Yarışma Projeleri

Uluslararası Velux Yarışması 2006

Tarih: Aralık 2006
Mansiyon (Benjamin Saragoussi, Bismuth; Gregory)
Çöl Işığı
Gökyüzü ile yeryüzü arasındaki ilişkinin önemini vurgulayan bu projenin yapı alanı, gökyüzü ile yer yüzünün birleştiği ara kesitte yer alıyor.

Yüzeyde, rota hattı ve perspektifler güneşin ortaya çıkmasıyla çeşitleniyor. Levhalar ise “açık” ve “kapalı” olmak üzere iki farklı konum için uyarlandı. Metal levhalar büküldüğünde, dışarıdaki ziyaretçilere yöneliyor ve gün ışığını süzerek bodrum kattaki gösteri alanına ulaştırıyor. Basit fiziksel fenomenleri ( termal koruyucu materyaller, Venturi efekti, şekil hafızası) kullanan bağımsız bir tasarım.

Hakim kuzey rüzgarı orta eğimli hava girişleri tarafından yakalanıyor, yeni hava showrooma veriliyor ve ince duvarlar içine yerleştirilen hava bacalarından dışarı atılıyor.

Jüri Yorumu
Proje, gökyüzünün yeryüzü ile birleştiği mekansal ara kesitin önemini vurguluyor. Projedeki potansiyel oldukça iyi sunulmuş fakat spesifik bir alan olan çöl, göz ardı edilmiş.İmaj Galerisi
Uluslararası Velux Yarışması 2006
Uluslararası Velux Yarışması 2006
Yarışma Projeleri Arşivi
Dönem içinde yayınlanan projelerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz proje başlığını listeden seçiniz.