reklam

04 Şubat 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, yetkilileri uyardı: İznik tehlike hattında

Kandilli Rasathanesi ve Boğaziçi Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem riski taşıyan bir bölgede yer alan İznik’te, belediye tarafından zemini sağlam yeni yerlerin imara açılması gerektiğini söyledi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın desteğiyle halkı afetlere hazırlamak için düzenlenen konferansların sonuncusu İznik’te gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın ve protokol mensuplarının katıldığı toplantıda, Temel Afet Bilinci adlı el kitabını tanıtan Prof. Dr. Işıkara, tabii bir felaket sırasında ilk 72 saatin çok önemli olduğuna işaret etti. Prof. Dr. Işıkara, “Çünkü bu sürede yardım ancak çok yakın çevrenizden gelebiliyor. Bu yüzden mahalle afet yönetiminin çok iyi organize edilmesi gerekir. Bütün bunları mahalle muhtarlıklarıyla koordineli olarak gerçekleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

‘İznik riskli bölge’
Türkiye’nin her yöresinde olduğu gibi, kuzeybatı fay hattının güney kolunda yer alan İznik için de depremin bir gerçek olduğunun altını çizen Işıkara, “İznik, bulunduğu zemin itibarıyla riskli bir bölge. Bu bakımdan belediye, yeni bir sağlıklı yerleşim alanını imara açmalıdır. Burada, teknolojik gelişmelerden yararlanılarak sağlam binalar inşa edilmelidir” diye konuştu.
Fay hattının güney kolunun kuzeye göre daha az aktif olduğunu anlatan Işıkara, ancak her iki kolda da deprem riski olduğunu, Japonya ve ABD’den sonra Türkiye’de de depremlerin önceden tespit edilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Işıkara, yarın da ilçede öğretmenlere temel afet bilinci konusunda konferans verecek.
Türkiye

Şubat 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz