reklam

08 Şubat 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Satıyor

Harita Müdürlüğümüz, bilgisayar ortamında hazırlanan haritaların uygun bir hizmet bedeli ile satışını gerçekleştiriyor. Bu hizmetimizden Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel kişi ve öğrenciler de yararlanabiliyor.
Çağdaş teknolojilerin kullanımında öncü bir rol oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahip olduğu bilgi birikiminden azami faydayı sağlamak için, en uygun koşullarda ilgili çevrelerin kullanımına da sunuyor.

Bu hizmetlerden birisi de çok yönlü kullanım ihtiyacı duyulan değişik amaçlı haritaların sağlanması. Harita Müdürlüğümüz, bilgisayar ortamında hazırlanan haritaların uygun bir hizmet bedeli ile Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel kişi ve öğrencilere satışını gerçekleştiriyor.

3030 Sayılı Kanun gereği ilçe Belediyelerince uygulanan, imar ile ilgili harçlar kapsamında değerlendirilen ve bedeli malzeme cinsine göre her yıl değişen bu hizmetlerin yanı sıra, talep edilen veriler Harita Müdürlüğümüzce sayısal ortamda da sağlanabiliyor.

Satış işleminin gerçekleşebilmesi için, öncelikle talep sahiplerinin Harita Müdürlüğü ile satış sözleşmesi yapması ve verilerin kaydedileceği CD, disket kartuş veya muhtelif medyayı temin etmesi gerekiyor.

Satış sözleşmesi yapmaksızın ilgili verileri kullananlara ürün değerinin 10 katı, Belediye'nin satışa sunduğu verileri Harita Müdürlüğü ile satış sözleşmesi yapmaksızın çoğaltarak ya da değiştirip çoğaltarak satan kişi veya kuruluşlara ise satış bedelinin 20 katı ceza uygulanıyor.

Satış sözleşmesi yada protokol olmaksızın kullanımın tekrarlanması halinde ceza miktarı 2 katına çıkıyor ve ayrıca hukuki işlem yapılıyor.

Belediye ile satış sözleşmesi yapanlar, aynı verilerin güncel ve yeni versiyonlarını satış fiyatının %65'ini ödeyerek alabiliyorlar.

Ayrıca, Harita Müdürlüğünden alınan verilerin tüm çalışmalarda kaynak olarak gösterilmesi ve kaynak gösterilerek kullanılan haritaların üretim ve onay tarihinin mutlaka belirtilmesi şartı bulunuyor.

Coğrafi bilgi Sistemi ile satışa sunulan ürün ve diğer hizmetlerin, Harita Müdürlüğü tarafından protokole bağlı olarak ücretsiz verilmesine de imkan sağlanıyor. Ancak, protokolde verilen dataların işlenmiş olarak bir nüshasının Belediyeye ulaştırılması isteniyor. Bu da karşılıklı etkileşim ve bilgi alışverişi ile iyileştirme ve standartların yükseltilmesi gibi hedefleri amaçlıyor.
İBB

Şubat 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz