Yarışmalar

Design & Construct 2007

Son Başvuru Tarihi: 09 Şubat 2007
İletişim
Web Sitesi: www.designandconstruct....


Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu BÜYAP Yapı Kulübü, Türkiye'de ilki düzenlenecek olan "Design & Construct 2007" ile akademik ve sosyal hayatı buluşturmayı hedefliyor. Organizasyon ile Türkiye'nin farklı üniversitelerinden mühendislik - mimarlık öğrencileri bir araya gelerek teorik ve pratik bilgilerini kullanma fırsatı bulacak ve rekabet ortamı içerisinde farklı bir tecrübe yaşayacaklar.

Toplam iki gün sürecek olan organizasyonda, Öğrenci Çelik Köprü Yarışması ve çeşitli aktiviteler yer alacak. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Design and Construct'ın katılımcılarının tüm masrafları Yapı Kulübü tarafından karşılanacak.

Yarışma, öğrencilerin kendi tasarladıkları, yapımını üstlendikleri ve yarışma sırasında kurdukları çelik köprülerin jüri tarafından değerlendirilmesine dayanıyor. Yarışma ile öğrencilerin ekip olarak çalışarak tasarım, üretim, işçilik, planlama, organizasyon gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine fırsat tanınması hedefleniyor. Yarışmada, öğrencilerin sadece yapısal çelikten oluşan bir köprü tasarlaması, projelendirmesi, üretmesi ve bunu yarışma sırasında kurması isteniyor. Yarışan köprüler, estetik, kurulum hızı, hafiflik, rijitlik, yapım maliyeti ve yapısal verimlilik alanlarında değerlendirilecek.

Yarışmaya, yalnızca lisans öğrencileri katılabilecek. Yarışmacı takımlar, üniversitelerinin Mühendislik veya Mimarlık Fakülteleri öğrencilerinden oluşturulacak ve her takımın, kendi üniversitesinden bir danışman öğretim üyesi olmak zorunda. En az 4, en fazla 6 kişiden oluşturulacak takımlarda, iki İnşaat Mühendisliği öğrencisi bulunması zorunlu.

Jüri Üyeleri
Boğaziçi Üniversitesi

Prof. Dr. Erol Güler
Prof. Dr. Uğur Ersoy
Prof. Dr. Gülay Altay
Inst. Dr. Erhan Karaesmen

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Çetin Yılmaz
Assoc. Prof. Dr. Cem Topkaya

İstanbul Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Erdoğan Üzgider
Prof. Dr. Metin Aydoğan

Ödüller
1. Ödül: 3.000 YTL
2. Ödül: 1.500 YTL
3. Ödül: 1.000 YTL
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.