reklam

Raci Bademli Hakkında
Gündem > Raci Bademli'nin Anısına > Raci Bademli Hakkında

Dost Yitirmek
Baykan Günay

Ankara Koleji sıralarından başlayan kırk küsur yıllık bir dosluk; Kolej, ODTÜ, Danimarka, futbol, macera, şehircilik, yarışma, proje, meslek, bilim; son olarak da Doha seferlerini birlikte tattığımız büyük dostumu yitirdim.

Naimanım Teyze, Semra, Ahter, Şefik (enişte), Ömer, Şule (tanıştığım sıra ile yazdım) ve Pınar, Çaka, Çağla, Bayça, onlar da en yakınlarını yitirdiler.

Değerler kolay yaratılmıyor. Titiz, sorgulayan, araştırmacı. En önemlisi bu toplumun insanı. Bilimi aktarmacılık olarak görmeyen, gerçek bilgiyi üretip gene ülkesinin hizmetine sunan bir kişiyi bu toplum; ve gerçek bir aydınını bu Cumhuriyet yitirdi.

Bilimi, o bunu demiş, bunun dediğine göre kalıplarından arındıran, onu kendi toplumunun gerçeklerine göre yorumlayan, bıkmadan usanmadan gene toplumun yararına dönüştüren bu insanı bilim dünyamız yitirdi.

Bilimi, bilgi kuramının ötesine taşıyarak meslek alanına sokan ve uygulamaya dönüştüren Raci'nin Ankara Büyükşehir İmar Dairesi Başkanlığı'nı yaptığı 1989-1994 deneyiminin planlama sistemimiz içindeki önemini, gelecekte ülkenin planlama tarihini yazanlar mutlaka uygulayacaklardır. Dolayısıyla Raci'yi meslek alanımız yitirdi.

Hepimiz Ankara'da yaşıyoruz. Ancak, Ankara'nın kültürünü, yemeğini, doğasını, tavşanını, keçisini araştıran, tükeneni yeniden yaratmaya çalışan, gerçek Ankara'lı Raci'yi Ankara yitirdi.

Kimi zaman alevlenerek, kimi zaman hafif zaman hafif istihza ile bildiğini şaşmadan söyleyen, söyleyen her düşünceyi yeniden yorumlayıp karşısındakini düşündürten, önüne konulan her projeyi didik didik eden, her şeye karşın sevecen bir eğitimciyi eğitim dünyası yitirdi.

Bütün bunlara karşın, bilim, meslek, Cumhuriyet, toplum, eğitimci ve öğrenci Raci'den çok şey öğrendi, çok şey kazandı. Hepimizin başı sağolsun.

 

Raci Bademli

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz