reklam

23 Şubat 2005 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Moda yeşil alanını istiyor

Kadıköy Moda'daki sabit pazarın yıkılarak yerine iş merkezi yapılmak istenmesi tepkiyle karşılanıyor. Arazinin imara açılmasına karşı mücadele veren Moda Sivil İnisiyatifi, buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesini istiyor.

İnisiyatif adına açıklama yapan Seda Kula Say , bir süre önce yıkılan pazarla ilgili bazı kurullara bilgi almak amacıyla başvurduklarını söyledi. Kadıköy Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü'nden gelen yazıya göre, yönetim ve denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait alanın ilgili planlarda sabit pazar, otopark, çocuk bahçesi ve oyun alanları şeklinde ayrıldığını belirterek buranın ayrıca afet toplanma yeri olarak planlandığını anlatan Say, Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün, buranın kendilerine tahsisi durumunda ihale edeceğini, müdürlüğün ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak burada katlı otopark ve iş merkezi inşa edilebilmesi için imar planında değişiklik yapılmasını istediğini söyledi. Say, Kadıköy Belediyesi'nin araziyi yeşil alan olarak düzenleme kararı aldığını anlatarak kaymakamlığın ise buranın afet toplanma yeri özelliğinin değişmemesine karar verdiğini dile getirdi.

Say, ''Moda'da zaten az olan boş alanlardan birinin daha imara açılması, buradaki yoğunluğu tahammül edilmez kılacaktır. İş merkezi Moda'nın altyapısının taşıyamayacağı kadar ağır bir fonksiyondur. Trafik sorununu daha da ağırlaştırmaktan başka işe yaramayacaktır'' diye konuştu.
Akşam

 

 

 

 

 

 

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005, toplantılarının beşincisi 4 Mart 2005 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Halk Bilim Araştırmaları Merkezi Salon 2003'te gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Halit Halaç
, Kenan Güvenç, Hasan Özbay, Han Tümertekin, Ali Ulu


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz