reklam

12 Şubat 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Konak meydanı denize kavuştu

15 Şubat'ta açılacağı açıklanan alt geçit, Büyükşehir Fen İşleri ile İZBETON Şirketi'ne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla planlanandan 4 gün önce bitirildi

İzmir'in merkezi Konak, yepyeni bir görünüme kavuştu. Uzun süredir çalışmaları sürdürülen Konak'taki araç alt geçidi dün hizmete girdi. Araç alt geçidinin trafiğe açılmasıyla Büyükşehir Belediyesi önü ile Vapur İskelesi arasındaki yol yerin altına indi.

1.6 trilyon lira
Yaklaşık altı aydır devam eden çalışmalarda, yolun alta alınması için 1.6 trilyon lira harcandı. Konak'ı büyük ölçüde değiştiren alt geçit sayesinde bugünden itibaren Alsancak ve Basmane yönünden gelen araçlar Büyükşehir Belediyesi Binası başlangıcından itibaren 4.27 metre yer altına girecek.

200 bin metrekare
Araçlar yaklaşık 100 metre yer altında gittikden sonra, tekrar yer üstüne çıkarak, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na doğru devam edecek. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yönünden gelen araçlar ise Varyant ayrımını geçer geçmez yer altına girecek ve Büyükşehir Belediye Binası önünden yer üstüne çıkarak Alsancak ve Basmane yönüne doğru devam edecekler.
Yolun faliyete başlaması ile Konak'ın üst zemini için hazırlanan projede uygulanmaya başlayacak. Sözkonusu projenin bitirilmesiyle İzmir'de 200 bin metrekarelik bir alan daha kazanılmış olacak.

Kesintisiz yürüyüş yolu
Araç alt geçidinin devreye girmesi ile Konak'ta çok büyük bir alanda yayaların kullanımına açıldı.
Bundan sonra Kemeraltı çıkışı ile Konak Vapur İskelesi arasında yayalar için bir engel olmayacak. İkiçeşmelik'ten Kemeraltı'na girenler Konak Vapur İskelesi'ne oradan da Konak Piere'nin önüne kadar kesintisiz yürüyebilecekler. Proje ile Mimar Kemalettin Rekreasyon Alanı da Konak ile bütünleştirilmiş oldu. Varyant önündeki kavşak düzenlemesinin ise önümüzdeki günlerde tamamlanacağı bildirildi.

"Verdiğimiz sözü tuttuk"
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "Konak'tan Büyük Kanal boruları geçerken, iki işi bir arada yapacağımızı söylemiştik. Konak Meydanı önemli ölçüde büyüdü. Vapurla Konak'a gelenler hiç bir engelle karşılaşmadan Kemeraltı'na girebelecekler. Biz verdiğimiz sözü tuttuk" dedi.
Yeni Asır

Şubat 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz