Haberler

24 Ocak 2011, Pazartesi

Arkitera Genç Mimar Ödülü Sahibini ArıyorArkitera Genç Mimar Ödülü Sahibini ArıyorArkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu sene beşinci kez verilecek olan ‘Arkitera Genç Mimar Ödülü' genç mimarların projelerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde gençlerin seslerine daha çok yer verilmesini sağlamayı amaçlıyor. Arkitera Mimarlık Merkezi, 24 Ocak 2011 tarihinde ilan edilen "Genç Mimar Ödülü" ile Türkiye'deki genç mimarlara ve nitelikli yapıtlara ulaşmayı hedefliyor. Genç Mimar Ödülü Seçici Kurulu ise Gökhan Avcıoğlu, Celal Abdi Güzer, Hasan Özbay, H. Ertuğ Uçar ve Hüseyin Yanar'dan oluşuyor. Son başvuru tarihi 5 Eylül 2011 olan Arkitera Genç Mimar Ödülü, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak tasarım alanında yaptıkları her türlü üretim göz önüne alınarak veriliyor. 2011 yılında beşinci kez düzenlenecek olan "Arkitera Genç Mimar Ödülü''ne aday olmak için 1971 ve sonrasında doğmuş olma ön şartı aranıyor. Haberin Devamı
Yenilenebilir enerjinin yükselişiYenilenebilir enerjinin yükselişiYenilenebilir enerji sektörünün son 10 yılda Avrupa'da doğudan batıya ve kuzeyden güneye büyük bir hızla büyüyor...
Eskişehir'in varoşları kentleşiyorEskişehir'in varoşları kentleşiyorTOKİ ve Odunpazarı Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan 'Karapınar gecekondu önleme projesi'yle 736 konut yıkılıp, yerlerine sosyal donatılarıyla birlikte bin 536 yeni konut yapılacak. Belediye Başkanı Sakallı, "Gecekondularıyla örülü bir bölgeyi Eskişehir'in en modern yaşam alanlarından biri haline getiriyoruz" dedi.
Günde 90 bin araç geçecekGünde 90 bin araç geçecekİstanbul Boğazı'nda raylı sistem için yapılan Marmaray'ın ardından, otomobiller için planlanan Karayolu Tüp Geçiş Projesi'nin temeli şubatta atılacak. Projenin 3.3 km'si deniz içinde yer alıyor.
Trafik zihinleri açınca Trafik zihinleri açınca 2.828.359 araç ve 21 milyon yolcu. İstanbul trafiğini çözmek için sihirli sayılar bunlar. İşte Büyükşehir Belediyesi'nin bu zor denklemi çözmek için ürettiği en ilginç projeler...
Termik Santralden Çıkan Enerji, Konutları IsıtacakTermik Santralden Çıkan Enerji, Konutları IsıtacakManisa Soma'da termik santralden çıkan atık ısıyla ilçedeki konutların ısıtılması için düğmeye basıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, projenin protokol imza törenine katıldı.
TAV, Osmanlı'nın eski oyun sahasındaTAV, Osmanlı'nın eski oyun sahasındaİngiliz BBC 'Türkiye'de büyümenin ekonomik ve siyasi ikilemleri' başlıklı haberinde Türkiye'nin krizden başarılı bir sınav vererek çıktığını vurguladı.
Suriye'de Tarih ve Toplumun Dokusu KorunuyorSuriye'de Tarih ve Toplumun Dokusu KorunuyorBüyük bir Ortaçağ kalesinin yakınlarında hurma ağaçlarının gölgesinde restore edilmiş sessiz bir çarşı. İlk bakışta sıradan bir manzara gibi görünüyor. Yabancı turistler, aileleri nesiller boyunca burada yaşamış insanlarla yan yana oturuyor. Ancak bu çarşı, Orta Doğu'daki en ileri görüşlü koruma projelerinden birisinin merkezinde bulunuyor.
 Diyarbakır'ın Surları UNESCO'nun Listesine Girdi ama Hâlâ Korunmasız Diyarbakır'ın Surları UNESCO'nun Listesine Girdi ama Hâlâ KorunmasızUNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Ön Listesi'ne alınan Diyarbakır'ın surlarında hayvan besleniyor.
