı: 17 Haziran 2006
Ödül töreni: 20 Eylül 2006Yarışma Şartnamesi
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.