Haberler

Haberler

Toplam 266 haber 14 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 161. haberden 180. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Gaziemir'deki Yeni Semt Garajı Göz Kamaştıracak (17 Mart 2008)İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’e pırıl pırıl bir semt garajı yapmak için düğmeye bastı. Projesi tamamlanan yeni semt garajı için yapım ihalesi hazırlıkları yapılıyor.
Kırcami ve prestij semti (17 Mart 2008)Çok katlı binalarla mı dolduralım? Yoksa, şöyle içinden su kanallarının geçtiği, bahçe içinde güzel villaların bulunduğu yemyeşil bir “prestij semti” haline mi getirelim?
EÜ Hastanesi - Bornova Merkez Hattında İş Yarılandı (17 Mart 2008)İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin dört bir yanını kuşatacak raylı sistem inşaatlarını sık sık gezerek, incelemelerde bulunuyor.
İstiklal Caddesi Cihangir'e Taşındı (17 Mart 2008) Adını Kanuni Sultan Süleyman’ın ölen oğlu için yaptırdığı camiden alan Cihangir, en gözden uzak ve korunaklı yerden biri. Daha doğrusu yakın zamana dek öyleydi… Cihangir artık azınlıkların ve yolu bir biçimde bu şehre düşmüş ecnebilerin semti değil. Evet, onlar hâlâ burada yaşıyor. Manzara hâlâ olağanüstü. Binalar hâlâ 50 yıl önce yazılmış bir romandan fırlamış hissi yaratıyor. Mahalle esnafı hâlâ Yeşilçam filmlerinden kalma bir yardımseverliği ve dostluğu simgeliyor. Sokak araları hâlâ binbir sürprizi barındırıyor… Lakin bir yandan da son zamanlarda İstanbul’da yaşanan en göz alıcı dönüşüme tanık oluyor herkes. Semt kalabalıklaşıyor, evler restore ediliyor, kiralar artıyor… Dönüşümün simgesiyse hiç şüphesiz yaşamak ve gizlenmek için Cihangir’i seçen gazeteciler, modacılar, akademisyenler, yazarlar, çizerler, sinemacılar, müzisyenler ve ressamlar, yani şöhretler… Bir de tabii sayıları gitgide artan yeni jenerasyon kafe, restoran ve barlar… Hal böyle olunca İstiklal Caddesi’nin gözde mekanları Cihangir’e şube açmaya, mekanlar yeni birbiri ardına sıralanmaya başlandı.
Tarih: 17 Mart 2008 Kaynak: Akşam Yazan: Gülenay Börekçi
İstanbul heykelsiz, İstanbul meydansız… (17 Mart 2008)Geçtiğimiz yıllarda Danimarka’nın önemli sembolleri arasında kabul edilen küçük denizkızı heykeli, şehir eşkıyalarının artan saldırıları yüzünden daha güvende olacağı denizin iç taraflarına bir yere taşınmıştı. İstanbul için de bir sembol heykel olsa, korkarız başına aynı şeyler gelecektir. Hatırlayınız önceleri İstanbul Tarabya’da, Kabataş’ta parklardaki heykeller kırılarak yok edilmemişler miydi?
Yeniden Doğuş (17 Mart 2008)Büyükşehir Belediyesi, Fransızlar tarafından 150 yıl önce inşa edilen Alsancak’taki Havagazı Fabrikası’ndaki restorasyon çalışmalarını tamamladı. Şimdi sıra çevre düzenlemesinde...
Işıkara deprem tahminini öne çekti (17 Mart 2008)Türk Kızılayı Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Yalova'daki 4.8'lik depremden sonra, İstanbul depreminin 2010 yılından önce olabileceğini söyledi.
Büyükşehir, İstanbul’daki gayrimenkul gelişimini yönetimine yansıttı (17 Mart 2008)Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul’daki gayrimenkul sektörünün gelişimine paralel olarak Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nın adının “Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı”, İstimlak Müdürlüğü’nün adının da “Kamulaştırma Müdürlüğü” olarak değiştirilmesini karara bağladı.
Çevre için sanayi devrimi (17 Mart 2008)Brüksel'de bir araya gelen AB liderlerinin, sera etkisi yaratan gazların ciddi oranda azaltılması konusunda bir yıl içinde bir takvim belirlemeye karar vermeleri bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, uluslararası 'anti-kirlilik' yasalarına uymayan ülkelere ticari yaptırımlar uygulanması gerektiğini söylerken, birliğin dönem başkanı Slovenya Başbakanı Janez Jansa da AB'nin 'düşük karbon yayan ekonomiye geçiş' planlarını, üçüncü sanayi devrimi olarak niteledi. Ancak Sarkozy'nin ticari yaptırım fikrinden hoşlanmayanlar da var. Almanya, çelik gibi 'hassas endüstrileri' AB'nin karbon azaltma planlarının kapsamı dışında tutma taraftarı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu tip bir istisnanın, enerji yoğun endüstrilerin, bu yasağın uygulanmadığı ülkelere kaymasını önlemek için gerekli olduğu görüşünde. İki günlük toplantının sonunda bir taslak rapor da oluşturulacak.
Tarih: 17 Mart 2008 Kaynak: Radikal
Başkente de "Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu" (17 Mart 2008)Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Gençlik Parkına, Muhsin Ertuğrul'un adının verileceği tiyatro binasının inşaatını yaptırmak üzere ihale açtı. İhale, 8 Nisan 2008 tarihinde saat 14.00'de Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında "açık ihale usulü" ile gerçekleştirilecek. Yer tesliminden itibaren 120 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesine sadece yerli firmalar katılabilecek. İhaleye ait doküman, Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında görülebileceği gibi aynı yerden bedeli mukabili temin edilebilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektubu ise ihale günü ihale saatine kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verilecek. Buna göre ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşme imzalanacak. Tamamı için teklif verilecek olan ihalede istekliler, teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.
Tarih: 17 Mart 2008 Kaynak: CNN Türk
Hedef: İstanbul 2011 ve ötesi (17 Mart 2008)İstanbul'un başka dünya kentleriyle köprüleri iyi değerlendirilmeli. Roma ve Venedik ile tarihsel bağlar. Viyana ve Moskova ile geçmişin imparatorluk rekabeti. Londra ve New York ile dinamik kent kültürü. Brüksel, Paris ve Berlin ile AB siyaseti. Lizbon, Barselona ve Atina ile Akdeniz ekseni...
Mahmut Nedim Efendi Konağı'nda Restorasyon Devam Ediyor (17 Mart 2008)Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Mahmut Nedim Konağı'nda incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Salih Gelgeç ve Mimar Abdulkadir Öcal'dan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yavaşcan, restorasyonu gerçekleştiren işçilerle de sohbet etti. Eski Devlet Hastanesi yakınlarındaki Mahmut Nedim Efendi Konağı'nda ev, han, hamam, kervansaray, köprü, çeşme, şehir suru, kale, tarihi çarşılar, türbe, cami ve mescit yer alıyor. 1903 tarihinde inşa edilen tarihi konakta Avrupai tarzda konak mimarisi ile geleneksel tarzda Urfa evi mimarisinin kaynaştığı bir özelliklere sahip olan konakta haremlik ve selamlık bölümlerindeki düzgün kesme taş yapılardan yapılmış. 2002 yılında Şanlıurfa Valiliği'nce satın alınan Mahmut Nedim Efendi Konağı İl Özel İdaresi mülkiyetine geçirildi.
Tarih: 17 Mart 2008 Kaynak: Haberler.com
Hünkar Kasrı Müze Oluyor (17 Mart 2008)Türkiye'de vakıfların dışında ilk kez bir kuruluş, unutulmaya yüz tutmuş eşsiz bir eseri hayata kazandırıyor. İstanbul, Hünkar Kasrı ile yeni bir müzeye kavuşuyor.
Hem anlayış hem bina değişmeli (17 Mart 2008)İstanbul Resim ve Heykel Müzesi nasıl kurtulur? Sanat tarihçiler, galericiler, sanatçılar cevaplıyor. İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi'nin binasından kaynaklanan sorunları hep gündemde. Oysa, ne bina, ne de işleyiş tarzı, kadroları çağdaş bir müze için yeterli bulunmuyor.
İZODER, binalar konseyinin kurucu üyesi oldu (17 Mart 2008)İZODER (Isı,Su,Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), bina sektörünün doğaya dost yönde teşkilatlanmasını amaçlayan Türkiye Çevre Dostu Binalar Konseyi Derneği 'nin kurucu üyesi oldu. İZODER, bu projeyle dünyada çevre dostu binalarla ilgili yapılan çalışmaları takip ederek ülkemize aktarmayı hedefliyor. İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Arıman, yalıtım bilincinin oluşmaması nedeniyle Türkiye'nni yıllık maddi kaybının 7 milyar doları aştığını belirtti.
Tarih: 17 Mart 2008 Kaynak: Referans
Van'da Tarihi Alanlarda Restorasyon Çalışmaları (17 Mart 2008)Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ildeki tarihi alanların bazılarında bu yıl restorasyon çalışmaları başlatacağı belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, 9 tarihi yerin restorasyona alınacağını söyledi. Bunun için gerekli projenin tamamlandığını ifade eden Kütükoğlu, proje maliyetinin belirlenmesi için Diyarbakır Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü'nden bilgi beklediklerini kaydetti. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tarihi alanların bakımı için de çalışmalarının aralıksız sürdüğünü anlatan Kütükoğlu, "İlimizde bu yıl Van Kalesi ve çevresindeki tarihi alanlar içinde yer alan saray kapısı, askeri ambar, miri ambarı ve sarnıçlar, Süleyman Han, Ulu Camii ve Kızıl Camii minareleri ile Dsirvanarov Şapeli'nde restorasyon çalışmayı yapmayı planlıyoruz. Bunlar için Diyarbakır'dan gelecek olan proje maliyetini bekliyoruz. Gerekli maliyet belirlendikten sonra çalışmamız Van İl Özel İdaresi'nin aktaracağı kaynakla start alacaktır."
Tarih: 17 Mart 2008 Kaynak: Haberler.com
SPK'nın İstanbul'daki yeri belli oluyor (17 Mart 2008)İstanbul'un finans merkezi olma yoluna girdiğini belirten Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, taşınma konusunda çalışmalara başladıklarını ve yakında yerlerini belirleyeceklerini söyledi.
500 metrelik bir 'uzantı' Bodrum'a yılda 100 bin turist çekecek (17 Mart 2008)Bodrum, tam 40 yıldan beri beklenen yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir 'uzantı' sayesinde yeni sezonda 100 bini aşkın yeni turist çekecek. 19 milyon dolarlık iskeleye ilk turist gemisi 20 Mart'ta yanaşacak.
Tarihi Zindanlar Gün Yüzüne Çıkıyor (17 Mart 2008)Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen "Bursa Surlarını Ortaya Çıkartma Projesi" kapsamında 2 bin yıllık surların restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Kastabala Antik Kenti, Çimento Fabrikası Tehdidi Altında (17 Mart 2008)Osmaniye sınırları içinde yer alan Hierapolis Kastabala Antik Kenti'nin yaygın alanı içine çimento fabrikası yapılmak istenmesine Mimarlar Odası Adana Şubesi tepki gösterdi.
Toplam 266 haber 14 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 161. haberden 180. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2008>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.