reklam

11 Haziran 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

‘Tüp Geçit’e vize

Kısa adı “Marmaray” olan ve tüp geçiti de içine alan İstanbul Demiryolu Tüp Geçişi ve Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hatların yapımının en önemli etabını oluşturan yapım ihalesine ilişkin Japon Kredi Kuruluşu JBIC’tan beklenen onay alındı. DLH Genel Müdürlüğü’nün bir süre önce onay için Japon kredi kuruluşuna gönderdiği ihale şartnamelerinin onaylanmasının ardından tüp geçit yapımı ile ilgili önemli bir aşama daha gerçekleşmiş oldu. Japon kredi kuruluşundan ihale şartnameleri için onay alan DLH Genel Müdürlüğü belirlediği bu konuda açacağı uluslararası ihale için son kararı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın son onayının alınmasının ardından açacak.

2007’de tamamlanacak
DLH Genel Müdürlüğü daha önce belirlediği ve aralarında Japonya’nın tüp geçit teknolojisine sahip olan çok sayıda Japon firması ile Türk inşaat firma gruplarının oluşturduğu 4 ayrı konsorsiyumdan teklif alacak. Tüp geçit yapımına yönelik olarak alıncak tekilflerin değerlendirilmesi bu yıl içinde tamamlanarak inşaat ile ilgili fiili çalışmalar 2004 yılı ilk aylarında başlatılacak. Programa göre tüp geçit yapımının en geç 2007 yılında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor. Bu arada Japon hükümetinin Denizaşırı Ülkeler Kredi Kurumu olan JBIC’ın ihale onayı ile aynı zamanda projenin ihtiyacı olan 100 milyar Japon Yeni tutarındaki ikinci dilim kredi de bir anlamda garanti altına alınmış oldu. Japon kredi kuruluşunun Marmaray Projesi inşaat ihalesinin onaylamakla birlikte, aynı zamanda daha önce mutabakat zaptında ikinci dilim için açabileceğini duyurduğu krediye de önemli bir teyid verilmiş odu.

Banliyö hattı iyileşecek
İstanbul’un kentiçi trafiğine uzun vadeli çözüm için uygulamaya alınacak olan bunun yanı sıra 3. boğaziçi köprüsüne de önemli bir alternatif olarak yapımı planlanan “Marmaray” sistemi 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. 70.5 kilometre uzunluğundaki sistem kapsamında mevcut demiryolu banliyö hatlarının iyileştirilmesi, çok sayıda yeraltı ve yerüstü istasyonların yapımı, sinyalizasyon, elektrifikasyon ve telekomünikasyon yapım işleri de bulunuyor.
Türkiye

 

 

Haziran 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

30

diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Şevki Vanlı 11 Mart 2003  günü Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Şevki Vanlı hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz