Etkinlik Dosyası

AMV Genç Mimar Ödülü 2006

Tarih: Kasım 2006
Seçici Kurul
Kaya Arıkoğlu, Mimar
Kaya Arıkoğlu 1949'da ABD Baltimore'da doğdu. 1973'te ABD'de Maryland Üniversitesi'nden mimarlık diplomasını aldıktan sonra bir yıl Londra'da Colin St. John Wilson Partners Bürosu'nda çalıştı. 1976'da Cornell Üniversitesi'nde Prof.Colin Rowe Stüdyosu'ndan kentsel tasarım yüksek lisansını alırken asistanlık yaptı. Mezuniyet sonrası İstanbul'da Arıkoğlu Assc. Mimarlık Bürosu'nda babası Y.Mimar İlhan Arıkoğlu ile çalıştı. 1979-1988 yılları arasında Maryland Üniversitesi'nde asistan profesör olarak mimari tasarım dersleri verdi.

Akademik çalışmalarının yanında Washington'da WKR Inc. Mimari Bürosu'nda birçok proje tasarladı ve uyguladı. 1987'de aynı eyalette kendi bürosunu kurdu. 1991 yılında Uluslararası Semerkant Kentsel Tasarım Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı. 1993 Adana'da Arıkoğlu Arkitekt Mimarlık ve Kentsel Tasarım Bürosu'nu kurdu ve Çukurova Üniversitesi'nde 1998 yılına kadar öğretim görevlisi olarak proje derslerine girdi. Halen kendi bürosunda çalışmalarını sürdürmektedir. Kaya Arıkoğlu uluslararası birçok konferans verip projeleri ve makaleleri dergilerde yayınlanmıştır.

Kerem Erginoğlu, Mimar
1966'da Zonguldak’ta doğdu. İstanbul Saint Joseph Lisesi'nin bitirdikten sonra 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Yine aynı okulda "Tarihi Dokuda Yeni Bina Tasarımı" üzerine yüksek lisans yaptı. 1991 yılında dil eğitimi görmek ve mesleki araştırmalar yapmak üzere ABD'ye gitti. 1990 yılında Yapı Endüstri Merkezi Başarı Ödülü’ne, 1992 yılında Mimarlık Sergisi Grafik Sunuş Başarı Ödülü’ne ve 1996 yılında Banyo Tasarımı Yarışması’nda Mansiyon’a layık görüldü.

1996 yılında Ulusal Mimarlık Sergisi’nde Tuncel Evi ile Yapı Koruma Sanatı Başarı Ödülü’ne, 2000 yılında Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu ile Ulusal Mimarlık Sergisi’nde Yapı Dalı Ödülü’ne, 2001 yılında “Özgün Tasarımlar Büfelerimiz" konulu Proje Yarışması’nda Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. 2000 yılında Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu ile Ağa Han Mimarlık Ödülleri’ne ve Mies van der Rohe Vakfı Mimarlık Ödülleri’ne Türkiye adayı oldu. Davetli olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Proje Dersi jüri üyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde misafir okutman olarak bulundu. ArtDecor Dergisi’nin düzenlediği "İkinci Ben-Mimarların Öteki Yüzü" Sergisi’ne "kent eskizleri" çalışması ile katıldı, yine aynı başlık altında Yapı Endüstri Merkezi'nde kişisel bir sergi açtı. İTÜ Mimarlık Günleri Paneli’nde ve İTÜ Beyaz Duvar-7 Yorum Konferansları’nda konuşmacı olarak yer aldı. MSÜ Wiel Arets Konferansı’nın organizasyonunu ve sponsorluğunu üstlendi. Çeşitli mimarlık dergilerinde makaleleri ve projeleri yayınlandı. 2004’te, Hasan Çalışlar ile birlikte AMV Genç Mimar Ödülü’ne layık görüldü. Kerem Erginoğlu, 1993 yılından bu yana mesleki çalışmalarını Erginoğlu Çalışlar Mimarlık Ltd. Şirketi’nde Hasan Çalışlar ile beraber sürdürmektedir.

