Yarışmalar

Çevre Ödülü 2007

Son Başvuru Tarihi: 20 Haziran 2007
İletişim
Web Sitesi: www.tu-braunschweig.de/...


Teşvik ödülü ilk kez kamu alanındaki kanalizasyon kapaklarının sanatsal tasarasımı ile ilgili yaratıcı konseptlere verilecek. Tasarımlar geleceğe ışık tutacak şekilde şehrin tarihi ve sosyokültürel durumunu ele almalıdır. Yaratıcılık söz konusudur.

Kanalizasyon kapakları şehir manzarasının bir parçasıdır ve sanatsal olarak şekillendirildiklerinde bir şehrin manzarasına katkı sağlarlar.

Yağış suyu, atık suyun aksine, yağmur suyu kanalında biriktirilip herhangi bir arıtma işlemi yapılmaksızın en yakın akar suya akıtılır. Zaten yağmur suyunun regülasyonu için yürütülmekte olan bir çok bilimsel araştırma projeleri bulunmaktadır, çünkü yağmur suyu geleceğimizi etkileyecektir.

Çevreye açılan bu kapılar sürekli yolumuzun üzerinde bulunan - normalde üzerlerinden yürüdüğümüz veya araçlarla geçtiğimiz - ancak dikkatimizi çekmeyen objelerdendirler.

İşlevleri çok basit ama bir o kadar da önemlidir: onlar bir yandan araç ve yaya trafiğinin güvenliği bakımından kanalizasyon çukurlarının kapatılmasına, diğer yandan da atık su kanallarının korunmasına yarıyorlar. DIN 1229 ile DIN EN 124 ebatlarında ve monte edilecekleri yere veya dayanacakları yüke göre sınıflandırılmaktadırlar. Yani bu kullanılacak yerlere göre farklı kapakların monte edildiği anlamına gelir, örneğin hava limanında, otobanda, araba park alanında veya şato parkında.

Braunschweig Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Plastik Sanatlar Enstitüsü ilk kez işlev ve estetik açısından "Caddeler ve Atık Su“ konusu hakkında yenilenmiş konseptleri 1.500 Euro tutarındaki bir para ödülüyle ödüllendiriyor. Yarışmaya 2007 yaz sömestrinde "kanalizasyon kapağı“ konusuyla ilgilenmek isteyen Avrupa´daki tüm lise ve üniversite ögrencileri katılabilir.

Teslim tarihi
20 Haziran 2007 (posta damgasındaki tarih geçerlidir)

Adres
Institut für Bildende Kunst
Sekretariat: M. Maryniok
Bevenroder Str. 80, 38108 Braunschweig

Seçilen eserler 15 Temmuz´da Braunschweig´da gerçekleştirilecek kampüs şenliği TU- Day´de sergilenecekler.

Teslim etme şartları
1.
en az üç fotoğraf, objenin fotoğrafı: Din A - 4 formatında, objenin detay fotoğrafları, objenin bulunduğu yerle birlikteki fotoğrafı (foto montaj)
2. objenin teknik çizimi
3. işin açıklamasının yapıldığı metin
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.