Senin Sanatın Kaç Metre?Senin Sanatın Kaç Metre?Sanat, tarih boyunca her daim tartışmalı bir konu oldu. "Sanat sanat için mi, toplum için mi?" sorusu cevabını bulamamış olsa da artık herkes yeni sorular ekliyor bunun üstüne. Geçtiğimiz hafta açılan "İstanbul'un Silüetleri" sergisinin tanıtımı, baskıların boyutları nazara verilerek yapılınca nicelik-nitelik tartışması gündeme geldi bu sefer.
İşte dünyanın en yüksek restoranıİşte dünyanın en yüksek restoranıDubai'deki Burj Halife gökdeleninin 122. katında, yerden 422 metre yükseklikte kapılarını açan bir restoran, dünyanın en yüksek restoranı unvanını elde etti.
İstanbul'a süper 7 proje!İstanbul'a süper 7 proje!Trafik karmaşası böyle çözülecek! 16 milyon nüfuslu iki kıtaya yayılmış şehirde Büyükşehir Belediyesi'nin rakamlarına göre trafiğe her gün 479 araç ekleniyor.
Komşu ülkeleri otobüse Türkler bindirecekKomşu ülkeleri otobüse Türkler bindirecekEsenler Otogarı'nı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri, 100 milyon dolarlık yatırımla Suriye ve Gürcistan'daki otobüs terminallerini yapıp işletecek. Terminallere AVM ve otel de inşa edilecek.
Osmangazi'de 3 ayda 7 büyük projeOsmangazi'de 3 ayda 7 büyük projeBelediye Başkanı Mustafa Dündar,. üç ay içinde 7 büyük spor tesisi projesinin başlayacağını müjdeledi. Osmangazi'nin sahip olduğu 4 yarı olimpik yüzme havuzuna yenilerini ekleyeceklerini vurgulayan Dündar "Osmangazi'de 7'den 70'e herkes spor yapmanın ayrıcalığını yaşayacak. Yatırımlarımız geleceğe yönelik daimi adımlardır" dedi.
Nusaybin Sınır Kapısı'nın temeli atılıyorNusaybin Sınır Kapısı'nın temeli atılıyorTürkiye ile Suriye arasında yapılacak olan Nusaybin Sınır Kapısı'nın temeli 29 Ocak'ta atılıyor.
Marmaray Devreye Girdiğinde Geceleri Sanayi Ürünleri TaşınacakMarmaray Devreye Girdiğinde Geceleri Sanayi Ürünleri TaşınacakBaşkan Topbaş, Marmaray'ın bitmesiyle birlikte 37 bin işyerinin bulunduğu İkitelli Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilerin yüzünün güleceğini söyledi. Topbaş, "Marmaray devreye girdiğinde gece saatlerinde yük vagonlarını devreye sokacağız." dedi. Topbaş, "Başakşehir'den 42 dakikada Yenikapı'ya gidilebilecek. Marmaray tamamlandığında ise 55 dakikada Üsküdar'a, 59 dakikada Kadıköy'e, 89 dakikada Kartal'a ulaşabileceğiz." şeklinde konuştu.
130 yıllık konak, Yörük Türkmen Müzesi oldu130 yıllık konak, Yörük Türkmen Müzesi olduMuğla'da yaşayan Yörükler, atalarına ait kaybolmaya yüz tutan etnografik eserleri, tarihi konakta hazırladıkları müzede yaşatmaya çalışıyor.
Evlerde Dekor Amaçlı Kitap RaflarıEvlerde Dekor Amaçlı Kitap RaflarıBasılı kitapların tarihe gömülmesi beklenirken umulmadık bir yerden bir can yeleği geldi: Mimarlık ve tasarım camiası.
Kente anlam katan ağaçlarKente anlam katan ağaçlarİstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya Müzesi Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Korkut Tuna, Artun Ünsal, Beşir Ayvazoğlu, Hikmet Barutçugil, Murat Belge ve Sinan Genim'in yazılarından oluşan 'Şehir ve Kültür: İstanbul' isimli kitabın Osmanlı mimarisine ilişkin bölümünde, başta İstanbul olmak üzere, bütün Osmanlı şehirleri oluşurken mesken mimarisinde ahşap ve kireç gibi dayanıksız malzemelerin niçin tercih edildiğine yanıt olarak, 1509 depreminde bütün kargir binaların çökmesi gerekçe gösteriliyor.
