reklam

28 Şubat 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Topkapı Sarayı’nın duvarı çöktü, Gülhane Parkı’na giriş yasaklandı

Topkapı Sarayı Müzesi ile Gülhane Parkı arasındaki devasa duvar dün yıkıldı. Duvarın yıkılmasıyla birlikte dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Topkapı Sarayı, korumasız kaldı.

Herhangi bir hırsızlık olayı ile karşılaşmamak için müze yönetimi Büyükşehir Belediyesi’nden yeni duvar yapılana kadar Gülhane Parkı’na girişlerin yasaklanmasını istedi. Müzenin talebini yerinde bulan belediye, Gülhane Parkı’nı kapattı. Müzenin duvarının yıkılması, paha biçilemeyen tarihî eserlerin saklandığı Topkapı Sarayı Müzesi’nin duvar ve iç yapısı için ‘dayanıksız’ raporu veren uzmanları haklı çıkardı. Uzmanlar, son yıllarda Topkapı Sarayı’nın duvarlarının eskimiş, yapıyı ayakta tutan temellerin de çürümüş olduğunu söylemiş; ancak uzmanların raporu yönetim tarafından dikkate alınmamıştı.
Zaman - Aslı Esen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz