Etkinlik Dosyası

MIPIM 2008

Tarih: Mart 2008 Çeviren: Cansu Cürgen, Şirin Uzun Editör: Zeynep Güney, Arkitera.com
Oteller ve Turizm
Bir program tamamen otellere ve turizme adandı
Araştırma sonuçlarına göre MIPIM’e katılacak otel endüstrisine dahil olan firma sayısında %29 oranında artış var. Turizm mülkiyeti sektöründeki canlılığın yansıması olarak MIPIM: “Hotel Chat Groups” ve "Hotel & Tourism Lounge”ı ve 13 Mart’ta bütün günü kapsayan konseransları içeren otel ve turizme adanmış etkinlik ve yeni girişimlerden oluşan bir seri sunuyor.
Turizmdeki çeşitlilik otel projelerinde dünya çapında bir zenginlik yaratıyor. MIPIM’deki katılımcı sayısından da anlaşılacağı gibi, yatırımcı kurumların çeyreğinden fazlası (toplam 370 kurum) otel ve turizm sektörüne yatırımda bulunuyor. Accor, Choice Hotels Europe, Hilton Otelleri, Hyatt International, Intercontinental Hotels Group, Kempinski Hotels Marriott International, Movenpick Hotels & Resorts, Rezidor & Wyndham Hotel Group gibi oteller bu yılki katılımcılar arasında yer alıyor.

MIPIM 2008, hizmetlerini, gayrimenkul sektörünün aktörlerinin istekleri doğrultusunda belirliyor. Danışmanlık şirketi MKG Group tarafından düzenlenen "Hotel Chat Groups" oturumunda otel endüstrisindeki profesyonel meselelere odaklanılarak aşağıdaki başlıklar ele alınıyor.

- 11 Mart Salı: Otel bilançosunu değerlendirme: Doğru fiyatı mı ödüyorsunuz?
- 12 Mart Çarşamba: Hotel REITs: küçük oyuncular mı yoksa geleceğin devleri mi?
- 13 Mart Perşembe: Karma kullanımdaki gelişmeler: Otel markası bir ölçüt müdür?

Avusturyalı PKF'nın ortaklığı ile organize edilen "Hotel & Tourism Lounge” ise, katılımcıların otellerinin ve tesislerin gelişim projelerini dünyanın çeşitli yerlerinden katılan yatırımcılara sunabilme olanakları sağlıyor. Ek olarak; otel projeleri üzerine çalışan firmalar, profillerini tüm MIPIM delegeleri tarafından ulaşılabilen yeni MIPIM dünya veritabanına aktarabilme imkanı buluyorlar. 

13 Mart Perşembe günü tamamen ”Otel ve Turizm” temasına adanacak ve bu sektörün üst düzey kişilerinin deneyimlerini paylaşabilecekleri birgün olacak. Cedar Capital Partners’ın kurucusu ve CEO’su Ramsey Mankarious, “Otel satın alma sanatı; riskli bir iş mi sabır gerektiren bir yatırım mı?" konusu üzerine bir konuşma yapacak. International Development with Marriot International firmasının başkan yardımcısı Markus Lehnert, Avrupa’daki lider otel gruplarının gelişim süreçlerinden bahsedecek.

Avrupa gibi geleneksel turizm bölgeleri gelişmeye devam ediyor ve portfolyolarını genişletiyor. Almanya ve İspanya gibi ülkeler ise; turizm potansiyellerinin tamamını harcamıyor ve yatırımcılar açısından her zamankine oranla daha cazip bir hale geliyor. Bu hususta; MIPIM ödülleri “Oteller ve Turizm Tesisleri” katagorisine aday gösterilen üç projenin ikisi Almanya'dan Wasserturm Projesi ve Schloss Elmau Otel, üçüncüsü ise Fransa'dan Seeko'o Otel.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyon Ajansı; Asya Pasifik bölgesi, Asya, Orta Doğu ve Afrika’daki turizm sektörünün yılda %5.1 oranında artış göstereceğini, bu oranın dünya genelinde ise %4.1 olacağını öngörüyor:

- Afrika’daki Morityus Hükümeti 2015 yılında 2 milyon turist ağırlayacaklarını ve 25000 yeni oda kapasitesine ihtiyaç duyacaklarını düşünüyor. Morokko ve Mısır gibi Kuzey Afrika ülkeleri de turizm potensiyellerinden ciddi faydalar sağlayabileceklerinin farkına vardılar.

- Orta Doğu da turizm açısından kayda değer bir büyüme gösteriyor. Örneğin Dubai’de, turizm sektöründeki hızlı artışın ve talebin bir sonucu olarak çok çeşitli ihtiyaçları karşılamaya yönelik geniş ölçekli turistik kalkınma programları planlandı.

- Diğer bir örnek, 2000 yılında beri turizmdeki büyümenin yeniden canlandığı, 2010'a kadar otel kapasitesinin iki katına çıkarılması hedeflenen Rusya Federasyonu. Rusya Federasyonu bu kapasiteye, mevcut otel ağının yeniden geliştirilmesinin yanı sıra yeni birimler inşa ederek ulaşmayı planlıyor.
MIPIM 2008
MIPIM 2008
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.