Keçiören metrosu hızlı trenle bağlanacakKeçiören metrosu hızlı trenle bağlanacakKeçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara'da devam eden raylı ulaşım sistemi çalışmalarında önceliğin Keçiören'e verildiğini bildirdi.
Karbon elyaf en stratejik madde olacakKarbon elyaf en stratejik madde olacakAksa ve DÜNYA işbirliğiyle, düzenlenen "Sıradaki Endüstri Devrimi ve Türkiye'nin Fırsatları: Kompozit & Karbon Elyaf" başlıklı toplantılar dizisinin ikincisi yapıldı.
41 Kalemden Sokak Sokak İzmir41 Kalemden Sokak Sokak İzmirBallıkuyu, Tilkilik, Kadifekale, Eşrefpaşa, Hatay, Karabağlar, Gaziemir, Bayraklı, Çiğli, Gültepe, Bornova, Buca gibi 41 ayrı yerin 41 kişi tarafından anlatıldığı kitap, nisan ayında okuyucuyla buluşacak.
Venezuela'ya ilk etapta 100 bin konutVenezuela'ya ilk etapta 100 bin konutTOKİ Başkanı Bayraktar, 2 milyon konuta ihtiyacı bulunan Venezuela'nın "TOKİ'yi bekliyoruz" teklifinden heyecan duyduklarını söyledi.
'İnönü Stadı çökebilir!''İnönü Stadı çökebilir!'Beşiktaş eski Asbaşkanı Erdoğan, 'Stat her an yıkılabilir. İTÜ raporları da muhtemel felakete işaret ediyor. Yeni stat için hemen kollar sıvanmalı' dedi.
İklim değişikliğinin baş sorumlusu ulaşım sektörüİklim değişikliğinin baş sorumlusu ulaşım sektörüAvrupa Çevre Ajansı'ın her 5 yılda bir yayımladığı "Avrupa'da Çevre 2010 Durum ve Genel Görünüm" (SOER 2010) raporunun dördüncüsünü dün açıkladı. Rapora göre 27 AB üyesi ülkenin 2009 yılındaki toplam sera gazı emisyonu 1990'da kaydedilen düzeyin yüzde 17 altında gerçekleşti. Ancak taşımacılık sektörünün toplam emisyonu 1990-2008 arasında yüzde 24 artış gösterdi. Rapor, doğal kaynakların ekolojik olarak sürdürülebilir düzeyin çok üzerinde tüketildiğini de ortaya koydu.
HES'lere geçit yokHES'lere geçit yokKardeş Dereler Platforumu üyesi 30'a yakın sivil toplum örgütü, Türkiye genelinde yapımı planlanan 2700 Hidroelektrik Santral (HES) ve bu projelerin önündeki tüm engelleri kaldıran Tabiatı ve Biyolojikçeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi. Anadolu'nun "ölüm fermanı" anlanıma gelen bu yasaya ve HES projelerine izin veremeyeceklerini belirten platform üyeleri suyun ticari bir meta olarak değerlendirilmeyeceğini vurguladılar.
Eyüp Camisi etrafı yenileniyorEyüp Camisi etrafı yenileniyorMekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam Alemi'nin en mukaddes 3. Mekanı olan Eyüp Sultan Camii Meydanı'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Cami Meydanını seccade biçiminde beyaz Uşak mermerleriyle kaplayan Eyüp Belediyesi, Camii çevresindeki cadde ve sokakları da komple yeniledi. Eyüp Sultan Camii Meydanı'ndaki yenileme ve düzenleme çalışmalarının tamamlanması en çok ziyaretçileri ve bölge esnafını sevindiriyor. Başkan İsmail Kavuncu, "Eyüp Sultan Meydanı'na yapılacak otantik ahşap dükkanlarda seyyar satıcıların yer alacağını, Ramazana doğru birkaç eksikliğin daha giderilerek Meydanın dört dörtlük bir hale getirileceğini" söyledi. Başkan, Camii önüne beyaz mermerlerin üzerine kıble yönüne yeşil ışıklandırma yapılarak konukların ibadetlerini karanlıkta da rahat yapmalarının sağlandığını kaydetti.
Tarih: 24 Ocak 2011 Kaynak: Yeni Şafak
Masalımsı kırmızı kutu TürkiyeMasalımsı kırmızı kutu TürkiyeEXPO 2010 Shangai-Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ali Rıza Koç, Shnagai EXPO 2010 Türkiye Pavyonu'nun açık bulunduğu 6 ay boyunca ziyaretçi sayısının 7,5 milyonu aştığını söyledi. Koç, ziyaretçilerin Türkiye Pavyonu'nu "masalımsı kırmızı bir kutu" olarak nitelendirdiklerini belirtti.
"2010 en sıcak yıl oldu""2010 en sıcak yıl oldu"Amerikan Ulusal İklim Bilgi Merkezi İngilizcesiyle National Climate Data Center'dan alınan bilgilere göre, 1880'den bu yana tutulan veriler içinde 2010 yılı en sıcak yıl oldu.
Dubai World suya gömülüyorDubai World suya gömülüyorDubai açıklarında inşa edilen, yapay adaların oluşturduğu dünya haritası şeklindeki proje mahkemelik oldu. Adalar giderek denize gömülüyor ve gezinti kanalları da kumla doluyor.
Türkler hayalet şehir Detroit'te 'ev'leniyorTürkler hayalet şehir Detroit'te 'ev'leniyorTürkler, hayalet şehre dönen otomotivin kalesi Detroit'te 10 bin doların bile altına düşen evlerin peşinde.
Çukurova, havacılık projesi ile kanatlanıyorÇukurova, havacılık projesi ile kanatlanıyorAdana Ticaret Odası'nın öncülüğünde yaklaşık bir yıl önce başlatılan Çukurova ile Ortadoğu ve Afrika ülkelerini direkt uçuşlarla birbirine bağlayacak 'Çukurova Bölgesel Havayolu' projesinde fizibilite çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Gayrimenkulde yeni yatırım alternatifi condo otel!Gayrimenkulde yeni yatırım alternatifi condo otel!Otel odalarının satışının önünü açan düzenleme için Turizm Bakanlığı bilgi topluyor.
"Zorla arazi satacak değiliz""Zorla arazi satacak değiliz"Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2B arazilerine ilişkin düzenleme içeren tasarının hazır olduğunu, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını söyledi.
Çalınan kitabe yuvaya döndüÇalınan kitabe yuvaya döndüÇalınan kitabe yuvaya döndü Kayseri Talas Kilise Cami'nden 10 yıl önce çalınan tarihî kitabe yerine bırakıldı.
Büyükşehir'in yeni binası ihaleye çıkıyorBüyükşehir'in yeni binası ihaleye çıkıyorBursa Büyükşehir Belediyesi, eski hal alanına yapacağı yeni hizmet binası için ihaleye çıkıyor.
Boğaziçi bir ilk olacak!Boğaziçi bir ilk olacak!Boğaziçi Üniversitesi, kendi enerji ihtiyacını doğal kaynaklardan üretip Türkiye'de yeşil enerji üreticisi ilk üniversite olmak için harekete geçti.
Beykoz'da atılım üniversite ile başlıyorBeykoz'da atılım üniversite ile başlıyorBeykoz 2011'de dört üniversiteye kavuşuyor. Yat limanı, film platosu, seyir terası, Tarihi Kışla Binası'nın yenilenmesi projeleri de sırada...
Allianoi'de tarihi skandalAllianoi'de tarihi skandalYortanlı Barajı'nın suları altında kalacak olması nedeniyle koruma amacıyla kumla kapatılan Allianoi'de, gölet alanının tam ortasında bulunan, Bizans dönemine ait kilisenin kumla kapatılmadığı belirlendi.
Karadeniz'in Dibindeki Akıntı, Evleri AydınlatacakKaradeniz'in Dibindeki Akıntı, Evleri AydınlatacakSon yıllarda gerek maliyetlerin artması, gerekse çevreci hassasiyetler sebebiyle alternatif enerji kaynaklarına yöneliş hızlandı.
İstanbul'a 2011'de 1 milyon 2 bin 11 ağaçİstanbul'a 2011'de 1 milyon 2 bin 11 ağaçGöreve geldiklerinden bu güne 18 milyon aktif yeşil alan oluşturduklarını hatırlatan Başkan Topbaş, "Dün Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştük. İstanbul'a 2011 yılında 1 milyon 2 bin 11 ağaç dikmeyi programa aldık" dedi.
Building Design 2010'da Mimarlıkta En İyi 100'ü BelirlediBuilding Design 2010'da Mimarlıkta En İyi 100'ü BelirlediBuilding Design her yıl olduğu gibi 2010 yılında da Dünya Mimarlık camiasında en iyi iş çıkaranların bir listesini oluşturdu. Bu yıl bir mimarlık firması en iyi 10'a direkt giriş yaparak Gensler, Nikken Sekkei ve Foster & Partners gibi devleri geride bırakarak 1 numaraya yerleşti. Geçen sene olduğu gibi bu yılın listesinde de Türkiye'den tek isim var: Tabanlıoğlu Mimarlık.
Taksim meydanında dev metal ağaç!Taksim meydanında dev metal ağaç!Tepkilere göre ya kalacak ya gidecek. Karar sizin! 18 metrelik dev metal ağacın ışıkları yandı, Taksim Meydanı bir anda değişti. Ancak karar sizin. Tepkilere göre ya kalacak, ya gidecek.
Konutu yap, petrolü kapKonutu yap, petrolü kapVenezüela, 2 milyon konut yapması karşılığında petrol vermeyi teklif etti.
Tek göz evin fiyatı: 16 milyon liraTek göz evin fiyatı: 16 milyon liraİngiltere'de dünyanın en pahalı apartman dairelerinin bulunduğu binanın açılışı yapıldı.
Akropolis Müzesi'nin Değişen TarihiAkropolis Müzesi'nin Değişen TarihiAkropolis anıtları hem antik çağın hem de Ortaçağ Dönemi'nin tahribatlarına karşı koymayı başardı. 17. yy'a kadar yabancı gezginler tarafından ziyaret edilen anıtlar, klasik binaların el değmemiş şekli olarak tasvir edildi.
Kent Meydanı'na eleştiriler bitmiyorKent Meydanı'na eleştiriler bitmiyorProjesi sürekli eleştirilen Kestel Kent Meydanı'nı inşaatında yapılan bir köşe duvarın yıkılması, vatandaşların tepkisini artırdı
Otogar-Başakşehir Metrosu bu yıl hizmete giriyorOtogar-Başakşehir Metrosu bu yıl hizmete giriyorOtogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu'nda inceleme gezisi yapan Başkan Topbaş, hattın bu yıl içinde açılacağını söyledi. İlerde Bakırköy ve Kayabaşı'na kadar uzatılacak metroyla Yenikapı'ya 42, Üsküdar'a 55, Kadıköy'e 59 dakikada gidilebilecek.
Ege-Koop'a tam notEge-Koop'a tam notBayraklı'daki 25. Yıl Konutları'nı özel bir ekiple ziyaret eden İzmir Bayındırılık ve İskan Müdürü Gökarslan Ege-Koop Genel Başkanı Aslan'ı yapı denetim konusunda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle tebrik etti.
Denizdeki çöpten otel yaptıDenizdeki çöpten otel yaptıİspanya'nın başkenti Madrid'de dünyanın en ilginç oteli kuruldu. Alman sanatçı Ha Schult'un Uluslararası Turizm Fuarı çerçevesinde Callao Meydanı'na kurduğu beş odalı otel, biraz küçük olabilir.Ancak "Sahil Çöp Otel"de bir otelde olması gereken her şey mevcut.
Beykoz Türkiye'nin 'Hollywood'u olmaya hazırlanıyorBeykoz Türkiye'nin 'Hollywood'u olmaya hazırlanıyorBeykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kılıçlı'da 300 dönümlük arazi üzerine İstanbul'un en büyük film stüdyolarını kurulacaklarını ifade ederek, "Proje bittiğinde film yapımcılarının, yönetmenlerin kalbi Beykoz'da atacak" değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Topbaş; "İstanbul'da işleri engelleyenler Atina'ya baksın"Başkan Topbaş; "İstanbul'da işleri engelleyenler Atina'ya baksın"Atina'da Akropol Müzesi'nin üstüne bina yapıldığını belirten Başkan Kadir Topbaş, "Atina gibi bir yerde kazı alanından betonlar çıkarılarak müze binasını nasıl koyduklarını gördük. Biz de bazı yerlerde kıyametler koparanlara Akropol Müzesi'ni mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
Belediyelerin arsa satışı!Belediyelerin arsa satışı!Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan 4 adet arsayı satmak üzere ihale açtı.
"Allianoi'nin toprak altında kalmasının mahsuru yok""Allianoi'nin toprak altında kalmasının mahsuru yok"Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Allianoi Antik Kenti'nin üzerinin örtülmesiyle ilgili olarak, ''Bulan biziz, koruyan biziz, masrafları yapan biziz, hedef tahtası halinde olan da biziz. Bunu anlamakta fevkalade zorlanıyorum'' dedi. Bakanın, "Birkaç yüzyıl daha toprak altında kalmasının bize göre bir mahsuru yok." şeklindeki açıklaması ise tartışma yaratacağa benziyor.
Twitter'ın Doğuşu Kentlerden EsinlendiTwitter'ın Doğuşu Kentlerden EsinlendiGünümüzün en önemli sosyal medya araçlarından biri haline gelen Twitter aslında bir kentten esinlenilerek ortaya çıktı desek inanır mısınız?
Kabus ve Rüya Tasarımlar: Bilim Kurgusal ve Hayali 12 ŞehirKabus ve Rüya Tasarımlar: Bilim Kurgusal ve Hayali 12 ŞehirGerek köpüklü bir rüya gibi ütopyalar olsun gerekse kalp çarpıntıları içinde gece uyandıran türden cesur, ama korku ve endişe dolu bir ambiyans olsun farketmez kurgunun hayali mimarisi için her şey kabul. Bu 12 adet bilim kurgusal ve hayali şehirlerinden bazıları uyanık haldeki dünya dışındaki deneyimlerini içeren gerçekçi rüya ve kabus şehirler ile diğerleri o kadar güzel ya da öylesine korkunç ki kolayca bilinçaltının derinliklerinden fırlamış gibi.
Food for Thinkers: Yenilebilir MimarlıkFood for Thinkers: Yenilebilir Mimarlıkİtiraf etmek gerekirse, bu haftanın "Food For Thinkers" grubunun nasıl geçeceği konusunda oldukça heyecanlıyım! Şimdiye kadar, yemekleri, bir arkeolog, grafik tasarımcısı ve mutfak kütüphanecisiyle yeniden keşfettik.
Daha İyisini YapabilirsinizDaha İyisini YapabilirsinizSon zamanlarda, eski bir arkadaşım olan Stanford Kwinter'ı ziyaret etmek için Harvard'a önemli bir ziyaret yaptım. GSD'deki sınıfını göstermek için beni davet etti. Şu günlerde odaklanmış olduğum projeler hakkında konuşmaya başladık: Yenilik ve tasarım araçlarını kullanarak, olabilecek en geniş kitleye ulaşacak yeni bir eğitim projesi başlatmak.
Mimarlığa Bir Kala: Bahçeşehir Üniversitesi'nde Diploma JürisiMimarlığa Bir Kala: Bahçeşehir Üniversitesi'nde Diploma JürisiArkitera Mimarlık Merkezi'nde çalışan, farklı okullardan mezun olmuş iki mimar ve iki şehir plancısı editör kendi okulları dışındaki fakültelerden birinin diploma projesi jürisine izleyici olarak katılıyor. Diploma jürilerinden izlenimleri Arkitera.com'dan takip edebilirsiniz. Hazırlanan bu yazı dizisi ile mimarlık fakültelerinde varolan benzerlik ve farklılıklar da irdelenecek. Bu katılımlardan ilki 14 Ocak 2011 Cuma günü, 2002 yılından bu yana mimarlık eğitimi veren özel kurumlardan biri olan ve Beşiktaş'ta yer alan Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti.
Maçka Parkı’nda neler oluyor?Park deyince aklınıza ne gelir? Gündelik hayatın her türlü kirli paslı ortamından kaçmak isteyenler için "bırakılmış doğa parçası".
İşte İstanbul'un yeni 2 katlı otobüsü!Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde 1 Temmuz 2012'ye kadar toplu taşımada kullanılan tüm toplu taşıma araçlarının özürlü kullanımına uygun hale getirilmesi zorunlu olacak. Geçen yıl çıkarılan Özel Halk Otobüsleri Çalışma Yönergesi'ne göre de; araçların özürlü standartlarına uygun hale getirilmesi hükme bağlanınca İstanbul otobüslerindeki fiziki değişiklik uygulamaları da hız kazandı.
İyi haber: Hükümet ısrar ettikçe çevre hareketi büyüyorBugün saat 11.30'da Ankara'da TBMM önünde cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş bir protesto var. ‘Anadoluyu Vermeyeceğiz' sloganıyla Türkiye'nin dört bir yanından gelen 187 kuruluşu temsil eden doğa korumacılar Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'nı protesto edecekler ve bu sözümona koruma kanununun geri çekilmesi için milletin vekillerine seslenecekler.
Bir ilke imza attıDubai Metrosu'na imza atan, Kayseri'de gerçekleştirdiği raylı sistem projesi ile ‘Dünyada 2010 yılının en iyi tramvay sistemi projesi' ödülünü alan Yapı Merkezi, Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'da inşa edilen Nanoteknoloji Binası'nda uyguladığı yeni mühendislik çözümüyle Türkiye'de bir ilke imza attı.
Rafting Turizmini Bitirecek Projeye TepkiAntalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı on bir köyün sakinleri, Serik İlçesi'nin içme suyu projesi için Beşkonak Köprülü Kanyonu'ndan su alınmasını protesto etti. Projenin gerçekleşmesiyle kanyonda rafting yapılamayacağını ve turizmin biteceğini öne süren köylüler, 'suyumuzu vermeyiz' diye slogan attı.
EXPO 2020 İzmir'e Önemli Kazanımlar Sağlayacaktır İzmir kamuoyunun EXPO 2020'yi tartıştığı şu günlerde, çeşitli vesilelerle bir araya geldiğim esnaf sanatkarlardan EXPO organizasyonlarına yönelik çok sayıda soru alıyorum. Bu nedenle bugünkü yazımızda EXPO konusunu işleyerek, üyelerimize genel bilgiler vermenin yararlı olacağını düşünüyorum.
Tanzanya'dan TOKİ'ye konutta işbirliği teklifiTOKİ Başkanı Bayraktar'la görüşen Tanzanyalı heyet, 12 milyar dolarlık konut yatırımı için TOKİ ve Türk işadamlarını ülkelerine davet etti.
'İstanbul Haritaları' sergileniyorYazar Ayşe Yetişkin Kubilay'ın 'İstanbul Haritaları 1422-1922' kitabında yer alan haritalardan oluşan 'İstanbul Haritaları' sergisi, Atatürk Havalimanı'nda açıldı. Limanı işleten TAV Holding'in İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, "Bu önemli sergiyi, İstanbul'un dünyaya açılan kapısı Atatürk Havalimanı'nda yolcularımızın beğenisine sunuyoruz." dedi.
Tarih: 21 Ocak 2011 Kaynak: Zaman
İstanbul açık hava müzesiBenim için bir şehri yaşanılır kılan o şehirde hiç sıkılmadan, tek başıma kaç gün geçireceğime bağlıdır. Ne yazık ki, Türkiye şehirleri buna pek uygun değildi.
Başkan Kadir Topbaş; "Yayalaştırmada öncelik Taksim Meydanı'nda"Taksim Meydanı'ndaki trafiği yeraltına alma çalışmasını bu yıl başlatacaklarını hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, Unkapanı yayalaştırma projesinin öncelikleri arasında bulunmadığını söyledi.
Takvim
<<Ocak 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.