Yarışmalar

Ulusal Fotoğraf Yarışması 2006

Son Başvuru Tarihi: 25 Ağustos 2006
Kimler Katılabilir: Herkes katılabilir
İletişim
E-posta: [email protected]...
Web Sitesi: www.bursamimar.org.tr
Mimarlar Odası, kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile ilgili çabalar çerçevesinde bu yıl, Ulusal Fotoğraf Yarışması’ nın ana temasını “Kültürel Miras” olarak belirlemiştir. Buna göre kültürel miras olarak kabul ettiğimiz doğal ve yapılı çevre (ki bunlar dini, sivil, endüstriyel, askeri, eğitim vb. yapılar) nin korunması, yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması için belgeler elde etmek, öncelikli 02 Ekim 2006 Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında kamuoyuna sergilemek amaçlanmaktadır.

Katılım
Yarışma, Seçici Kurul Üyeleri dışında, fotoğrafa ilgi duyan herkese açıktır. Yarışmaya katılacak fotoğrafların, herhangi bir yarışmada derece almamış olması gerekmektedir. Fotoğrafın sergilenmiş ya da yayımlanmış olması, yarışmaya katılım bakımından bir engel teşkil etmez.

Kategori
Yarışma, renkli dia dalında yapılacaktır.

Şartlar
1. Yarışmaya en fazla 4 adet saydam gönderilmelidir. Saydamlar 24 X 36 mm ölçülerinde olup 5 x 5 cm’ lik camlı slayt çerçevesi ile gönderilecektir. Baskıların ve dia çerçevelerinin arka sağ köşelerine yapıştırılacak etiketlere, altı rakamdan oluşan bir rumuz ve sıra numarası (234565-4) yazılacaktır.
2. Özel tekniklerle ve müdahalelerle üretilmiş fotoğrafların diapozitif film kopyaları ile yarışmaya katılınamaz.
3. Gönderilecek her saydamın,katılımcı tarafından, görüntü boyutları 25 x 38 cm olmak üzere renkli fotoğraf baskılarının gönderilmesi zorunludur. (Digital baskı yapılabilir.) Yarışma duyurusu ekindeki katılım formu eksiksiz doldurulup üzerine renkli baskılar ve saydamlar ile birlikte paketlenerek yarışma adresine gönderilmelidir.

Katalog
Yarışmaya gönderilen fotoğraflardan ödül alanlar ve sergilemeye değer bulananlar, Güney Marmara Mimarlık Dergisi'nin sonucu takip eden ilk sayısında ek katalog olarak basılıp yayımlanacaktır. Ödül kazanan yapıtların basılacağı Mimarlar Odası Dergisi yarışma eki tüm katılımcılara gönderilecektir.

Ödüller
1. Ödül: 1000,00 YTL
2. Ödül: 750,00 YTL
3. Ödül: 500,00 YTL

Yapıtların İadesi
Ödüle layık görülen fotoğraflar ve baskıları Mimarlar Odası Bursa Şubesi koleksiyonuna dahil edilecektir. Katılan eserlerin baskıları ve aslı, yapıt sahiplerine, Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından, gönderildikleri paketlerde posta ile gönderilenler posta, (geri gönderme masrafları kurum tarafından karşılanacaktır) elden verilenler elden iade edilecektir.

Seçici Kurul
Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Fotoğraf Bölümü
Prof. Barbaros Gürsel, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Fotoğraf Bölümü
Dr. Osman Önder, BUFSAD Başkanı
Alper Bilsel, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fak. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
Melih Türa, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı

Yarışma Takvimi
Son Katılım Tarihi : 25 Ağustos 2006
Değerlendirme : 09 Eylül 2006
Sonuçların İlanı : 18 Eylül 2006
Sergi ve Ödül Töreni : 02 Ekim 2006
Geri Gönderme : 09 Ekim 2006
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.