Ömer Kanıpak, Mimar (Arkitera Mimarlık Merkezi)
1990 yılında Özel Doğuş Lisesi'ni bitirerek İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümüne girdi. 1994 yılında aynı bölümde başladığı " Cumhuriyet Dönemi Modern Mimarlığında Konut" konulu yüksek lisans eğitimini, Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak sürdürdü. 1996 yılında Massacchusetts Institute of Technology'e kabul edildi ve yüksek lisans tezini burada tamamladı. Temmuz 2000 tarihine kadar çeşitli mimarlık bürolarında ve serbest olarak mimarlık mesleğini sürdürdü. Temmuz 2000'den itibaren Arkitera Mimarlık Merkezi'nin yönetim kurulu üyesi olan Kanıpak, Arkimeet Konferanslarının koordinatörlüğünün yanısıra Arkitera Mimarlık Merkezi'nin uluslararası iletişim sorumluluğunu yürütüyor.

Ziya Tanalı, Mimar
1943 yılında Ankara’da doğdu. 1965 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesini bitirdi. 1965-1966 yılları arasında, Stokholm, İsveç’de Prof. Hans Asplund Bürosu’nda tasarımcı olarak, 1967-1973 yıllarında da Ankara Üniversitesi İnşaat Dairesi’nde çalıştı

1973 yılından bu yana özel bürosunda mimarlık çalışmalarını ve eğitim görevini sürdürüyor. Tasarımını yaptığı çok sayıda projenin bir bölümü, yurt içinde ve yurt dışında (Rusya, Azerbeycan, Kazakistan, Turkmenistan, Sierra Leone, Nijerya) gerçekleşmiş bulunmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (1966-67), ADMMA (1971-73), Gazi Üniversitesi (1997-98), gibi eğitim kurumlarının mimarlık bölümlerinde öğretmenlik yaptı. 2000-01 yılları arasında “sanal stüdyo” çalışmalarına katıldı. 2000 yılından bu yana Çankaya Üniversitesi’nde “Temel Tasarım” ve “Ethics and Elements of Creative Act” adlı iki ders vermektedir.

Meslek yaşamı süresince katıldığı yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı ve çeşitli kurumların ödülleri ile onurlandırıldı. Eğitimi sırasında okulda, 1964 yılında Godfrey Ödülü, 1965 yılında ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Ödülü, 1991 Yılında Türk Prefabrik Birliği Ödülü, 1994 Yılında da Türk MMMB Hizmet Ödülü ile taltif edildi. 1974-1999 yılları arasında katıldığı dokuz yarışmada üç birincilik, bir ikincilik, bir üçüncülük, bir sıralamasız ödül, iki mansiyon ve bir adet satınalma gibi ödüllerin sahibi oldu. Çok sayıda jüri değerlendirme çalışmalarında bulundu. 2004 yılında Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Ödülü Jürisine seçildi. Sayısız panel, sempozyum, konferans, panel tartışması ve seminer çalışmalarına katılmanın yanı sıra; geçici ve daimi komite, danışma, onur kurulu üyelikleri yaptı.

Mimarlık sanatı, mimarlık mesleği, kültür ve sanat üstüne sunulmuş konuşmaları; çeşitli dergilerde yayınlanmış deneme ve makaleleri; “Sadeleştirmeler, 2000, Alp Yayınevi”, “Sevgili Düşünceler, 2002 Mimarlar Derneği 1927 Yayınları” ve Z.Onur ile birlikte yazılmış “Modern Sonrası Mimarlık Üzerine Notlar, 2004, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yayınları” adlı üç kitabı vardır. Z.Onur tarafından “Ziya Tanalı” adı altında hazırlanan, tasarım ve gerçekleşmiş yapıları ile konuşma, yazı, ders notları ve iki geniş söyleşinin yer aldığı monografi çalışması yakında yayınlanacaktır.

Semra Uygur, Mimar
1956 yılında Erzincan'da doğdu. 1980 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden lisans, 1984 yılında da lisansüstü diplomalarını aldı. 1981-1983 yıllarında özel mimarlık proje firmalarında çalıştı. 1983 yılından beri mimari tasarım ve proje çalışmalarını yürütmektedir. 1986 yılında Özcan Uygur ile birlikte Uygur Mimarlık Ltd.Şirketi'nin kurucu ortağı oldu. Girdiği mimari proje yarışmalarında ödül ve mansiyonlar kazandı.

Özcan Uygur ile birlikte gerçekleştirdiği önemli projeler: Giresun Hükümet Konağı, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Sosyal Tesisleri, AKM Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu, TBMM Milletvekili Çalışma Binaları, İçel Defterdarlığı Hizmet Binası, TED Ankara Koleji Yerleşkesi, Ankara Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Güzel Sanatlar Galerisi’dir.AMV Genç Mimar Ödülü 2006
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
AMV Genç Mimar Ödülü 2006
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.