reklam

08 Şubat 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Vural: Viyadük tartışması varsayım

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Afyon Depremi’nden sonra Türkiye’nin gündemine giren viyadük ve köprü tartışmasına katılmadığını belirterek, “Viyadükler konusunda raporları, araştırma sonuçlarını değil, (zannederim) sözlerini konuşuyoruz” dedi.

Bakan Vural, Marmara Depremi’nden sonra bir çok konuda tespite geçildiğini, tedbirler alındığını belirterek, “Türkiye’de toplumu deprem senaryosuna göre sürekli meşgul etmeyi doğru bulmuyoruz. Depremle yaşamaya alışacağız” dedi.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere İzmir’e gelen Bakan Vural, basın mensuplarının Afyon Depremi’nden sonra gündeme gelen viyadüklerle ilgili sorularını yanıtlarken, şunları söyledi:
“Bu konular, teknik meselelerdir. Teknik konuları tartışmıyoruz. (Efendim depreme dayanıklı olduğunu zannetmiyorum) sözlerini konuşuyoruz. Bu ne demektir? Bu bir zan meselesidir. Toplumu doğru bilgilendirmek gerekir. Bunlarla ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tetkiklerini yaparlar. Tetkiki yapılmayan konularda böyle varsayımlara dayanarak insanların kafasını karıştırmayı doğru bulmuyorum. Önce tespit yapalım. Teknik çalışma yapalım, sonra tartışalım. Bu konu hassas bir konu.”

DEPREM SENARYOLARI
Bakan Vural, Marmara Depremi’nden sonra bir çok konuda tespite geçildiğini, tedbirler alındığını belirterek, “Türkiye’de toplumu deprem senaryosuna göre sürekli meşgul etmeyi doğru bulmuyoruz. Depremle yaşamaya alışacağız” dedi. Büyük projelerde deprem riskinin göz önüne alındığını ifade eden Vural, “İstanbul’da tüp geçit projemiz var.
Japon kredisiyle yapılacak proje, 9.3 büyüklüğündeki deprem göz önüne alınarak uygulanacak” diye konuştu.
İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, İstanbul’da viyadükler tartışmaya başlandığı anda İzmir’deki viyadükler için MTA, Karayolları ve üniversitelerle ön inceleme raporu hazırladıklarını ve viyadüklerin tehlike içermediğinin görüldüğünü söyledi.
Yüksel, Alsancak Limanı’na inen iki viyadük ile Kordon’a inen bir viyadüğün kullanılması gerektiğini, bunun için Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ile bir orta yol bulmaya çalışıldığını söyledi. Bakan Vural bunun üzerine, Alsancak Limanı’nın cazibe merkezi konumuna getirilmesi gerektiğini belirtti. Almanya’da Hamburg Limanı’nda incelemelerde bulunduğunu kaydeden Vural, şöyle konuştu:
“Önemli değerlerimiz var. Halka bütünleşeceğimiz cazibe merkezlerine ihtiyacımız var. Sahip olduğumuz değerleri, İzmir dışına taşımak yerine bu değerleri İzmir’de tutarak cazibe merkezi yaratmalıyız. Sağlık turizmi, özel idarenin katkılarıyla ekonomiye ve İzmir’e canlılık getiriyor. Sayın Validen öğrendiğime göre bu Kurban Bayramı’nda Çeşme’de 17 otele kaplıca suyu verilecekmiş. Bunlar güzel gelişmeler.”

ALMAN MİMAR MI ÇAĞIRSAK?
Adnan Menderes Havalimanı Baş Müdür Vekili Orhan Birdal, Bakan Vural’a verdiği brifingte, hava limanının 4 milyon yolcu kapasiteli olduğunu, saatte 1.200 kişiye aynı anda hizmet verdiklerini söyledi. İç hatlar kapasitesinin 1.5 milyon kişilik olduğunu, 1999 yılında hizmete girdiğini, ancak şu anda yetersiz kaldığını dile getiren Birdal, iç hatlarda 530 bin metrekare genişleme yapılacağını ifade etti.
Birdal, havalimanı ile ilgili projeleri bulunduğunu belirtince, Turan bölgesinin imar planlarında yapılacak düzenlemelere ışık tutması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan fikir projesi yarışmasını Alman mimarın kazanmasına atıfta bulunan Bakan Vural, “Biz de Alman mimar mı çağırsak acaba?” dedi.
NTVMSNBC

Şubat 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz