Gündem

Şangay World Expo 2010

Tarih: Mart 2010 Derleyen: Dilek Öztürk
Fuar Mekanı: Nanpu Bridge-Lupu Bridge

Şangay World Expo'nun konuşlandığı bölge

Expo 2010'un yer alacağı mekan, Şangay kent merkezinde bulunan ve Huangpu nehrinin çevrelediği "Nanpu Bridge-Lupu Bridge" isimli bölgesi. Fuarın konuşlandığı toplam alan ise 5,28 km2.

Şehirde altyapı çalışmaları da fuar nedeniyle son birkaç yıldır hızlanmış durumda. Yeni metro güzergahları belirlendi ve inşaatları hala devam ediyor. Fuarın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, 7 ve 13 numaralı Şangay metro hattı yeniden inşa ediliyor ve fuar zamanında, çevresindeki şehrin diğer bölgeleri ile birlikte, fuar merkezine direk bağlantı hedefleniyor. Bunun dışında, kentteki metro sistemine yeni pekçok istasyon ve güzergah eklenecek.


Şangay World Expo 2010 Master Planı

Şehir içi ulaşım sorununu çözmek için ise, Pekin'deki yöneticiler, Mart 2006 tarihinde yeni bir plan önerdiler. Bu plan, 2006 sonuna kadar Şangay'a yeni bir raylı ticari merkez önerisinde bulunuyordu. Planlanan yeni sistemin Hangzhou'ya kadar uzanması ve Expo 2010'a kadar bitirilmesi planlanıyordu. Fakat, halkın büyük tepkisine karşılık, Mayıs 2007 tarihinde Çin hükümeti tarafından, "elektromanyetik radyasyon endişesi" nedeniyle süresiz olarak durduruldu.


Şangay World Expo 2010
Şangay World Expo 2010
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.